Internetové telefonování
Moderátor: sysel
Jako první bych tu chtěl zdůraznit, že nevkládám žádnou reklamu, ani nejsem nijak zainteresován s dalším tématem.
Tak jsem si pořídil VOIP telefon s poskytovatelem http://voip.mikrotech.cz" onclick="window.open(this.href);return false; . Po měsíci provozu jsem mile překvapen, jak to maká a hlavně ta cena za hovor.
Ze svého mobilu už nikam nepotřebuji volat ( pokud tedy nejsem na cestách ). Ty ceny za 1s hovoru jsou opravdu směšné.
Pevná linka 0.45Kč/min a na všechny mobilní sítě 1.59Kč/min a účtuje se po 1s a měsíční paušál 1Kč !!! A mezi sebou v síti VOIP to je úplně zadarmo. Proto jsem pořídil jeden domů a druhý do kanclu.
Používá to tu někdo? a jaké jsou Vaše zkušenosti.
Tak jsem si pořídil VOIP telefon s poskytovatelem http://voip.mikrotech.cz" onclick="window.open(this.href);return false; . Po měsíci provozu jsem mile překvapen, jak to maká a hlavně ta cena za hovor.
Ze svého mobilu už nikam nepotřebuji volat ( pokud tedy nejsem na cestách ). Ty ceny za 1s hovoru jsou opravdu směšné.
Pevná linka 0.45Kč/min a na všechny mobilní sítě 1.59Kč/min a účtuje se po 1s a měsíční paušál 1Kč !!! A mezi sebou v síti VOIP to je úplně zadarmo. Proto jsem pořídil jeden domů a druhý do kanclu.
Používá to tu někdo? a jaké jsou Vaše zkušenosti.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neco podobneho jen privatniho jsem vystavel ve firme pro kterou jsem delal, propojili jsme tim pobocky a ja si vzal jeden pristroj i domu, par dalsich taky
bylo to propojene s ustrednou takze na tom byli pevny linky i mobilni operatori
genialni bylo ze na norskou pobock jsme dali krabicku od Sipury ktera mela 3 rozhrani
IP sit pro internet
pevnou linku do tamniho telekomu
pevnou linku pro telefoni pristroj
umoznovalo to provoz vsemy smery
takze kdyz v praze nekdo chtel volat norskyho pravnika tak to slo po IP do norska a odtamtud jako lokalni hovor pres tamni telekom
dost se tim usetrilo a chodilo to dost slusne
bylo to propojene s ustrednou takze na tom byli pevny linky i mobilni operatori
genialni bylo ze na norskou pobock jsme dali krabicku od Sipury ktera mela 3 rozhrani
IP sit pro internet
pevnou linku do tamniho telekomu
pevnou linku pro telefoni pristroj
umoznovalo to provoz vsemy smery
takze kdyz v praze nekdo chtel volat norskyho pravnika tak to slo po IP do norska a odtamtud jako lokalni hovor pres tamni telekom
dost se tim usetrilo a chodilo to dost slusne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
http://voip.mikrotech.cz/?left_menu=3-1&menu=ceniksvet" onclick="window.open(this.href);return false;
Faktury nechodí, máš předplacený kredit a jeho kontrola je přes web. Zkontroluješ si každý den, s přehledem volaných čísel a volajících....a u toho jsou jednotlivé ceny.
Faktury nechodí, máš předplacený kredit a jeho kontrola je přes web. Zkontroluješ si každý den, s přehledem volaných čísel a volajících....a u toho jsou jednotlivé ceny.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SolidWorks 2011
Taky máme v zaměstnání VOIP. Má to u nás jen jednu malou nevýhodu: když vypadne počítačová síť, tak na helpdesk ani nepošleme mail, ani nezavoláme a vzhledem k tomu, že helpdesk máme až ve španělsku, tak se tam nikomu nechce volat ze soukromého mobilu. 

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jako bývalý externí technik internetové firmy můžu říct, že je to silně závislé na kvalitě inetové konektivity (zejména rychlost pingu) a pokud toto není dokonalé, tak to chodí na můj vkus dost blbě. Spojení trvá věčnost a celé je to takové jakési zabržděné. Dávali jsme taky VOIP brány od Sipury, nebo od Cisca.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Tak to jsou Vaši ajťáci s odpuštěním kokoti. DSL linka pro zálohu internetu stojí nějaké stokoruny měsíčně a to žádnou firmu nepoloží. Jsme malá firma o 15 lidech, ale konektivitu sem mám nataženou pro jistotu 3 různými technologiemi.
SABLE-2015
Provider, který si nedokáže nastavit správně QoS ve své síti a prioritizovat SIP, by se měl žalovat a ne vymlouvat. Nemám s IP telefoníií nejmenší problém, klidně kdykoliv předvedu.magi píše:Jako bývalý externí technik internetové firmy můžu říct, že je to silně závislé na kvalitě inetové konektivity (zejména rychlost pingu) a pokud toto není dokonalé, tak to chodí na můj vkus dost blbě. Spojení trvá věčnost a celé je to takové jakési zabržděné. Dávali jsme taky VOIP brány od Sipury, nebo od Cisca.
