Fanuc frezovaní Kuželového 2 chodeho zavittu

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
cirda3

28. 3. 2011, 6:59

Dobrý den
Chtěl bych se vás zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenosti s frézováním kuželového závitu frézou na CNC Frézce v řídícím systému Fanuc za odpovědi děkuji.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2011, 7:20

Závity kuželové i vícechodé frézuju celkem často, ale přímo s Fanucem bohužel neporadím... O co konkrétně jde?
Aleš Procháska
cirda3

28. 3. 2011, 8:02

Ja jsem se chtel zeptat jake se daji pouzit způsoby programovani kuzelového 2 závitu

Ja jsem si udelal program z parametru a v tomto parametrckem programu zadavam na kolik casti mam rozsekat kružnice tak kdyz zadam male čislo tak mi to projede posuvem jak ma ale ale nema to pozadovany tvar,a kdyz zadam presnejsi krok tak to jede posuvem F1 vypada to ze to nestiha dopocitavat a vypada to ze v kazdem kroku to zastavuje a jede to docela dlouho tento cyklus použivam v HEIDENHAIN a tam to funguje bez problemu.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2011, 8:16

Aha, tak to opravdu nepomůžu. Jen mě napadá, jestli by to nešlo aproximovat po částech šroubovicí? Já jsem si takhle kdysi napsal prográmek na generování kódu pro NPT závity, rozdělilo to dráhu na 16 úseků na závit a výsledek vypadal docela dobře, i když jsem tam z lenosti neměl tečné návaznosti.
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“