Převod z výkresu do G-kódu

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
FJakub

10. 3. 2011, 7:11

Dobrý den,
zajímalo by mě jakým programem jednoduše převedu výkres a to buď nakreslený v progeCAD v 2D a nebo nakreslený v Inventoru ve 3D.
Děkuji za vaše rady ;)
RaS

10. 3. 2011, 8:15

CAM..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
bobik

10. 3. 2011, 8:32

Bohužel můžeš vynechat to "jednoduše". Bez učení to nepůjde. Jednoduše to jde jen těm, co už něco umí. Takže, jestliže chceš převážně frézovat 2,5D, což znamená kapsy a kontůry, tak doporučuji SprutCAM ve free verzi. Na 3D bys mohl použít free HeeksCAM, ale je pořád na začátku vývoje a umí jen řádkování. Nebo za 7000Kč Cut3D, který umí taky jen řádkování, ale je to na vyšší úrovni, než HeeksCAM. Na pořádné 3D frézování bys potřeboval CAM v hodnotě minimálně 50000Kč.
Teď k těm zkušenostem. Na každém CNC budou u stejného kusu jiné řezné podmínky. Je to dané tuhostí stroj-nástroj-obrobek. Takže budeš muset experimentovat.
Naposledy upravil(a) bobik dne 11. 3. 2011, 5:38, celkem upraveno 1 x.
FJakub

10. 3. 2011, 8:41

bobik píše:Bohužel můžeš vynechat to "jednoduše". Bez učení to nepůjde. Jednoduše to jde jen těm, co už něco umí. Takže, jestliže chceš převážně frézovat 2,5D, což znamená kapsy a kontůry, tak doporučuji SprutCAM ve free verzi. Na 3D bys mohl použít free HeeksCAM, ale je pořád na začátku vývoje a umí jen řádkování. Nebo za 7000Kč Cut3D, který umí taky jen řádkování, ale je to na vyžší úrovni, než HeeksCAM. Na pořádné 3D frézování bys potřeboval CAM v hodnotě minimálně 50000Kč.
Teď k těm zkušenostem. Na každém CNC budou u stejného kusu jiné řezné podmínky. Je to dané tuhostí stroj-nástroj-obrobek. Takže budeš muset experimentovat.
děkuji, za vaše info, já se to rád naučím ;) ale rád bych kdyby jste ještě jednou doporučil nějaký program ale aby byl česky ;) lépe se to učí.
Děkuji
RaS

10. 3. 2011, 8:50

co děláš za školu? nemate tam nejakou studentskou verzi neceho? treba ja zkusil Camy 3 neumim ani jeden :D a ani jeden mě nepřipadá rozumnej a hlavně co člověk to názor.. takže těžko radit co použít.. být tebou tak nezkouším rhino, a jdu třeba cestou solidworks a solidcam.. ale jak jsem psal někdo řekne že rhinocam je OK..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
FJakub

10. 3. 2011, 9:00

RaS píše:co děláš za školu? nemate tam nejakou studentskou verzi neceho? treba ja zkusil Camy 3 neumim ani jeden :D a ani jeden mě nepřipadá rozumnej a hlavně co člověk to názor.. takže těžko radit co použít.. být tebou tak nezkouším rhino, a jdu třeba cestou solidworks a solidcam.. ale jak jsem psal někdo řekne že rhinocam je OK..
toto nemáme na škole, dělám obor mechanik CNC, takže tam máme víc elektriky prostě tak napůl a toto nestíháme vše :(
bobik

11. 3. 2011, 10:59

Ten sprutcam má český prostředí.
FJakub

11. 3. 2011, 2:46

bobik píše:Ten sprutcam má český prostředí.
DĚKUJI SE TO ZAJÍMAVÝ PROGRAM PODLE STRÁNEK ;)
NEVÍTE PROSÍM JESTLI BY SE DALA STÁHNOUT NĚJAKÁ VERZE NA NETU ABYCH TO ZKUSIL ?
Děkuji
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2011, 3:13

zeby?
http://www.sprutcam.cz/..." onclick="window.open(this.href);return false;. sekce ke stazeni

a priste jeste budes chtit aby ti v tom prijel nekdo neco zadarmo udelat
a v praci aby za tebe nekdo pracoval
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
FJakub

11. 3. 2011, 4:03

robokop píše:zeby?
http://www.sprutcam.cz/..." onclick="window.open(this.href);return false;. sekce ke stazeni

Za to se moc omlouvám,ale já to myslel trochu jinak stím ke stažení, ale tu se to na fórum asi nemůže, ale moc děkuji
sidonie

11. 3. 2011, 4:26

http://www.solicad.com/CZ/CAM-software/ ... ke-stazeni" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde je to lépe popsané, jak získat demoverzi.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2011, 4:34

Omyl, to se v teto zemi a ani v zadne jine vyspele zemi nemuze.
copak ti nestaci plne funkcni demo omezene pouze 30ti dny
vse tam funguje vcetne postprocesoru a ukladani
co jeste vic mel vyrobce udelat?
davat to zadarmo?

to vlastne skoro udelal kdyz to porovnam s jinymi podobne schopnymi produkty tak je to za desetinu
tak co jeste chtit

FJakub píše:
robokop píše:zeby?

Za to se moc omlouvám,ale já to myslel trochu jinak stím ke stažení, ale tu se to na fórum asi nemůže, ale moc děkuji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“