frézy do soustruhu
I když frézky ba se hodily spíše k frézám, ale já to chci k soustruhu, tak to napíšu tady. Potřeboval bych poradit s výběrem frézky k minisoustruhu k upnutí přímo do sklíčidla. Budu to potřebovat zatím jen k povrchovému opracování. Jak jsem se díval výběr je široký a nevím k čemu která se hodí. Poradíte něco k domácímu hrubému špihlaní ? Díky.
Naposledy upravil(a) expertdb dne 9. 6. 2011, 2:55, celkem upraveno 1 x.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
chlape mas to uplne naopak (teda jestli jsem to spravne vydedukoval)
frezuje se obycejne na frezce (stroj) frezou (nastroj)
ty chces upnout nastroj tedy frezu do soustruhu a na nem jaksi omezene frezovat jestli jsem pochopil
osobne bych na toto volil asi vetsi prumery nastroju (mas male otacky a mizerne vlastnosti stroje (suport se neda ztuzit)) a asi spolehlive vyhovi HSS
takze nastroje prumer 3mm ze slinuteho karbidu ne-e a male nastroje pouze kdyz je to nutne
tot muj skromny nazor cloveka ktery to takhle v zivote nepouzil takze to muze byt zcel bezceny dohad
frezuje se obycejne na frezce (stroj) frezou (nastroj)
ty chces upnout nastroj tedy frezu do soustruhu a na nem jaksi omezene frezovat jestli jsem pochopil
osobne bych na toto volil asi vetsi prumery nastroju (mas male otacky a mizerne vlastnosti stroje (suport se neda ztuzit)) a asi spolehlive vyhovi HSS
takze nastroje prumer 3mm ze slinuteho karbidu ne-e a male nastroje pouze kdyz je to nutne
tot muj skromny nazor cloveka ktery to takhle v zivote nepouzil takze to muze byt zcel bezceny dohad
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
oops.
Pro mně je fréza=velká fréza a frézka=malá fréza
. Ano chci frézu, ne frézku. Je jasné, že je to jen "provizorní " řešení, ale jak jsem zde i jinde vyčetl ,tak to lze. A právě by mne zajímal nějaký konkrétní typ.

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Zatím nevyrábím nic, chci to jen do budoucna. Ale představuju si, zatím, jen obrobit obyčejnou ocelovou pásovinu ( číslo materiálu se mně neptej) na úhlednější tvar s hranami. Prostě takový malý kvádr. A taky nějaký hliník a mosaz. Viděl jsem frézy dvou nebo čtyř břité. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
co to máš za soustruh? resp jakej máš kužel ve vřetenu? pokud bys chtěl měl bych tady několik novejch HSS frézek s morse2 a 3.. které bys upnul přímo a nebo přes redukci do vřetena..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
já to zítra proberu a dám vědět.. cenově třeba 25-30% běžné ceny.. já už HSSky v podstatě nepoužívám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Zdravím, tiež som začiatočník, a skúšal som frézovať na sústruhu. Upol som stopkovú 16mm frézku do skľučovadla a uberal som zo starých sústužníckych nožov 16x16 a 12x12 na výšku 10mm. Išlo to.Nástroj som mal v sklučovadle priamo, lebo ma válcovú stopku. Počul som tiež, že frézovať čelné plochy obrobku sa dajú aj tak, že upneš do 3- sklučovadla vyhnutý uberák a veselo frézuješ čelo obrobku. výhoda je v tom, že sústr, nôž si dokážeš nabrúsiť doma , ale na frézku treba mať mašinku. A mne po 3 nožoch Frézovací nástroj sa úplne otupil. Toto sú moje chabé postrehy
no řekl bych že výhody jsou uplně stejné jako v případě vrtáku jestli je kužel nebo sklíčidlo konec koncu na soustruhu používám frézky zásadně ve sklíčidle.Už proto že soustruh frézku nenahradí ale na sníženi výšky nožu či výrobu drážky pro klínek to je v pohodě.
frézování hliníku ev. mosazi apod. by šlo asi celkem dobře , železo s určitou opatrností taky , jde o to aby sis ten soustruh neponičil , nebot při frézování vznikají docela velké síly a kdyby se to rozvibrovalo ,tak by se všechny vůle mohly trvale zvětšit . Čím masivnější soustruh tím líp. Obecně vzato jsou proto frézky mnohem masivnější než soustruhy právě z důvodů velkého silového namáhání .expertdb píše:Mám stolní soustruh RotWerk 300 s M3. Jaké a jak by vycházely cenově? když tak třeba SZ.