SV18
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=K5hHlL88 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty titulky na konci mě dost hnuly žlučí, nemohl jsem si reakci odpustit.
Řekl bych že takový dementi jsme asi my v 15ti nebyli.
Ty titulky na konci mě dost hnuly žlučí, nemohl jsem si reakci odpustit.
Řekl bych že takový dementi jsme asi my v 15ti nebyli.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
vzhledem k tomu, že to je nějaká partička nedorostlejch trotlů co nedokážou ani klidně udržet kameru, tak bych jejich názor na soustruhy vůbec neřešil. Horší je fakt, že tohle má být naše budoucnost, když si představím, že něco takového má stavět třeba atomovou elektrárnu ..........no, tak to je pěkně v hajzlu.
Ale pánové...
... já když občas slyším vyprávět dnešní důchodce, co oni zamlada dělali, ... no a lidstvo nevymřelo.
No a když uvážím, že před 15 lety běhali s plýnkou, tak si umím představit, že za dalších 15 let tu elektrárnu zvládnou.
... a za dalších 15 budou lamentovat nad tou "dnešní mládeží"
... já když občas slyším vyprávět dnešní důchodce, co oni zamlada dělali, ... no a lidstvo nevymřelo.
No a když uvážím, že před 15 lety běhali s plýnkou, tak si umím představit, že za dalších 15 let tu elektrárnu zvládnou.
... a za dalších 15 budou lamentovat nad tou "dnešní mládeží"

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle je taky solidní maso.
http://www.youtube.com/watch?v=-28DuT62 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=-28DuT62 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad už bude brzo ATC
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Citronek: nejsem si tím jistý. Mám obavu, že tu elektrárnu už nejsme schopní postavit ani dnes.
Moje sestra je učitelka na soukromém gymnáziu. Co mi vyprávěla, tak je to děsnej horor. Patnáctiletej fracek odhodí papírovej kapesník na podlahu a na požadavek, aby ho zvednul a hodil do koše odpoví, že od toho jsou uklízečky. A nezvedne ho. Taková je dneska autorita učitelů. V hodině se to volně baví, telefonuje, učitel do hluku odříká nějaký text a má splněno. Že si tam 45minut plně bez užitku mlátí pantem, na to už rezignoval. Proč? Protože když něco oznámí rodičům, tak se dočká jen nadávek. Vyhodit žáka nemůže, škola má přeci z něj peníze. Nějaký výchovný a naučný efekt taková škola nemá. Ten žák, co by se chtěl snad i něco naučit, nemá v tom hluku a bordelu šanci. Co z takové školy vyleze to nenalezne v praktickém životě uplatnění. Někde se stala obrovská chyba. Ale kde a jak ji napravit? Nejspíše není žádná vůle něco napravovat, vždyť žrádlo je zatím levný a koho zajímá, co bude za deset, dvacet let? Mám dojem, že hlavním heslem mé generace je "Po nás potopa".
QNX: tak to já bych si na to klinďo vsadil. Akorát dneska už ti češi makaj v montárkách siemensu, ge, bosche, vdo a já nevím koho ještě, tak to tak není vidět. Ale je tu pořád dost lidí co mají použitelnou hlavu i ruce. Navíc lidi co mají zájem mají díky internetu úplně jiné možnosti. Dřív tu bylo pár časopisů pro kutili (modelář, ametérské radio, urob si sám ...) a tím to vadlo. Vždyť i tady na fóru je pár lidí kteří v 17 poskládali věci, se kterejma by před 20 lety měl VŠ s praxí problém. Navíc jsem letos zaznamenal že lidi i firmy se kromě ceny začínejí zajímat i o další parametry dodaného zboží/služeb. Tak jiskřička nadějě, že ekonomiku nebudou řídit lidé jen s ekonomickým vzděláním podle excelovskejch tabulek, bez vazby na reálný svět a s absencí zdravého rozumu, ještě doutná
Ale že by v dnešní mladé generaci bylo výrzně víc nebo míň blbců než v té naší, našich otců nebo našich dědů, tak to si nemyslím. Akorát tenkrát nebyl you-tube 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja to vidim tady v praze, firmy jsou zazmrdovany (chapejte to tako terminus technicus)
tj. lidi ktery nic neumej cestujou mezi firmami, dokud se jim na to neprijde tak tam predstiraji praci
kazdej kdo tam neco umi tak to hned pozna a je potencialne nebezpecnej a takovej zmrd udela cokoli aby ho vypichal
stylem vrana k vrane seda si do firmy zadnyho pracanta nepustej ale naopak budou se podporovat a prijmou dalsi zmrdy
celkove tak firma zrusi vyvoj a vyrobu a vsechno outsourcuje a venuje se pouze ochodni cinnosti (napsat objednavku dokaze i zmrd), to kdyz neco skazi, tak to hodi na posledniho slusnyho pracanta aby se zbavil potencialniho nebezpeci
na poradach s jednatelem vsichni drzej spolu a predkladaji lzive vysledky jednateli
kdyz to pak cele padne tak se rozleti do sveta a ze maji spatne doporuceni to zadnej zmrd kterej je najima neresi
s trochou stesti jim napise pulrocni odstupny aby az do roka zase poletej meli peknyho zatyho padaka
kde je v takovym kolotoci prostor pro slusnyho pracanta kterej umi makat?