SABLE-2015
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono je to zavisle od jitteru tedy rozkmitu casovych udaju pingu
potrebuje to co nejkontinualnejsi posilani tech packetu
nejhorsi bylo prevest to z IP SIP do ISDN kde je pevne casovani
na jedne strane packety si chodej jak se jim zlibi na druhe to ocekavalo data presne podle hodin
dokud se tam nenastavil poradnej buffer tak to trhalo zvuk a lupalo v tom
bohuzel nebylo vzdy v nasich silach ovlivnit prenos SIP packetu (pouzivali to i lidi na sluzebkach atd..
potrebuje to co nejkontinualnejsi posilani tech packetu
nejhorsi bylo prevest to z IP SIP do ISDN kde je pevne casovani
na jedne strane packety si chodej jak se jim zlibi na druhe to ocekavalo data presne podle hodin
dokud se tam nenastavil poradnej buffer tak to trhalo zvuk a lupalo v tom
bohuzel nebylo vzdy v nasich silach ovlivnit prenos SIP packetu (pouzivali to i lidi na sluzebkach atd..
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Chlapče, ty jsi určitě z velkýho města že? Přijed někdy na vesnici, kde jsme rádi za pitomý megabit, protože jinak si můžeš o internetu jen zdát.gnat píše:Provider, který si nedokáže nastavit správně QoS ve své síti a prioritizovat SIP, by se měl žalovat a ne vymlouvat. Nemám s IP telefoníií nejmenší problém, klidně kdykoliv předvedu.magi píše:Jako bývalý externí technik internetové firmy můžu říct, že je to silně závislé na kvalitě inetové konektivity (zejména rychlost pingu) a pokud toto není dokonalé, tak to chodí na můj vkus dost blbě. Spojení trvá věčnost a celé je to takové jakési zabržděné. Dávali jsme taky VOIP brány od Sipury, nebo od Cisca.
Nebo jinak, když jsi tak strašne chytrej, tak mi zařiď v naší horní dolní rozumných 8 megabitů do cenové relace 500Kč/měsíc. Když tohle zvládneš, tak smeknu klobouk, ale jinak si před tím než se začneš rozčilovat zjisti místní podmínky a možnosti konektivity. Kde nic není, tak ani smrt nebere.
Pro přiblížení podmínek: Kopce kam se podíváš, chráněná krajinná oblast rozdělená do několika pásem, nejbližší digitální ústředna 10 Km od místa mého bydliště a zrovna jak na potvoru podporuje jen starou technologii, špatný příjem signálu všech mobilních operátorů, GPRS chytíš občas někde na kopci za barákem, kdeže jsou technologie 3G nebo další.
A co má problém s poslední mílí společného s QoSem na páteřní sítíi providera ? Mám pocit že mluvíš o koze, zatímco já mluvím o voze.
SABLE-2015
Možná mluvím o koze, ale tvoje vyjadřování o jistých lidech mi jako rozumné nepřipadá, asi jsem měl citovat spíše tento tvůj příspěvek, ale v tom co jsem citoval nabízíš předvedení, tak se snaž a něco mi přijeď předvízt, rád si na to vyhradím čas.
gnat píše:Tak to jsou Vaši ajťáci s odpuštěním kokoti. DSL linka pro zálohu internetu stojí nějaké stokoruny měsíčně a to žádnou firmu nepoloží. Jsme malá firma o 15 lidech, ale konektivitu sem mám nataženou pro jistotu 3 různými technologiemi.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Má to společné zhruba to, že můžeš mít queues a priority nastavené sebelíp, páteř můžeš mít klidně optickou, ale je ti to pendrek platné, když máš klienty připojené technologií 2,4GHz v zarušeném pásmu, v místě kde je mizerný signál, kde nemáš přímou viditelnost atd. Kyž je klient připojený na 5GHz a vysílač má 100m od sebe, tak to není problém. Technika jsem právě dělal převážně ve vesnicích typu Horní Dolní a podobně. Když jsem dělal montáž ve městě tak většinou nikdy problém nebyl, pokud to nebylo nějaké vyloženě "hluché" místo.gnat píše:A co má problém s poslední mílí společného s QoSem na páteřní sítíi providera ? Mám pocit že mluvíš o koze, zatímco já mluvím o voze.
PS: toto jsou názory lidí, podle kterých elektřina vzniká v zásuvce, topení se děje otočením kolečka, studená voda teče ze studny na studenou vodu, teplá ze studny na teplou a optický kabel je zavedený do každého chlívku v každé vesnici

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Takže podle Vás problém výběru naprosto nevhodné technologine poslední míle providerem, který chce ušetřit je problém VoIP ? Zkuste se na ty standarty alespoň trochu podívat. 802.11a/b/g byla navržena pro indoor použití pro vykrytí místnosti a až 802.11n byla navržena k venkovnímu použití.
SABLE-2015
Ono je podle mě celkem jedno jestli mě wifi jede na 2,4 nebo 5 GHz, zařízení a spoj k nejbližší anténě providera je schopen propustit klidně 10 Mbit, ale když je provider není ke koncovému bodu schopen ani přivézt, tak jak mi je může poskytnout? A to nemluvím o dalších zákaznících kteří jsou po cestě. Nebo ty mi snad chceš tvrdit, že není problém zaplatit spoje třeba v technologii wimax a že mi ke mně touto technologií dosypeš vyšší rychlost(propustnost)? O O2 a jejich praktikách se bavit nebudeme a o tom, že by mi postavili u baráku digi ústřednu snad může uvažovat jen naprostý snílek. Alternativa satelitní konektivity taky patří do oboru sci-fi, obvzvlášť, když je závislá na dalším spoji. O českých radiokomunikacích a spojení k internetu debatovat taky nemusíme.
Takže se tě ptám jakožto odborníka, co je špatně a kde, že se nemůžu dostat ke kloudné konektivitě?
Takže se tě ptám jakožto odborníka, co je špatně a kde, že se nemůžu dostat ke kloudné konektivitě?
Naposledy upravil(a) sidonie dne 1. 4. 2011, 1:30, celkem upraveno 2 x.