Pozdravujem odbornikov na cnc - Mam taky problem som upny zaciatocnik a mal som urobeny program v machu H1000(kupil som cnc kompas H 1000), ale som ho nechtiac odmazal - ten pan co mui to robil je na dovolenke a ja by som surne potreboval vediet , kde sa v machu nastavuje , aby obidve motory na Y -ke isli naraz - mne ide iba jeden a druhy stoji-PROSIM uz som nestastny stale to neviem spojazdnit-SRDECNA VDAKA ZA KAZDU POMOC
ahoj nic ve zlom ale na toto je tazka odpoved ,najprv musia ludia ,ktory to tu citaju vediet o co a jedna,
aby ci jak tak mohli odpovedat
trosku si to tu presuduj a konkretizuj otazky
Ja mam presne tuto verziu http://www.cnc1.eu/sk/kompas-h-1000" onclick="window.open(this.href);return false; mam ju asi tyzden a som uplny amater vedel som akurat nastavit frezu na miesto kde to mam spustit a vlozit obrazok a omylom som vymazal to nastavenie ktore som mal urobene (H1000) mne by stacilo keby mi niekto poradil , kde sa to da nastavit v Machu .Ja som ten manual cital ,ale nerozumiem mnohym odbornym vyrazom Mne to tak ide ked stlacim na klavesnici TAB objavi sa mi ten panel ktorym mozem frezu rucne ovladat Z- OK X- OK ale Y mi ide len jeden motor a ked slstlacim este to A tak mi ide ten druhy , ale ja by som potreboval aby isli naraz-neviem ci Vam postacuje moje strohe info- proste mam to tyzden a som s toho jelen
přímo na tom odkazu co jsi sem dal máš přímo ke stažení konfig pro mach s tvou frezou tak nato mrkni , mě to v práci nejde , kdyžtak se nato podívám doma /večer)
Podívej se na konec této stránky : http://www.cnc1.eu/sk/node/170" onclick="window.open(this.href);return false;
Měl bys tam najít to co potřebuješ u H1000 je uveden ovladač H2 tak tě na to odkazuji. Pokud u tvého stroje máš jiný ovladač, tak si ho naklikni v levém sloupku na stránce, určitě tam bude nastavení pro mach v obrázcích stejně jako u toho ovladače H2.
Edit: Teď jsem si všimnul že na tom tvém odkazu je přímo download nastavení pro mach3, proč si ho tedy nestáhneš?
No tak uz to z bozou pomocou funguje motory tocia obidve, ale este tam je nejaky problem lebo ked som predtym zadal nejake dxf tak sa mi na dislpeji to pekne zobrazilo zapol som play a uz to rylo a teraz tam neukaze nic len krizik , alebo drobne ako blcha ze to ani nevidno a dam play a doje po 4 riadok a ostane to stat a nevie co dalej - neviem uz som s toho jelen aj ten motor na osy X ked presuvam pomocou sipok tak nejak zadrhava , ale pocas nejakeho ritia uz ide dobre ostatne idu plnym vykonom- ak by sa dalo prosim o radu , aj ked viem ze je to velmi tazke radit takto na dialku
PS nenajde sa tam nejaky vychodniar blizko TV co by mi s tym pomohol bol by som velmi vdacny
vyskusaj sem dat nejake video, alebo print scren, mozno niekto poradi a pozri ete na toto vlakno http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=68&t=2280" onclick="window.open(this.href);return false; je tam nieco o zapojeny
dvoch motorov na jednu os pri h2
Tam se toho moc nedoví co by mu pomohlo. Tipuju, že má rozhozený měřítko při převodu dgf. To zadrhávání v ručním řízení by mohlo způsobovat krokování po 1 mm nebo nějaké jiné vzdálenosti, kterého jsi si třeba ani nevšimnul. Pak by to chtělo zkontrolovat konfiguraci toho motoru a případně mu doladit rampu, to je ten obrázek z mého dřívějšího odkazu s tím modrým lichoběžníkem. Systémem pokus omyl na to časem přijdeš a věř tomu, že si to pak dlouho budeš pamatovat, hlavně, když u toho něco zničíš.
To je sveta pravda ze clovek sa nauci na svojich chybach , ale je tam vela novych veci s ktorymi som sa este nestretol a je toho tak vela ze tomu nechapem - urcite tam je nieco rozladene , lebo pred tym mi to slo a teraz to blbne. Ked som pred tym stiahol z netu obrazok psa , alebo mačky v dxf vlozil som ho dnu nastavil rozmery aj hlbku ritia zapol obrazok bol pekne viditelny a ukazovalo mi kde ide freza - teraz obrazok rije ale len nejake casti alebo sa zapne dojde po 4 riadok a ostane stat a nevie co dalej , alebo obrazok nevidno bud je asi 1 cm velky alebo je cisty blud nechapem co sa deje.Nedalo by sa to nejak nanovo zresetovat? aspon ta obrazovka kde je obrazok .Ked to nijak nepomoze skusim prestudovat do botky ten manual k machu , ale je tam vela odbornych vyrazov a vela im nerozumiem.A este mozem nejakym blbym nastavenim nieco znicit - motor atd? Lebo zapojenie mam ok - napevno . Mohol by som dat video o tom mojom postupe ako to funguje mozno by to bolo viditelne lepsie---- VOPRED VAM VSATKYM DAKUJEM ZA POMOC lebo som ozaj zaciatocnik a tomu moc nechapem
Tak toto je moje neposlusne CNCko - Ked som ho doniesol domov tak mi to fungovalo tak, ze som vlozil obrazok v lazy camu DXF a ten mi pekne sa ukazal na bocnej obrazovke - teraz sa mi neukaze len taka mala botka aj ked ju chcem zvecsit s kolieskom na myske tak to nejak nejde a program sa zastavi v 5 riadku a nevie co dalej-Viem ze dakde robim chybu , ale kde