SolidWorks modelařina pro fajnšmekry
http://www.youtube.com/watch?v=d73gxq-rAZY" onclick="window.open(this.href);return false; a následující díly.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To je vsechno pekny, ale kdo z nas ma 200t. ?
Podobne me uchvacujou zde diskuze o CAMech kolem pul a vice mega, jak je kterej blbej a podobne.
Az da Solidworks neco pro nas, obyc. lidi, dejte mi vedet. Klidne dam pade, abych nemusel tvorit na "papir"
vystupy mych napadu a misto toho je "cmaral" je ve 3D a dostal parametricky vyrobni vykresy, rozpisky atd.
Jinak SolidW parada, meli jsme kdysi pujcene demo a fakt prima konstrukcni modelar.
Podobne me uchvacujou zde diskuze o CAMech kolem pul a vice mega, jak je kterej blbej a podobne.
Az da Solidworks neco pro nas, obyc. lidi, dejte mi vedet. Klidne dam pade, abych nemusel tvorit na "papir"
vystupy mych napadu a misto toho je "cmaral" je ve 3D a dostal parametricky vyrobni vykresy, rozpisky atd.
Jinak SolidW parada, meli jsme kdysi pujcene demo a fakt prima konstrukcni modelar.
Pro domácí používání nestojí tak moc....., jen trochu orientace na netu a trochu trpělivostiMirek-Gravos píše:To je vsechno pekny, ale kdo z nas ma 200t. ?
.

Romi,víš, až ti vletí do bytu, domu, a pod. SW policie, tak si ani nevzpomeneš jak se jmenuješ. Robokop by mohl povídat. Pokud, se dá nahradit drahý SW, levnější nebo i free verzí, tak to udělám. Podívej mám licenci Alibre Design Standard - stála mě cca 3000Kč, a umí toho podstatně víc než je moje hobby kreslení. Pokud někdo, používá craky, tak je to jenom jeho problém, který ho může někdy pěkně zabolet, a já mám ještě o něco více let než ty.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam 54 a potrebuju to na praci/obzivu. A mlci se tu zcela spravne, ne "taktne"...
.
Jak najdu cas, zkusim to Alibre. Treba se v mym veku povede s tim naucit.

Jak najdu cas, zkusim to Alibre. Treba se v mym veku povede s tim naucit.
Docela jednoduchá prezentace způsobu tvorby, která je již delší dobu známá a používaná
především přednávrhovými programy.
Dnešní trend to již posouvá v dostupné šíři i do běžných 3D cadů.
Ano četla jsem zde že někdo nemá 200 tis na SW. Tak skuste prohledat vaše prográmky co používáte, určitě najdete možnost vložení kreslené předlohy tak fotografie do skici. A poté zhotovit odpovídající křivky danného objektu ve skicáři programu a dále pokračovat tvorbou tvarů.Je to taková drobnost ale dokážete podle toho modelovat minimálně to samé co jsem viděla v prezentaci.

Dnešní trend to již posouvá v dostupné šíři i do běžných 3D cadů.
Ano četla jsem zde že někdo nemá 200 tis na SW. Tak skuste prohledat vaše prográmky co používáte, určitě najdete možnost vložení kreslené předlohy tak fotografie do skici. A poté zhotovit odpovídající křivky danného objektu ve skicáři programu a dále pokračovat tvorbou tvarů.Je to taková drobnost ale dokážete podle toho modelovat minimálně to samé co jsem viděla v prezentaci.