nikde
takze vpodstate ty decka ve skole se ucej delat zmrdy uz od zakladky protoze to v dospelosti budou potrebovat
lhani, arogance, neucta k cizi praci, podvody to se dnes nosi
v cele spolecnosti vymizela moralka, nadeje na lepsi spolecnost ktera tu byla po revouci uplne vymizela
protoze lidi vidi kolem sebe ty podvody, uz zadnou nadeji nevidi, nechteji chodit k volbam a snazej se urvat taky neco
pro sebe a je jedno jakym zpusobem, jsou to zvireci manyry sice trosku sofistikovanejsi ale kde neni moralka tam neni lidskost
tj. lidi ktery nic neumej cestujou mezi firmami, dokud se jim na to neprijde tak tam predstiraji praci
kazdej kdo tam neco umi tak to hned pozna a je potencialne nebezpecnej a takovej zmrd udela cokoli aby ho vypichal
stylem vrana k vrane seda si do firmy zadnyho pracanta nepustej ale naopak budou se podporovat a prijmou dalsi zmrdy
celkove tak firma zrusi vyvoj a vyrobu a vsechno outsourcuje a venuje se pouze ochodni cinnosti (napsat objednavku dokaze i zmrd), to kdyz neco skazi, tak to hodi na posledniho slusnyho pracanta aby se zbavil potencialniho nebezpeci
na poradach s jednatelem vsichni drzej spolu a predkladaji lzive vysledky jednateli
kdyz to pak cele padne tak se rozleti do sveta a ze maji spatne doporuceni to zadnej zmrd kterej je najima neresi
s trochou stesti jim napise pulrocni odstupny aby az do roka zase poletej meli peknyho zatyho padaka
kde je v takovym kolotoci prostor pro slusnyho pracanta kterej umi makat?
nikde
takze vpodstate ty decka ve skole se ucej delat zmrdy uz od zakladky protoze to v dospelosti budou potrebovat
lhani, arogance, neucta k cizi praci, podvody to se dnes nosi
v cele spolecnosti vymizela moralka, nadeje na lepsi spolecnost ktera tu byla po revouci uplne vymizela
protoze lidi vidi kolem sebe ty podvody, uz zadnou nadeji nevidi, nechteji chodit k volbam a snazej se urvat taky neco
pro sebe a je jedno jakym zpusobem, jsou to zvireci manyry sice trosku sofistikovanejsi ale kde neni moralka tam neni lidskost
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Kilovolt
- Sponzor fora
si přisadím:jeden můj kolega občas říká,že dnešní mládí peníze nevydělává ale shání
.Já osobně si myslím,že zas tak špatný to není-aspoň u nás na vsi.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
si taky prisadim:
To Magi, v klidu, neber si to tak (taky me to stve). Tohle bylo a bude, akorat nenatocili kluka, co si tu masinu zamiloval.
To QNX, taky jsem skeptik, ale tohle forum dokazuje, ze je tu obrovska spousta sikovnych lidi, schopnych tu JE postavit.
To Citronek, si myslim to samy, dik...
To Mila Kovohemil, mistr ve vyuce, co tohle dopustil, nema ucit ale brucet. Velice poucne a odstrasujici.
