elektro vřeteno BT40 13 kW s ATC
Mám možnost koupit profesionální elektrovřeteno 13kW s automatickou výměnou a kuželem BT40, 1000-12000ot myslím že za slušnou cenu, původně jsem zvažoval nad stavbou vřetena a přes řemeny ho pohánět servomotorem cca 4kW, problém je v tom že se děsím toho výkonu 13kW pokud se k tomu dá vektorový měnič na 7,5kW a nastaví se max proudy odpovídající 7,5kW bude s tím nějaký problém?
mimochodem proč udávají u toho vřetene otáčky od 1000ot? znamená to že od těch 1000 je plný jmenovitý výkon? a nebo se to pod těch 1000otáček z nějakého důvodu nedá používat?
jaká je podle Vás rozumná cena za takové vřeteno, repasované po repasi nepoužité..
mimochodem proč udávají u toho vřetene otáčky od 1000ot? znamená to že od těch 1000 je plný jmenovitý výkon? a nebo se to pod těch 1000otáček z nějakého důvodu nedá používat?
jaká je podle Vás rozumná cena za takové vřeteno, repasované po repasi nepoužité..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
nevím jak které měniče ale třeba lenze vektor 500W mi neroztočí vřeteno 1KW a to mám nastavené přetížení o 50% prostě to nejete , Prostě to nedovolí rozběhový proud vřetene.
a ty minimální udávané otáčky, to bude tak že to vřeteno pod nimi má třeba jen desetinový výkon, je to dáno konstrukcí motoru.
a ty minimální udávané otáčky, to bude tak že to vřeteno pod nimi má třeba jen desetinový výkon, je to dáno konstrukcí motoru.
no já vycházím z křivek podobných vřeten to má třeba do 1000otáček konstantní moment a pak do max otáček konstantní výkon.. takže uvažuju že to bude stejné..
když mu omezím proud tak počítám s tím že patřičně klesne Mk prostě místo 20A mu dám jen 10 a nebude mít 13kW ale jen třeba 6kW otázkou je jestli je má úvaha správná..
když mu omezím proud tak počítám s tím že patřičně klesne Mk prostě místo 20A mu dám jen 10 a nebude mít 13kW ale jen třeba 6kW otázkou je jestli je má úvaha správná..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
co se do toho vůbec cpe za motory?
mimochodem proč udávají u toho vřetene otáčky od 1000ot?
Neviem ake to ma chladenie , ale napriklad na niektorych vretenach
su minimalne otačky urcene skrz chladenia. Samozrejme co
su chladene svojim vlastnym ventilatorom.Ale to je len dohad,neviem
ako je to u tak velkych vretien .
Neviem ake to ma chladenie , ale napriklad na niektorych vretenach
su minimalne otačky urcene skrz chladenia. Samozrejme co
su chladene svojim vlastnym ventilatorom.Ale to je len dohad,neviem
ako je to u tak velkych vretien .
omezeni vystupniho proudu nepomuze - jen tim menici rikas, kdy ma prejit do chyboveho stavu ... takhle to nefunguje
... proud muzes omezit pouze tak, ze nastavis mensi vystupni napeti nez je jmenovite - takove, pri kterem bude menic schopen jeste dodavat patricny proud - samozrejme ti tim klesne vykon i kroutak i rozsah pouzitelnych otacek
... proud muzes omezit pouze tak, ze nastavis mensi vystupni napeti nez je jmenovite - takove, pri kterem bude menic schopen jeste dodavat patricny proud - samozrejme ti tim klesne vykon i kroutak i rozsah pouzitelnych otacek
Ideální by bylo pokud by jsi k tomu motoru sehnal momentovou charakteristiku, kde budeš mít výkon ( nebo příkon), účinnost, otáčky a moment. Pak uvidíš jak se bude chovat při polovičním příkonu.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
mělo by to být od téhle firmy http://www.gamfior.com/" onclick="window.open(this.href);return false; nicméně na jejich stránkách jsem ten typ nenašel.. udávaj tam skoro nulové informace.. snažím se zjišťovat víc..
tak jsem koupil vřeteno a teď zvažuju co s ním
zvažuji dvě možnosti převinout a nebo ho pohánět řemenicí což je asi barbarství takhle zničit vřeteno..nicméně 13kw prostě neukrmím takže tudy cesta nevede..
může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl ve dvou vřetenech kdy má každé třeba oněch 13kW jedno má ale těch 13kW už v 1000otáčkách a pak až do max 12000 a druhé vřeteno má těch 13kw až na 6000otáčkách, jaký je mezi nimi konstrukční rozdíl? jaká je pak křivka příkonu jednotlivých vřeten?
pokud nechám přemotat dané vřeteno (původní charakteristika je plný výkon od 6-12000 na začátku jsem mylně napsal že to má plný výkon od 1200ot) třeba na 6,5kw bude to pak mít jakou křivku těch 6,5kw tam bude od 3-12000?