no ... ono posledních pár verzi SW už není žádná výhra
- místo aby se tvůrci zaměřili na perfektní základní funkčnost a rychlost, tak místo toho přidávají různé s prominutím "zhovadilosti" - někdy se člověk diví, jak mohli něco takového vůbec vypustit jako finální verzi
- stále opakují ty samé chyby v různých obměnách, které znepříjemňují život konstruktéra a pak je s velkou slávou postupně opravují pomocí servis packů a někdy je neopraví vůbec / to se děje verzi co verzi
ps. jinak jak bylo zmíněno - ta věc s vkládáním obr. funguje v SW, v jistých modifikacích, již několik verzí zpět
- místo aby se tvůrci zaměřili na perfektní základní funkčnost a rychlost, tak místo toho přidávají různé s prominutím "zhovadilosti" - někdy se člověk diví, jak mohli něco takového vůbec vypustit jako finální verzi
- stále opakují ty samé chyby v různých obměnách, které znepříjemňují život konstruktéra a pak je s velkou slávou postupně opravují pomocí servis packů a někdy je neopraví vůbec / to se děje verzi co verzi
ps. jinak jak bylo zmíněno - ta věc s vkládáním obr. funguje v SW, v jistých modifikacích, již několik verzí zpět
-
CAD a CAM za 200tis je běžný. Nebo spíše levný, ale potřebujeme opravdu to drahé?
Surfcam 2D lze koupit již od 90tis a lze s nim programovat i indexovaně 5 os. Surfcam má i hafo postprocesoru zdarma, které lze navíc upravovat v jednoduchém texťáku.
HSMWorks se dá sehnat za 300tis a je včetně SolidWorksu.
Pro domácí užití - na vzdělávání - je možno se s dodavateli softu domluvit na zkoušku.
SolidWorks - školní verze na 1rok(školní)
SolidWorks - 1 měsíc - na zkoušku plná verze
HSMWorks - 1 měsíc - na zkoušku plná verze - lze prodloužit po dohodě i na více měsíců
Surfcam 2D lze koupit již od 90tis a lze s nim programovat i indexovaně 5 os. Surfcam má i hafo postprocesoru zdarma, které lze navíc upravovat v jednoduchém texťáku.
HSMWorks se dá sehnat za 300tis a je včetně SolidWorksu.
Pro domácí užití - na vzdělávání - je možno se s dodavateli softu domluvit na zkoušku.
SolidWorks - školní verze na 1rok(školní)
SolidWorks - 1 měsíc - na zkoušku plná verze
HSMWorks - 1 měsíc - na zkoušku plná verze - lze prodloužit po dohodě i na více měsíců
To .xxx. :
přidám jen názor na SW: nikdy jsem nebyla dlouholetá uživvatelka tohoto CAD ptogramu, ale v určitém období jsem v něm tvořit musela. Docela nemile mne překvapilo vůbec né moc intuitivňe zpracované uživatelské prostředí, absence mnoha funkcí a katastrofální výkresový modul.

přidám jen názor na SW: nikdy jsem nebyla dlouholetá uživvatelka tohoto CAD ptogramu, ale v určitém období jsem v něm tvořit musela. Docela nemile mne překvapilo vůbec né moc intuitivňe zpracované uživatelské prostředí, absence mnoha funkcí a katastrofální výkresový modul.

- uživatelské sprostředí si každý může uspůsobit k obrazu svemu - to je nutnostSunny píše:To .xxx. :
přidám jen názor na SW: nikdy jsem nebyla dlouholetá uživvatelka tohoto CAD ptogramu, ale v určitém období jsem v něm tvořit musela. Docela nemile mne překvapilo vůbec né moc intuitivňe zpracované uživatelské prostředí, absence mnoha funkcí a katastrofální výkresový modul.![]()
- funkci to má dost - jen nejsou v zakladním nastaveni viditelné člověk si je musí vytáhnot a také je musí umět produktivně používat - to chce čas - v SW platí, že vše lze udělat jinak a lépe
- "výkresový modul" no - to je otázka názoru - kdyz si to člověk uzpůsobí tak je to poměrně použitelné, ale pravda je, že dělání výkresů z velkých sestav je dost tragedie - s tim nic neudělali již několik verzi - spíš je to horší a horší / nemusí to být ani velká sestava - stačí vhodně navržený díl a SW je v koncích - člověk může jít na kafe - nechápu jak mohou něco takového s čistým svědomím pustit do prodeje
řekl bych, že slušně pořešili import ...
take trochu zapracovali na dělání sítí pro simulace ...
postupně odstranili téměř veškerá omezeni a kolizní stavy v parasolidu ...
výkresová část je špatná především svou pomalostí a některými "zrůdnostmi" které tam v poslední době přidali - což je vzhledem k tomu, kolik let už to prodávají, doslova tragedie - tvorba výkresů, je pro ně v žebříčku priorit z nepochopitelných důvodů někde na posledním místě - nebo to vůbec netestují v praxi, nebo to testují špatně
...
// vrchol arogance byl tusím v SW 05, když nějaký grafik(určitě né strojař) překopal všechny zaběhlé icony do formy poutové atrakce - ale naštěstí je to hned přešlo