To Bobik, moje maminka byla ucitelka, zazila lecos, ale tohle by asi nezvladla.
To Auto-klassik, kdybych mel ucit, zkusil bych je presvedcit a ukecat. Chybi tu predmety: Laska k remeslu, Jak se stat nejlepsim obrabecem...
To Robokop, si to tak neber, asi mas tyhle zkusenosti z vlastni praxe. Je mi lito, svet se zmenil, co s temi mladasy? IT, PR nebo soustruznik, frezar...
To Kilovolt, jasne, praci je to naprosto nejhorsi, nedej boze aby dokonce vlastni.
Ja jsem optimista, protoze sikovnost v usudku, tvoreni a manualni zrucnost se z genu hned tak nevytrati.
To jenom ta moralka a hodnoty nam nejak utekly
.
Kazdej "drevacek"
(profici prominou) tady potvrzuje, ze ti nasi kluci z fora maj na to postavit raketu pro lidi na mars!
S velkym optimismem a pozdravem Mira.
To Magi, v klidu, neber si to tak (taky me to stve). Tohle bylo a bude, akorat nenatocili kluka, co si tu masinu zamiloval.
To QNX, taky jsem skeptik, ale tohle forum dokazuje, ze je tu obrovska spousta sikovnych lidi, schopnych tu JE postavit.
To Citronek, si myslim to samy, dik...
To Mila Kovohemil, mistr ve vyuce, co tohle dopustil, nema ucit ale brucet. Velice poucne a odstrasujici.
To Bobik, moje maminka byla ucitelka, zazila lecos, ale tohle by asi nezvladla.
To Auto-klassik, kdybych mel ucit, zkusil bych je presvedcit a ukecat. Chybi tu predmety: Laska k remeslu, Jak se stat nejlepsim obrabecem...
To Robokop, si to tak neber, asi mas tyhle zkusenosti z vlastni praxe. Je mi lito, svet se zmenil, co s temi mladasy? IT, PR nebo soustruznik, frezar...
To Kilovolt, jasne, praci je to naprosto nejhorsi, nedej boze aby dokonce vlastni.
Ja jsem optimista, protoze sikovnost v usudku, tvoreni a manualni zrucnost se z genu hned tak nevytrati.
To jenom ta moralka a hodnoty nam nejak utekly

Kazdej "drevacek"

S velkym optimismem a pozdravem Mira.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Beru to jak to je, dneska pokud něco nemá klavír a potkana, tak je to automaticky špatné a o ničem.
Neříkám že moderní technologie jsou na nic, právě naopak. Kdo mě zná a nedej bože dělá se mnou v práci, tak ví že bych nejradši řídil PLCčkem i Tatru hovnocuc.
Na druhou stranu mě každý má za nějakého počítačového nadšence a všeuměla, ale ono to tak vůbec není.
Počítač beru jako nutné zlo dnešní doby a zároveň jako dobrého pomocníka. Jak s oblibou říkám, kde je ethernet - neznám nejde
Jenže ono to má i svoji druhou stránku věci. Znám spousty mladejch lidí, kteří vystudovali obor CNC programátor atd. jenže tihle lidé nechápou základní principy obrábění. Nedokážou si srovnat svěrák, upnout rovně dílec, nechápou geometrii nástrojů ..........
Když se mě 18ti letej borec vysvěluje, že řezat (byť jediný) závit na klasickém soustruhu a ovládat to celé ručně je dnes přežitek, tak to teda rostu. Než někdo naprogramuje CNC, celou mašinu nastaví a udělá korekce, tak aby závit pasoval, mám ručně jeden závit hotovej, namontovanej, zkasírovanej a už dávno sedím naproti v hospodě u piva.
Zase z druhé strany, než bych hodinu něco pižlal flexou z plechu, pak do toho vrtal díry, frézoval drázky atd, tak raději 30min smolím ručně pálící program na plazmu i když se jedná o jediný dílec.
Když to vezmu zase z druhé strany, můj bývalý vedoucí byl tatar a jediný způsob práce který uznával byl - manuální.
Kdo neměl v ruce lopatu, kladivo, nebo aspoň flexu, tak prostě podle něj nedělal.
