Koupím brusku na pásové pily
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Koupím starší brusku na pásové pily, uvítám i nějaký typ na prodejce ..........nějak nemůžu nic najít.
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkus toto: http://www.pilous.cz/brusky_drevo.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Jinak obecně hledej truhlářské stroje - bazary - prodeje - je toho na netu hafo. Já bych ale do jetého stroje nešel - ledaže by byl opravdu za zlomkovou cenu oproti novému.
A mimochodem - mám pás pil jako nas..****** - vč kmenové CTR520 - a pásy si zásadně nechávám brousit -příp používám bimetalové. S ním se mě už podařilo přeblafnout pořádnou žel. kramli - a ani jsem to nepoznal ...
A mimochodem - mám pás pil jako nas..****** - vč kmenové CTR520 - a pásy si zásadně nechávám brousit -příp používám bimetalové. S ním se mě už podařilo přeblafnout pořádnou žel. kramli - a ani jsem to nepoznal ...
R-stick: Také máme knemovou pásovou pilu CTR 520 a právě pro ní potřebuju brousit
Brusku od pilouse znám, ale nechce se mi za ni dávat tolik peněz. Při dnešní ceně starých strojů doufám, že se mi podaří najít něco výrazně levnějšího.

- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
QNX - kolik toho řežete?? - já jsem dělal na jeden originál pás od Pilouse přes 8 kubíků, než jsem zaznamenal, že jde hůř do řezu (hlavně začal uhýbat) Na to, aby se hodila bruska na pásy, tak to by jste museli řezat kolem 30m3 měsíčně ... - anebo používat běžné pilové pásy kupované někde jinde - tam by se ten požadavek na ostření dal pochopit .... Anebo řežete kulatinu s hodně bordelem na kůře - je fakt, že já před pořezem čistím kartáčem a ofukuji kompresorem ...
No, každopádně promiň za blbou radu - netušil jsem .... doufám, že na něco kápneš - zkus jít po exekucích - občas na něco hodně dobrho narazíš, musíš ale mít kliku a připravené prachy.
No, každopádně promiň za blbou radu - netušil jsem .... doufám, že na něco kápneš - zkus jít po exekucích - občas na něco hodně dobrho narazíš, musíš ale mít kliku a připravené prachy.
Kdysi jsem koupil brusku Vollmer Liliput s175 asi za 1500kč.
Brousí kotoče i pásy ,a pásy i šrankuje.Jsem s ní celkem spokojenej. Občas se objevý bud na aukru nebo na bazoši.Za poslední půlrok jsem ji tam viděl asi 3 krát.Cena okolo 15000kč.

Já jsem pilu prodal.Používal jsem pásy 4cm široké z oblým zubem.Pásy někdy šli do kytek po pár řezech.Pásy jsem bral od GRINDEX.SRO.Mrkni na mé příspěvky,je tam video a taková malá bruska,která se nasune na pás.Zručný kutil by to zmáknul za pár kaček,bohatě by to stačilo.
Jan Danda píše:Ted prodavají na bazoši v sekci kovoobráběcí stroje pěknou brusku na kotoč pily za 8000kč jenom přidělat nějaké vodítko na pás a mužeš brousit.
Většinou se brousí celý zub,ty zuby jsou uplně jiné než u kotoučové pily.Je to trochu o ničem jiném než kotouč.Je to celkem alchymie nabrousit a našrankovat správně pás na kmenovou pilu.
I na kotočových pilách se brousí celý zub, a na těchto bruskách jde nastavit téměř jakýkoliv tvar zubu .Skoro na všechny brusky této třídy je standartně přídavné zařítení na broušení katrových listů.A to už je kousek k pilovýmu pásu. 

bruska na bazoši
http://stroje.bazos.sk/inzerat/9646986/surne.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://stroje.bazos.sk/inzerat/9646986/surne.php" onclick="window.open(this.href);return false;
R-stick: Teď mám zrovna hromadu asi 20m3, cca 1/3 je příšerně zablácená (dub) ....... naštěstím mám odkorňovač a kůru zrovna potřebuju, jinak by to byla děsná pakárna.
muros: díky, ale je to dost daleko
Hledám dál
muros: díky, ale je to dost daleko

Hledám dál

QNX píše:R-stick: Teď mám zrovna hromadu asi 20m3, cca 1/3 je příšerně zablácená (dub) ....... naštěstím mám odkorňovač a kůru zrovna potřebuju, jinak by to byla děsná pakárna.
muros: díky, ale je to dost daleko![]()
Hledám dál
Pilu jsem prodal a zbyl mi takový stroj,co měl být bruskou.Je to ze šrotu postavený,je tam originál vačka na oblý zub.Zručný kutil by to mohl dát třeba do kupy.Můžu ti to přenechat,třeba ti to k něčemu bude.Nechtěl bych peníze,ale potřebuju dát ty Raketový kamna dokupy,takže jen pár informací za to.Já jsem kousek za Trutnovem.Zřejmně používáš 35mm vlčí zub,tyhle pásy jsem viděl brousit,klasickou bruskou na řětězy k motorovkám.
Roman
tel:774136121
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=q0I_py2zq70" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=32rWgNho ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Muheheeeee
to je dobrý

Muheheeeee
to je dobrý