Kompas F-800
Ahoj, priatelia,
zaujala ma táto mašinka (adresa v závere), uvažujem, najprv popri práci ako hobby, neskôr, ak sa zadarí, aj komerčne o výrobe rôznych najmä drevených prvkov na skrášlenie bývania.
Rád by som poznal názor niekoho, kto stroje tejto značky používa, alebo názor-odhad odborníkov v tejto oblasti - ako čítam toto fórum, skúsených ľudí ochotných podeliť sa o svoje poznatky je tu dosť.
Má zmysel daná investícia , alebo je možné za podobné peniaze získať kvalitnejšie, prsnejšie, či spoľahlivejšie zariadenia? Tiež by ma potešil komentár k ponúkanému programovému vybaveniu Cut 2D a Cut 3D, ak ich niekto pozná a má s nimi skúsenosť.
Za každý názor a radu vopred ďakujem.
http://www.cnc1.eu/sk/kompas-f-800
zaujala ma táto mašinka (adresa v závere), uvažujem, najprv popri práci ako hobby, neskôr, ak sa zadarí, aj komerčne o výrobe rôznych najmä drevených prvkov na skrášlenie bývania.
Rád by som poznal názor niekoho, kto stroje tejto značky používa, alebo názor-odhad odborníkov v tejto oblasti - ako čítam toto fórum, skúsených ľudí ochotných podeliť sa o svoje poznatky je tu dosť.
Má zmysel daná investícia , alebo je možné za podobné peniaze získať kvalitnejšie, prsnejšie, či spoľahlivejšie zariadenia? Tiež by ma potešil komentár k ponúkanému programovému vybaveniu Cut 2D a Cut 3D, ak ich niekto pozná a má s nimi skúsenosť.
Lidé jsou dneska hrozně líní, když ten odkaz dáš mezi "" ... http://www.cnc1.eu/sk/kompas-f-800 tak se spíš kouknouKlaudius píše:Ahoj, priatelia,

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
a zachvili to tu bude jak o pouti
vcera jsem tu jednoho jebal za to ze svuj prispevek napsal palcovym pismem
a oba dva slovaci
co si o sobe myslite tak vyjimecneho ze na sve prispevky musite poukazovat budto barvou nebo velikosti pisma
to to neumite napsat jako kazdej jinej clovek?
jeste se pak v zapeti budete cilit ze vam nikdo nechce na takovy prisevek odpovedet
vcera jsem tu jednoho jebal za to ze svuj prispevek napsal palcovym pismem
a oba dva slovaci
co si o sobe myslite tak vyjimecneho ze na sve prispevky musite poukazovat budto barvou nebo velikosti pisma
to to neumite napsat jako kazdej jinej clovek?
jeste se pak v zapeti budete cilit ze vam nikdo nechce na takovy prisevek odpovedet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Miller: díky, však ja sa zabehnem. S písaním nemám až takú prax a s kódovaním si zrovna netykám.
robokop: No vida, toľko energie a času vymrháš na rozoberanie farby písma a faktu, že som Slovák. Na čo tie voľby v menu potom sú, ak nie je dovolené ich používať? Čakal som skôr niečo k veci, ale pri Tvojich reakciách začínam ľutovať, že som sem vôbec liezol.
robokop: No vida, toľko energie a času vymrháš na rozoberanie farby písma a faktu, že som Slovák. Na čo tie voľby v menu potom sú, ak nie je dovolené ich používať? Čakal som skôr niečo k veci, ale pri Tvojich reakciách začínam ľutovať, že som sem vôbec liezol.

Tak to sú docela výkony na vpodstate skoro hobby-mašinku. Na stránkach je označená ako "profi", a potešilo ma, že s ňou máte dobré skúsenosti. Zrejme znesie nejakú záťaž, ako dlho ju vlastne máte? Býva vyťažená permanentne, alebo skôr nárazovo podľa zákaziek? 

-
- Kontaktovat uživatele:
4900e za nepodoprene tyce sa mi zda celkom dost. nejako mi nie je jasne z popisu na strankach, co zakaznik dostava za tie peniaze.
Na obrazkoch su tyce aj lineary...
Medzi nami, za 5000 (mozno trochu viac) by som uz premyslal nad skoro profi strojom na linearoch, samozrejmostou by mali byt gulickove skrutky a celkom urcite by mi nestacilo prostredie MACH-u na ovladanie stroja.
Medzi nami, za 5000 (mozno trochu viac) by som uz premyslal nad skoro profi strojom na linearoch, samozrejmostou by mali byt gulickove skrutky a celkom urcite by mi nestacilo prostredie MACH-u na ovladanie stroja.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Vedel by si o niečom konkrétnom? Myslíš, že MACH je nedostatočný aj pre začiatočníka?kalin.oleg píše:4900e za nepodoprene tyce sa mi zda celkom dost. nejako mi nie je jasne z popisu na strankach, co zakaznik dostava za tie peniaze.
Popis, čo všetko je v cene, je trochu všeobecný, ale viac-menej jasný:
Mechanika, Motory, Ovladač : Profi 2 microstep, Mach + registrácia, Základné zaškolenie, Pripojovacie káble, Počítač P4 - 2000Hz, 512Mb, Obrábací motor " Teknomotor -700W", Softver Cut2D, Záruka
V tomto smere som ešte viac-menej laik, ako som písal hore, chcem začať len ako hobby, s predpokladom, že sa zadarí viac. Ak nie, ostane hobby.
jako hobby a koupíš hotový stroj za 5000Euro ??Klaudius píše: V tomto smere som ešte viac-menej laik, ako som písal hore, chcem začať len ako hobby, s predpokladom, že sa zadarí viac. Ak nie, ostane hobby.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Prečo nie? Ľudia si ako hobby kupujú drahšie veci. Napríklad autá. Ľudia si kupujú Mustangy, Jaguare, alebo robia tuning na utách z potreby? Ja nemám chuť stavať si stroj doma, to nechám tým, čo ich to baví a vyznajú sa v tom. Ja sa chcem baviť tvorbou predmetov. A ak z toho bude aj nejaký job, bude to iba plus.RaS píše:jako hobby a koupíš hotový stroj za 5000Euro ??Klaudius píše: V tomto smere som ešte viac-menej laik, ako som písal hore, chcem začať len ako hobby, s predpokladom, že sa zadarí viac. Ak nie, ostane hobby.
Dolezite je vediet co chces robit ci to mas len ako zabavku alebo ci ty to ma ulachcit pracu,
vo firme v ktorej robim sme sa rozhodovali medzi profi a hobby a rozhodli sme sa pre
kompas 3000 je to prvy prototyp ,ktory nam vyrobil pan Dudas. Vsetky dohody
boli dodrzane .My mame vsade linearne vedenia a gulikove skrutky, neviem ako je to s
kompas 800 ale staci sa opytat pana Dudasa lebo na tych fotkach, ktore ma na
strankach je to obojake, ale ked povies co od stroja pozadujes a co chces ....
Ps: nic si stoho nerob ze si slovak a pises na modro
vo firme v ktorej robim sme sa rozhodovali medzi profi a hobby a rozhodli sme sa pre
kompas 3000 je to prvy prototyp ,ktory nam vyrobil pan Dudas. Vsetky dohody
boli dodrzane .My mame vsade linearne vedenia a gulikove skrutky, neviem ako je to s
kompas 800 ale staci sa opytat pana Dudasa lebo na tych fotkach, ktore ma na
strankach je to obojake, ale ked povies co od stroja pozadujes a co chces ....
Ps: nic si stoho nerob ze si slovak a pises na modro