Dobrý den,
potřebuji kvalitně řezat měděnou folii (70 um) nanesenou na plastu (70 um). Celková tloušťka tohoto materiálu je 150 um. Délku řezu potřebuji 460 mm.
Snažím se najít nástroj, který by byl schopný řezu tohoto materiálu a první, co mě napadlo, byly kotoučové řezačky papíru, např. http://www.nobynet.cz/rezacka-papiru-A3" onclick="window.open(this.href);return false; ... co-46.html . Myslíte, že bude taková řezačka schopná dělit zmíněný materiál? Jak dlouho vydrží nože?
Co jiného byste případně doporučili?
Děkuji za odpovědi
Řezání měděná folie 70 um + plast 70 um
Kolik toho má být? A jen rovné řezy?
Řežu jen papír, ale můžu říct, že životnost kotoučkových řezaček v porovnání s pákovými je nesrovnatelně nižší.
Jestli to má být dvacet řezů, vyhoví i kotoučková, ale tak jako tak bych šel stejně do pákové...
Jestli toho má být víc, má to být stejné, nebo nějak tvarované, mám řezací plotr...
Řežu jen papír, ale můžu říct, že životnost kotoučkových řezaček v porovnání s pákovými je nesrovnatelně nižší.
Jestli to má být dvacet řezů, vyhoví i kotoučková, ale tak jako tak bych šel stejně do pákové...

Jestli toho má být víc, má to být stejné, nebo nějak tvarované, mám řezací plotr...

Jděte s EU do Brusele...
Jsou to jen rovné řezy, zhruba 1500 řezů, každý o délce buď 46 cm nebo 31 cm, plus další stovky řezů o délce 20 cm.
Nejlepší by samozřejmě bylo nechat si to nařezat u někoho s odpovídajícím vybavením, ale problém je ten, že řezané kusy nemají být vždy stejné - záleží, co si řekne zákazník.
Jen ještě doplní, že zatím materiál bez problémů stříhám obyčejnými ručními nůžkami na papír.
Když se mrknu na nějaké levné pákové řezačky papíru, např. http://aukro.cz/rucni-rezacka-papiru-i1693519340.html" onclick="window.open(this.href);return false; tak mám neodolatelný pocit, že střižné hrany úplně na konci už nebudou přesně na sebe doléhat a nůžky tak budou žužlat. No, nejlepší asi stejně bude zajít do obchodu a nůžky okouknout...
Nejlepší by samozřejmě bylo nechat si to nařezat u někoho s odpovídajícím vybavením, ale problém je ten, že řezané kusy nemají být vždy stejné - záleží, co si řekne zákazník.
Jen ještě doplní, že zatím materiál bez problémů stříhám obyčejnými ručními nůžkami na papír.
Když se mrknu na nějaké levné pákové řezačky papíru, např. http://aukro.cz/rucni-rezacka-papiru-i1693519340.html" onclick="window.open(this.href);return false; tak mám neodolatelný pocit, že střižné hrany úplně na konci už nebudou přesně na sebe doléhat a nůžky tak budou žužlat. No, nejlepší asi stejně bude zajít do obchodu a nůžky okouknout...
Koupil jsem tuto kolečkovou řezačku - http://www.kastro.cz/rezacky-papiru/kot ... kw-eco-46/" onclick="window.open(this.href);return false; . Řeže, ale stejně jako nůžky řezaný materiál na jedné jeho uříznuté hraně (ta, která není pod přídržnou lištou) deformuje - jsou na ní vlnky.

Vyřešila by tento problém koupě pákové řezačky? Doteď jsem stříhal tento materiál nůžkami, jak už jsem zmínil, tak i nůžky materiál krabatí.... Co jiného případně podniknout, aby řez byl maximálně kvalitní?
Vyřešila by tento problém koupě pákové řezačky? Doteď jsem stříhal tento materiál nůžkami, jak už jsem zmínil, tak i nůžky materiál krabatí.... Co jiného případně podniknout, aby řez byl maximálně kvalitní?
Podle mě se to bude deformovat vždy když se ten plech bude stříhat (odvalovat nožem po noži). Asi to chce přetnout v celé délce najednou, tak aby při tom dělení působily pouze síly kolmé k tomu plechu nebo řezat laserem, vodou či frézovat, ale to by nebylo moc produktivní.
Tomáš
Tomáš
Měl jsem v hlavě úplně to samé...Díky za potvrzení.
Pro mě vyhovující řešení toho zvlnění je prostě jej odstřihnout. Stačí dát pryč 1 mm ze zvlněného kraje a řez se jeví téměř dokonalý. Sice je nutné udělat dvojnásobný počet řezů, ale za peníze, které jsem investoval do této "technologie" (:)) snad ani víc čekat nemůžu.
Pro mě vyhovující řešení toho zvlnění je prostě jej odstřihnout. Stačí dát pryč 1 mm ze zvlněného kraje a řez se jeví téměř dokonalý. Sice je nutné udělat dvojnásobný počet řezů, ale za peníze, které jsem investoval do této "technologie" (:)) snad ani víc čekat nemůžu.