může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl ve dvou vřetenech kdy má každé třeba oněch 13kW jedno má ale těch 13kW už v 1000otáčkách a pak až do max 12000 a druhé vřeteno má těch 13kw až na 6000otáčkách, jaký je mezi nimi konstrukční rozdíl? jaká je pak křivka příkonu jednotlivých vřeten?
pokud nechám přemotat dané vřeteno (původní charakteristika je plný výkon od 6-12000 na začátku jsem mylně napsal že to má plný výkon od 1200ot) třeba na 6,5kw bude to pak mít jakou křivku těch 6,5kw tam bude od 3-12000?
Jen pro zajimavost: na kolik to prislo a nebyla by nejaka fotka?
RaS píše:tak jsem koupil vřeteno a teď zvažuju co s nímzvažuji dvě možnosti převinout a nebo ho pohánět řemenicí což je asi barbarství takhle zničit vřeteno..nicméně 13kw prostě neukrmím takže tudy cesta nevede..
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Premotani bych zasadne nedoporucoval, bude to stejne drahe jako resit problem s UKRMENIM. A navic to bude pak mit mensi ucinnost(vykon) a vubec nejisty vysledek. Kdovi jestli se to premotat vubec da. (proc je vlastne problem to ukrmit ???)RaS píše:tak jsem koupil vřeteno a teď zvažuju co s nímzvažuji dvě možnosti převinout a nebo ho pohánět řemenicí což je asi barbarství takhle zničit vřeteno..nicméně 13kw prostě neukrmím takže tudy cesta nevede..
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim ze to ukrmis vpohode
menic na tenhle vykon koupis na ebayi za jednotky tisic
a maximalne udelas softstart
plnej vykon si to pak stejne malokdy veme
menic na tenhle vykon koupis na ebayi za jednotky tisic
a maximalne udelas softstart
plnej vykon si to pak stejne malokdy veme
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tak tento problém rieším aj ja. So známym čo prevíja motory sme sa dopracovali k vyradeným vretenám ktoré sme pravinuli nasledovne:
Povodne to malo tri fáze a na cievku to malo asi 36 závitov a malo to byť živené 220v na cievku pri 200 hz.
Teraz sme to previnuli na 380 V ale na frekv. 50 hz sme mali malo priestoru. Použili sme vzorce objemu rotora , statora , KW, a počtu drážok v statore (tam sa pchajú cievky) a vyšlo nám že nemáme šancu pri priemere drotu,vykonu a frek.50hz to tam napchať. Tak sme napchali počet kolko sa zmestilo a pri 380V a 50 hz funguje a trochu, v norme, zahrieva.
Zajtra alebo pozajtra by mal doraziť frek. menič a malo by to byť tak že pri vyššej frek by to malo byť ideálne.
Že vraj, ked sa dvíha frekvencia tak sa uberá na počte závitov a pridáva na hrúbke drótu a opačne a že vretená sa stavajú na nejaký ten "zlatý stred" .
Dám vedieť ako to dopadlo.
Zrejme hrá obrovsku rolu objem rotora a statora a zmenšiť vykon , neviem-neviem. Možno by sa to dalo obíst nejako obkročmo cievok. Spytam sa.
Povodne to malo tri fáze a na cievku to malo asi 36 závitov a malo to byť živené 220v na cievku pri 200 hz.
Teraz sme to previnuli na 380 V ale na frekv. 50 hz sme mali malo priestoru. Použili sme vzorce objemu rotora , statora , KW, a počtu drážok v statore (tam sa pchajú cievky) a vyšlo nám že nemáme šancu pri priemere drotu,vykonu a frek.50hz to tam napchať. Tak sme napchali počet kolko sa zmestilo a pri 380V a 50 hz funguje a trochu, v norme, zahrieva.
Zajtra alebo pozajtra by mal doraziť frek. menič a malo by to byť tak že pri vyššej frek by to malo byť ideálne.
Že vraj, ked sa dvíha frekvencia tak sa uberá na počte závitov a pridáva na hrúbke drótu a opačne a že vretená sa stavajú na nejaký ten "zlatý stred" .
Dám vedieť ako to dopadlo.
Zrejme hrá obrovsku rolu objem rotora a statora a zmenšiť vykon , neviem-neviem. Možno by sa to dalo obíst nejako obkročmo cievok. Spytam sa.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Toto platí iba pri nových inteligentných frek. m. ale pri starších typoch sa z F.M. trochu dimí . Odporúčali mi použít poistky na výstupe. Preto sa nastavuje prúd pri výstupoch . Nie je menič ako menič. Teraz zistujem ako velmi sa líšia f.m. tých istých parametrov..xxx. píše:omezeni vystupniho proudu nepomuze - jen tim menici rikas, kdy ma prejit do chyboveho stavu ...
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.