Mašinky od Pupáka z poslední doby

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
bebel777

28. 7. 2011, 1:00

Je tady nějaký jejich majitel? Zajímaly by mě provozní zkušenosti. Kdyžtak do pošty nebo SZ. Děkuji ;-)
RaS

28. 7. 2011, 9:24

čemu říkáš z poslední doby? já mám "mašinku" od něj 2 roky a když vidím jeho jméno mám pěnu u huby.. prostě jednou větou strojařský skvost.. když se platilo nebyl problém, jakmile jsem chtěl řešit nedodělky a hrubé závady slíbil že vrátí peníze a od té doby nic.. prostě podvodník, spíš by mě zajímalo jestli byl někdo spokojený.. on by se pan Semenec (Pupák) spíš hodil do politiky než k frézce.. ukecat umí cokoliv.. nicméně je pravda že jsem k výběru frézky přistoupil velmi laxně, peníze mě zas tak netrápili a reference jsem měl pouze tady z fora. kde ho všichni obdivně chválili na základě několika fotek.. nicméně pokud máš zájem o jeho mašinu můžu ti jeho stroj prodat za třetinovou hodnotu.. větší cenu to nikdy nemělo a nemá..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
bebel777

28. 7. 2011, 9:48

2 RaS: Cca posledniho pul roku.
oscar

28. 7. 2011, 9:51

RaS: v cem byl nejvetsi problem? pouzity material? konstrukce? hobby versus produkcni urceni?
bobik

28. 7. 2011, 12:40

Já znám jednoho člověka, co jeho frézku docela dost používá na výrobu formiček už tři roky. A nemůže si jí vynachválit. Zřejmě RaS koupil nějakou prvotinu. On Pupák není strojař ale ektektrikář. Tu strojařinu se holt učil za pochodu.
RaS

28. 7. 2011, 1:59

až budu mít chvilku hodím sem fotku elektro skříňky :D to nedělal elektrikář ale patlal.. ale moje komentáře na téma pupák budou vždy v tomhle rázu protože jsem prostě podvedený okradený zákazník nicméně jestli chce někdo přijít na obhlídku která dá víc než tisíce slov klidně může..

už jsem toho napsal dost dá se to vyhledat nicméně u mě byly problémy hlavně mechanického charakteru..
1, uletěl mě kleštinovej držák ER40 - jenom proto že strojařské hovado Pupák považoval spojení dvou kusů držáku 15mm dlouhou závitovou tyčí M16 jako geniální řešení.. koupil držák na automatickou výměnu a vřeteno bylo na ruční tzn bylo stavěné na delší unašeče.. ten kratší tam nedal tak ho mistrně nastavil kouskem trubky a závitem že se to na těch třech závitech neudrželo uletělo a mě málem urazilo hlavu..
2, uletělo celé vřeteno- to když strojařský guru pupák použil na vřeteno které mělo točit 4000ot vřeteno s děličky které je jištěno jednoduchou maticí s červíkema je stavěné na ruční otáčení .. toto řešení se prostě povolilo a celé vřeteno padlo na stůl..
3, uložení ložisek v hliníkových mezikusech, to se musí slyšet to nejde popsat.. ve zkratce hliníkové domky jsou vysoustruženy nesoustředně a poté naraženy do původního litinového těla, to naražení které by mělo být správně lisováno s přesahem a poté vystruženo pro ložiska, aby běhali v požadované přesnosti, to naražení je volné a otáčí se, tím jak je to celé křivě se vzájemným otáčením natáčejí ložiska a kvílí pokaždé jinak.. takže ložiska které mohou točit třeba 10000 při správné montáži tady točí 3000 a hukot nesnesitelný..
prostě kam šáhl tam to odflákl, vše dělané tak že pouhým pohledem je vidět jak to hází.. takhle jsem popsal jen vřeteno dalo by se pokračovat dál, kuličkové šrouby do luku, resp špatně obrobené konce, když se povolí matice a otáčí šroubem tak lítá nahoru a dolů několik milimetrů v závislosti jak je daleko od domku, o vůli v domku a kuličkovém šroubu s mrtvolou (díky špatně udělanému domku) ani nemluvím..

do té doby než jsem vzal měřidlo tak se to hýbalo.. když jsem začal měřit byl problém.. a pan Pupák se postavil hrdinně tak že nebral telefony, peníze které slíbil že mě odečte z přemrštěné ceny jako kompemzaci toho že si to opravím nikdy nedošli a každý kdo příjde se nestačí divit ... i kdyby se za ty dva roky pan Pupák vyučil tak nevěřím tomu že jeho mašina bude stát k něčemu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RCR

29. 7. 2011, 10:01

Jo pánové,jak píše RaS,já to viděl a dva podobné výtvory k tomu.Je to síla! :shock: :shock: :shock: Jednou tu Robokop nabízel kus ledničky a plechařinu ze škodovky na stavbu CNC,tak si říkám zda to byl žert či zda to dodavatel RaSova stroje nepoužil.Nejsem žádný mistr,ani si nemyslím že mám patent na rozum,ale je to třeba vidět v reálu a pak se divit.Toto někomu prodat ,to již vyžaduje silný žaludek. :mrgreen: Ono to na obrázku a nebo z popisu nevypadá tak děsivě ,ale na živo......Ras by si měl otevřít pouťovou atrakci a vybírat vstupné. :lol: Každému začínajícímu staviteli doporučuji návštěvu ,aby věděl ,jak to nemá vypadat.
RCR
Max
Kontaktovat uživatele:

29. 7. 2011, 10:10

to RaS:

na kolik ten maslostroj vyšel?
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2011, 1:02

Mimochodem o nějakém semencovi dnes mluvili v rádiu, že bude za útok na sousedy kladivem, umístěn do detenčního ústavu... sem si vzpoměl na cnc forum jestli to neni pupák :-)
ALUMAN

21. 3. 2014, 3:26

Take jsem mel tu cest poznat pana Semence alias Pupaka a je nutnu na rovinu rici, ze je to PODVODNIK a doufam, ze i na nej jednou dojde. Nekdo tady psal, ze neni strojar, ale elektrikar, no mozna tak teoretik, ten rozvadec co tady mam delal analfabet ve vsech smerech a za tu cenu co si za nej mistr rekl, to je na zalobu.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“