Fanuc 0M

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
RaS

5. 10. 2011, 10:12

chtěl bych se zeptat místních odborníků, servisáků atd.. jestli má nějakou cenu 20let starý komplet systém od Fanucu 0M, řídící deska se zasuvnýmy deskami IO, MPG, zdrojová deska atd.. + servodrivery XYZ + obrazovka s ovládáním.. prostě celej systém tak jak se vyndá z funkční mašiny? případně i s 3x AC servama 1kW
když se člověk podívá na ebay tak se jednotlivé desky prodávají od tisíce do několika tisíc dolarů- prostě nesmysl, mě by zajímalo jestli je to takhle celé nějak prodejné aby to finančně vykompnezovalo třeba nákup nových servodriverů?
mám totiž k frézce dvou osou kolíbku a ten fanuc umí řídit 4osy tak jsem se rozhodl to celé vyhodit a přejít na EMC, původně jsem chtěl ty serva se servodriverama zachovat nicméně po cca měsíci shánění dokumentace jsme zjistili že uřídit ty servodrivery něčím jiným než fanucem asi nebude tak jednoduché..

nechci to dávat zatím do prodeje když vůbec netuším jestli a jak je to prodejné.. proto by mě zajímal nějaký názor člověka znalého věci.. děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2011, 7:14

Na to je strasne tezka odpoved. Pokud tomu cenu nestavnovis, tak to je za to co kdo zrovna nabidne a jak moc to potrebuje. Casto se stava ze takove veci casto i nekolik let nemaji cenu zadnou. Pak prijde pan a zaplati cokoli.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
RaS

5. 10. 2011, 9:07

no mám podobný názor celej systém těžko někdo koupí to si radši koupí něco modernějšího, nicméně pokud mu v mašině odejde zrovna ta konkrétní karta a jemu bude stát mašina a práce, pak se stává jinak nepoužitelný šrot zlatem
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“