Prvni stavba CNC (dotazy)
Dlouho procitam toto forum a rozhodnul jsem se, ze taky zacnu navrhovat svoji prvni frezku, tak snad se to povede ke zdarnemu konci a omlouvam se za pro vas za zacatecnicke dotazy.
A hned mam prvni: uchyceni stolu bude stacit takto, nebo by bylo potreba dat jeste plat pod nej ? Diky.
Stul bude pripevnen zeshora na profily a zepredu/zezadu k prednimu/zadnimu panelu, skrz pripravene diry v profilu stolu.
A hned mam prvni: uchyceni stolu bude stacit takto, nebo by bylo potreba dat jeste plat pod nej ? Diky.
Stul bude pripevnen zeshora na profily a zepredu/zezadu k prednimu/zadnimu panelu, skrz pripravene diry v profilu stolu.
Předem se omlouvám za otazku v tématu.
Může někdo poskytnout nějake materiály k uložení lineárního vedeni či jak ho správně vyměřit, aby nemělo vůli popřípadě jak přesně uložit, aby někde 'nedrhlo' ...
Bydlím kousek od Ostravy sem schopen dojet do cca 50 kilometrů klidně i 100 za nějakym člověkem ktery by mě věnoval čas a povysvětloval par věci.
Ještě jednou se omlouvám, že se dotazuji v tomto tématu.
Může někdo poskytnout nějake materiály k uložení lineárního vedeni či jak ho správně vyměřit, aby nemělo vůli popřípadě jak přesně uložit, aby někde 'nedrhlo' ...
Bydlím kousek od Ostravy sem schopen dojet do cca 50 kilometrů klidně i 100 za nějakym člověkem ktery by mě věnoval čas a povysvětloval par věci.
Diky, snazil jsem se si to nacist. Mam tam 3mm, takze zmensim , tohle jsem nevedel.
Budu kreslit dal
@Airm@n64: vsechno je v katalozich, treba od THK, je to tam sice trochu rozhazene, ale je tam vse. I Hiwin to ma pekne popsane a dokonce cesky.
Budu kreslit dal

@Airm@n64: vsechno je v katalozich, treba od THK, je to tam sice trochu rozhazene, ale je tam vse. I Hiwin to ma pekne popsane a dokonce cesky.
otazka by mala smerovat sem: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=20&t=6250" onclick="window.open(this.href);return false; tam najdes info k ulozeniuAirm@n64 píše:Předem se omlouvám za otazku v tématu.
a bydlisko sa da doplnit do profilu

Není důvod pro tak malou vůli, může být klidně i milimetr. Daleko důležitější je přímost té drážky a seštelování souběhu obou kolejnic. Utahovat od středu kolejnice ke krajům, nejprve na malý moment (stačí ukuška) a potom dotáhnout na moment, jak má být.bobik píše:Koukám, že jsi studoval uložení lineárního vedení. Vůli mezi kolejnicí a dražkou udělej co nejmenší. Stačí desetina mm.
Pokud by to pro tebe nebylo daleko, tak klidně přijeď.Airm@n64 píše:Předem se omlouvám za otazku v tématu.
Resim ted koncove spinace a referencni. Jestli to chapu dobre, tak koncove spinace jsou na vsech osach na obou stranach, tj. 2 na kazdou osu, pripadne 4 na osu Y. Pak jsou referencni, ktere jsou na kazde ose jen jednou a to tam, kde chci mit jakoby nulu. Je to tak ? Dik.
Ano.
Všechny koncáky pospojuješ na jeden vstup elektroniky - buďto rozpínací do série (lepší) anebo spínací paralelně.
Referáky samozřejmě každý sólo.
Radek
Všechny koncáky pospojuješ na jeden vstup elektroniky - buďto rozpínací do série (lepší) anebo spínací paralelně.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
To propojení není jednotné u různých driverů, některé mají společný pin pro home + limit pro danou osu (např. modrá čína).rawen píše:Ano.
Radek
Chci pouzit tyto drivery
http://www.gravos.cz/download/katalogy/ykb3606ma-en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gravos.cz/download/katalogy/ykb3606ma-en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Proč se tedy nezeptáš v gravosu na typické zapojení koncových spínačů ? Já mám osobně napojeny jen Referenční spínače, limitní neřeším, to má na starosti Armote v nastavení stroje. Pod referenční by tě pustit neměl a jak dlouhý máš pojezd mu zadáš do nastavení stroje a víc tě taky nepustí.