po roce a něco studia fóra a práce o sobotách (málo času - malé dítě...) se můžu také ochlupit svojí "originální" mašinkou. Postavena z 18mm MDF, jezdí často doporučovanou metodou - ložiska na hliníkových L-profilech, čína driver + zdroj + jeden motor od pana Tůmy z Aukra, ostatní motorky kdysi koupeny zde na fóru (0.6 Nm). PC je Dell bazmek z Aukra za "pár set", monitor vykoukané LCD Sony z Aukra. Malé věci tomu podsouvá přítel Mach a větší kamarád Linux. Kreslím ve free CamBamu. Rozsah krájení je cca 45x55x15cm, vřetýnko je přímá bruska DWT, prašnost řeší 800W vysavač z Aukra, cucá přes filtr zavřený v dóze na potraviny... No je to bastl, ale přesnost je pro mně dostatečná, bere to dřevo, plast, zelí, okurky a dost mně překvapilo, že i hliník (no...po 0.3-0.6mm záběru, ale krouhá...).
Je to pro radost, dělám krávovinky pro dceru a bavím se tím nezměrně, tak jen poprosím vynechat doporučení lineárů, rámu z oceli, vřetena z titanu s příkonem muflové pece apod. - rozhodně do toho nehodlám dávat více peněz. Pro mě to je hračka, kterou se ale bavím už přes rok a na které jsem si ověřil, že člověk se naučí všechno... Nejsem strojař ani truhlář ani NC programátor a stejně to jde