Frézování hlavy motoru

Odpovědět
Jan Danda
Sponzor fora

6. 10. 2011, 7:40

Ahoj, potřebuji poradit jak nejlépe ofrézovat hliníkovou hlavu motoru.Šířka hlavy asi 140mm. Moje představa:do vyvrtávací hlavy dát nástavec, aby mi to dalo asi150mmna průměr a jeden radecový nožík.Posuv (ten nejmenší co mam ) 8mm za 1min ,200-300ot/min,výška úběru 0,1-0,2mm,chlazení :líh nebo petrolej.Kdo má zkušenost,necham si rád poradit.Je to hlava na felicii,je vyžraná od chladící kapaliny.Frézku mam fn40.Díky Honza
testone
Sponzor fora

7. 10. 2011, 5:28

Přivez to, živíme se tím. Tak jak to popisuješ to v podstatě jde, jen se ti ten břit nože vždycky urazí o kysličníky v těch vyžraných místech.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jan Danda
Sponzor fora

7. 10. 2011, 10:09

Díky za nabítku,nemam to pro sebe.Muj šuplík naštěstí jezdí :D .Je to pro kamaráda,má autoservis a chce mi nechat na oplátku taky něco vydělat. :) Už jsem se poradil s člověkem,který to dělá,tak to doma vyzkoušim.
Martas

15. 10. 2011, 8:28

Nehledejte v to nikdo vědu,děláme jich v práci cca 20x do roka.
Opravdu není potřeba žádné broušení.
Frézuje se třeba i 0,5-0,7mm,pokud je vyžraná i mezi kanálkama(tam to bývá samozřejmě nejčastěji),
jasně,že nejlépe je ofrézovat co nejméně,ideál do 0,2mm
Základem je ji pořadně vyrovnat,u těch hliníkových,to není jenom o tom,že je vyžraná,ale někdy i pěkně zkroucená,
ty staré litinové bývali žíhané,tak nato kroucení tolik netrpěli.
Pokud je hlava hliníková,tak samozřejmě mazat lihem nebo petrolejem,aby se nelepila špona.
Zatím nikdo nikdy nic nereklamoval,tak předpokládám ,že všichni jezdí .
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“