Frekvenční měnič

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Bob
Kontaktovat uživatele:

18. 9. 2011, 1:42

Na svojim soustruhu Mahos 22 používám frekvenční měnič Siemens Microcontrol 440, při vypnutí měniče se z měniče ozývají takové chrčivé zvuky - něco jako kdyby kontakty se nějakého relé se rychle připojovaly a odpojovaly, nevím jak to jinak popsat, zatím měnič pracuje jak má, ale preventivně jsem teď přestal soustruh používat :( napadá někoho čím by to mohlo být ) případně jak to opravit. Rosťa
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 9. 2011, 1:54

Nemůže to dělat ventilátor?
Bob
Kontaktovat uživatele:

18. 9. 2011, 7:25

Ventilátor, to bohužel není, na něj jsem měl podezření jako první. Právě blbé je to, že jsem stěhoval soustruh na jiné místo, a až tam se začly ozývat ty zvuky, ale až tak cca 3vteřiny po vypnutí, měnič má po záruce :( takže je to smola, skoušel jsem měnič držet v ruce , v jiné poloze a pořád se to tam ozývá. Při zapnutí měniče, se uvnitř ozve dvakrát lupnutí, a naskočí displej, měnič normálně jede, ale ten zvuk po vypnutí, mě zneklidňuje :shock: Rosťa
Bob
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2011, 6:22

Závada byla taková : použitá síťová šňura měla jinak zbarvené vnitřní káblíky než je standart takže modrá je fáze, hnědá je 0, což jsem tehdy při tom prvním zapojení soustruh + měnič nevěděl.Takže hnědá v domněnce, že je to fáze tak byla zapojena do vypínače soustruhu a pokračovala dál do frekvenčního měniče, ale vzhledem k tomu, že síťová šňura byla zapnutá do roztrojky ( lidově rozdvojka ) staršího typu - která má přehozenou fázi z levé zdířky na pravou ( to jsem tehdy nevěděl )tak na vypínači soustruhu, a dále do měniče, byla i při této kombinaci fáze, a proto měnič soustruhu pracoval správně. Soustruh jsem přestěhoval, do nové dílny - šňůru jsem zapl normálně do zásuvky a už šla do připojení fáze v měniči 0, a do připojení 0 šla fáze, měnič sice měnil, ale po vypnutí ty zvuky co je způsobovalo tak to nevím, ale hlavně že to měnič přežil :wink:. Takže k vypínači soustruhu je zapojený kablík modré barvy ze síťové šňůry, příšte už radši budu ty káblíky v síťových šňůrách měřit, kde je nula a kde fáze. Rosťa
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“