Veškeré prvky automatizační techniky u něj zkončily na spínacích hodinách SPHQ. Proc by to měla dělat automatika? Je přece lepší, když tam někdo zajde to pustit. S tímto člověkem jsem bojoval 5 let jako jeho podřízený a nakonec chválabohu zvítezil. Takže takhle taky ne.
Chci tím říc asi to, že je třeba mezi vším vždy zvolit přesně to pravé, co je pro daný okamžik nejlepší.
Nebrát to striktně ani z jedné ani z druhé strany.
Citace: "Ani já jsem neměla playstation ani wifi, hrála jsem si na schovky, domů jsem chodila hned jak se venku rozsvítila lampa a máma mi nevolala na mobil, ale křičela: Pojď domů. Hrála jsem si s kamarády, ale nechatovali jsme spolu. Nebyly antibakteriální gely, hráli jsme si v loužích, psali lístečky a nikdo nám nic neříkal."
Neříkám že moderní technologie jsou na nic, právě naopak. Kdo mě zná a nedej bože dělá se mnou v práci, tak ví že bych nejradši řídil PLCčkem i Tatru hovnocuc.
Na druhou stranu mě každý má za nějakého počítačového nadšence a všeuměla, ale ono to tak vůbec není.
Počítač beru jako nutné zlo dnešní doby a zároveň jako dobrého pomocníka. Jak s oblibou říkám, kde je ethernet - neznám nejde

Jenže ono to má i svoji druhou stránku věci. Znám spousty mladejch lidí, kteří vystudovali obor CNC programátor atd. jenže tihle lidé nechápou základní principy obrábění. Nedokážou si srovnat svěrák, upnout rovně dílec, nechápou geometrii nástrojů ..........
Když se mě 18ti letej borec vysvěluje, že řezat (byť jediný) závit na klasickém soustruhu a ovládat to celé ručně je dnes přežitek, tak to teda rostu. Než někdo naprogramuje CNC, celou mašinu nastaví a udělá korekce, tak aby závit pasoval, mám ručně jeden závit hotovej, namontovanej, zkasírovanej a už dávno sedím naproti v hospodě u piva.
Zase z druhé strany, než bych hodinu něco pižlal flexou z plechu, pak do toho vrtal díry, frézoval drázky atd, tak raději 30min smolím ručně pálící program na plazmu i když se jedná o jediný dílec.
Když to vezmu zase z druhé strany, můj bývalý vedoucí byl tatar a jediný způsob práce který uznával byl - manuální.
Kdo neměl v ruce lopatu, kladivo, nebo aspoň flexu, tak prostě podle něj nedělal.
Veškeré prvky automatizační techniky u něj zkončily na spínacích hodinách SPHQ. Proc by to měla dělat automatika? Je přece lepší, když tam někdo zajde to pustit. S tímto člověkem jsem bojoval 5 let jako jeho podřízený a nakonec chválabohu zvítezil. Takže takhle taky ne.
Chci tím říc asi to, že je třeba mezi vším vždy zvolit přesně to pravé, co je pro daný okamžik nejlepší.
Nebrát to striktně ani z jedné ani z druhé strany.
Citace: "Ani já jsem neměla playstation ani wifi, hrála jsem si na schovky, domů jsem chodila hned jak se venku rozsvítila lampa a máma mi nevolala na mobil, ale křičela: Pojď domů. Hrála jsem si s kamarády, ale nechatovali jsme spolu. Nebyly antibakteriální gely, hráli jsme si v loužích, psali lístečky a nikdo nám nic neříkal."
Naposledy upravil(a) magi dne 15. 7. 2011, 11:39, celkem upraveno 2 x.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Mirek-Gravos: Je tady spousta šikovnejch lidí, to jo ............ale na stavbu atomový elektrárny? To fakt nedáme ............no, nějakou malou snad jo
Uspořádáme soutěž kdo ji postaví první?

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, to by byla věc. Né se tady srát se smradlavým sádlem. Měl by jsi co se týče energií na XY let dopředu vystaráno.QNX píše:Mirek-Gravos: Je tady spousta šikovnejch lidí, to jo ............ale na stavbu atomový elektrárny? To fakt nedáme ............no, nějakou malou snad joUspořádáme soutěž kdo ji postaví první?
Jen se ti to nesmí vymknout