Frézka F2-250
Při výrobě CNC frézky jsem zjistil, že mi dost schází v dílně nějaká frézka na obrábění kovů. Trochu jsem rozhodil sítě a byla mi nabídnuta výše uvedená.
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/Frezka-Uniplet/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trochu mě zarazilo, že je vyrobená v Koreji, ale prý je stejně kvalitní jako jinde vyrobené.
Může mi někdo, kdo má s uvedeným typem nějaké zkušenosti koupi doporučit nebo mi třeba koupi rozmluvit ?
Přesnou cenu ještě nevím, ale měla by být o dost menší než běžná.
Díky. Miloš.
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/Frezka-Uniplet/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trochu mě zarazilo, že je vyrobená v Koreji, ale prý je stejně kvalitní jako jinde vyrobené.
Může mi někdo, kdo má s uvedeným typem nějaké zkušenosti koupi doporučit nebo mi třeba koupi rozmluvit ?
Přesnou cenu ještě nevím, ale měla by být o dost menší než běžná.
Díky. Miloš.
Jestli bude levná a nemá nějaké extra vůle nebo jestli nešrotuje, tak proč ne. Je to skoro přesná kopie československé FA3V. Něco v rámci RVHP.
Akorát má myslím pětidrážkové hřídele v převodovce, zatímco ty naše mají šestidrážkové. Nebo jestli to je 3 a 4. Teď nevím přesně, ale je to u té korejské o jednu míň, takže kola se nedají dát z FA3, když by se museli třeba měnit tak jedině nechat vyrobit nebo rozebrat jinou korejku.
Akorát má myslím pětidrážkové hřídele v převodovce, zatímco ty naše mají šestidrážkové. Nebo jestli to je 3 a 4. Teď nevím přesně, ale je to u té korejské o jednu míň, takže kola se nedají dát z FA3, když by se museli třeba měnit tak jedině nechat vyrobit nebo rozebrat jinou korejku.
Sběratel strojů :-)
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1. Zajímalo by mne jak to nyní v unipletu probíhá z prodejem
2. co je ještě k dispozici za stroje / vybyvení
3. dej pozor na to kam ten stroj chceš umístit, máš velmi nízký strop (v garáži) a nad tou frézkou potřebuješ prostor stejně velký jako je délka vřetena aby si tam prostrčil šroub zajišťující upínač nástroje !!!
3. dej pozor na to kam ten stroj chceš umístit, máš velmi nízký strop (v garáži) a nad tou frézkou potřebuješ prostor stejně velký jako je délka vřetena aby si tam prostrčil šroub zajišťující upínač nástroje !!!
Doporučoval bych v takovém případě výměnu nástroje realizovat za pomoci otočení frézovací hlavy s vřetenem o 90°, jen se musí zvolit správná strana, myslím, že na jedné je plnící otvor na olej a málo kdy to těsní.
vždyť přece stačí tam ten upínač jednou dát a pak už jen utahovat nástroje ne? není přece potřeba vyměňovat šroub a nebo mě něco uniklo?
řešení že bych měl s malým stropem při každé výměně natáčet a povolovat vřeteno by mě dost iritovala..
řešení že bych měl s malým stropem při každé výměně natáčet a povolovat vřeteno by mě dost iritovala..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ben Ash píše:1. Zajímalo by mne jak to nyní v unipletu probíhá z prodejem
Mrkni tady:
http://www.uniplet.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsou tam seznamy.
Vybírá se ve fabrice, dotaz na cenu posíláš do Prahy jakémusi správci. Momentálně to myslím patří ICOMu ?
Není to jednoduché. (Já se tam dostal přes známého).
Od té doby co jsem ji viděl, nepřemýšlím o ničem jiném, než kam to vlastně umístím...

Miloš.
jaký to má vřeteno? pokud máš třeba MK4 a máš nástroje MK4 a MK3, tak při přechodu z jednoho na druhý musíš vyměnit upínač. má jiný závit. když používáš buď jen jedno nebo jen druhý, tak upínač měnit nemusíš.RaS píše:vždyť přece stačí tam ten upínač jednou dát a pak už jen utahovat nástroje ne? není přece potřeba vyměňovat šroub a nebo mě něco uniklo?
mám to tak a pod stropem mám taky málo místa, takže vždycky otáčím hlavu. přesně jak říká sidonie. naštěstí to není zas tak často, protože většinou používám MK3. kvůli CNC, který má MK3.
jj přesně tak, otočení je nutné jen při změně upínací tyče. Závit myslím M12 nebo M10 nebo M8. Víc tyčí ve fabrice nemáme, ale nejsem si tím úplně jistej (rozměrama)pavelk píše:jaký to má vřeteno? pokud máš třeba MK4 a máš nástroje MK4 a MK3, tak při přechodu z jednoho na druhý musíš vyměnit upínač. má jiný závit. když používáš buď jen jedno nebo jen druhý, tak upínač měnit nemusíš.RaS píše:vždyť přece stačí tam ten upínač jednou dát a pak už jen utahovat nástroje ne? není přece potřeba vyměňovat šroub a nebo mě něco uniklo?
mám to tak a pod stropem mám taky málo místa, takže vždycky otáčím hlavu. přesně jak říká sidonie. naštěstí to není zas tak často, protože většinou používám MK3. kvůli CNC, který má MK3.

Tak jsem zjistil malý problém. Dostal jsem sice ke stroji větší počet nástrojů ale ve stroji je pro uložení nástroje strmý kužel zatímco nástroje mají asi MORSE 3. Neví někdo zda existuje, popřípadě kde by se dal opatřit přechodový kus ?
Díky. Miloš.
Díky. Miloš.