ploche kabely

Ales

7. 8. 2006, 6:24

Shanim plochy kabel pro CNC frezku a nasel jsem vyborne silove ploche kabely na www.kabloelektro.cz (jsou to H05VVH6-F), problem je ze ty kabely nedela Vrchlabi ale Velke Mezirici takze je nemaji v podnikove prodejne ve Vrchlabi. Nevite nekdo kde tyhle kabely lze sehnat v mnozstvi mensim nez malem? Pripadne pokud by tu byli nejaci zajemci mohl bych udelat vetsi objednavku (zajimavejsi pro Kabloelektro) a pak preposlat. (Samozrejme bylo by mozne pak spolu s tim objednat i jine zajimave kabely z katalogu napr. VN, specialni telekomunikacni a pod.)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2006, 8:13

pamatuju ze jsme na prumce tohodle meli plnou skrin
jeden ucitel prisel na to ze to jedna firma zavazi na skladku kdyz se jim neco nepovede

skoda ze dnes je to takovej problem
a jeste vetsi skoda je ze se clovek musi neceho doprosovat kdyz to chce koupit

v gme.cz jsem videl ze maji ploche kabely na prodejne
docela zive si pamatuju tu civku byla to tak 0.5 nebo 1

nevim jestli to vyhovi pozadavkum
oznaceni mi nic nerika a hledat to nechci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ales

7. 8. 2006, 8:16

V GME maji bohuzel jen male prumery, nebo alespon jsem nic silnejsiho nenasel. Je to dobre na data ale 2-3A na drat uz neni tak malo.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2006, 8:31

mam pocit ze to co jsem tam videl bylo 2x silnejsi nez to co vede z motoru na 3.5A
otazka je jestli je to dostatecne
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

18. 8. 2006, 9:19

Ales píše:Shanim plochy kabel pro CNC frezku a nasel jsem vyborne silove ploche kabely na www.kabloelektro.cz (jsou to H05VVH6-F), problem je ze ty kabely nedela Vrchlabi ale Velke Mezirici takze je nemaji v podnikove prodejne ve Vrchlabi. Nevite nekdo kde tyhle kabely lze sehnat v mnozstvi mensim nez malem? Pripadne pokud by tu byli nejaci zajemci mohl bych udelat vetsi objednavku (zajimavejsi pro Kabloelektro) a pak preposlat. (Samozrejme bylo by mozne pak spolu s tim objednat i jine zajimave kabely z katalogu napr. VN, specialni telekomunikacni a pod.)
Ja ty kabely sehnal od kamose a mam je pouzite na frezce (viz muj web) - jsou na tento ucel skvele protoze se paradne samy pokladaji a nikam neuhybaji...

Mozna bych zkusil zavolat nejakou firmu co opravuje vytahy.
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2007, 11:33

nechci vrtat , ale nedela binec to , ze nejsou stinene ?

silove vodice byvaji kroucene a stinene i na tom spravnem zakrouceni zalezi.
mozna ze na nale vykony to staci , ale na neco kde potecou radove 10-ky amper bych to asi nepouzival.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2007, 11:57

taky bude hodne zalezet na budici ale tyhle vedeni dokazou vyzarit docela slusnej binec to je myslim dobra poznamka
QNX
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2007, 12:29

Také bych se toho bál. Dělal jsem řízení na drážkovačku hlavní a byl tam použitý ke krokáči kabel bez stínění (kulatý) o délce něco přes 3m, proud do 4A a nefungovalo to moc dobře. Když se kabel nahradil stíněným, tak už to šlape bez problému. Takže ted už budu pro jistotu všude dávat stíněné.
No, možná každou druhou žílu plochého kabelu připojit na zem?
walter

8. 1. 2007, 3:10

Já kupoval kabely v Litoměřicích. Jsou docela ochotný a mají velký výběr.
http://www.hennlich.cz/index.php?redakce=2&f=678
hopik

8. 1. 2007, 3:58

Radek-B píše:nechci vrtat , ale nedela binec to , ze nejsou stinene ?

silove vodice byvaji kroucene a stinene i na tom spravnem zakrouceni zalezi.
mozna ze na nale vykony to staci , ale na neco kde potecou radove 10-ky amper bych to asi nepouzival.

RADEK
Akurat rozmýšlam nad výmenou kablovania. zhanal som 6 žilovy flexibilný kábel. netušil som že by mal byť tienený. mal som tam doteraz tel. 6 žilový kabel,bol síce tienený ,ale tienenie nebolo uzemnene, tak som tomu nedaval ziadny význam. Mam tam krok motory 2A. Je to tienenie potrebné? čo by to mohlo robiť keby tam nebolo?.
Ešte jedna otázka mimo temu: Môžem zapnut ovladač ked nie su pripojene motory?
walter

8. 1. 2007, 7:34

Nejsem v kabelech honěný, ale potřeboval jsem 320 cm dlouhé kabely od desky ovládání motorů k motorům. Poprvé jsem je udělal z dvojlinky a motory si dělaly co chtěly. (leč ne to, co měly :D ) Pak jsem je udělal ze stíněneho kabelu a bylo to podobný.( všechny žíly obaleny jedním stíněním jako v počítači ) Nakonec jsem musel použít svazek, který měl odstíněn jednotlivé žíly - každou zvlášť. Pak to začalo chodit jak mělo.
QNX
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2007, 8:44

To stínění by mělo být pro každou žílu zvlášť. Na chování motoru je to opravdu znát.
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2007, 9:01

Mam na Bistepy pripojene motory cca 3m siloveho 24zil. kabelu kudy vedou vsechny zily ke trem motorum a na frezce pokracuji tim ohebnym vytahovym kabelem dlouhym cca 2m viz. odkaz na na zacatku vlakna.
Motory jedou na 2.5A a nevim o nicem co by nejak ovlivnovalo drivery.

Nektere drivery s tim maji opravdu problem a nektere i odchazeji
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
walter

9. 1. 2007, 10:09

Pamatuju počátka CNC mašin. Tenkrát chodily ještě na děrné štítky a byl to sen našich fabrik - ale hrůzný sen. Mašiny chodily pouze 10 - 20 hodin bez chyb. Pak se zastavily. Přijel opravář. Den, dva opravoval a zase se vyrábělo. Robotiky byly plné noviny, ale nechodila. Masám se vysvětlovalo, jaký je to pokrok. Jedna z chyb na kterou se přiško až po mnoha letech provozu bylo dokonalé stínění kabelů. A stíněné kabely nikdo nevyráběl. Musely se dovážet za devizy - (pokud si ještě někdo pamatuje co to byly devizy)
Problém v kabelech je tehdy, pokud slouží jako anténa a přijímají signály z okolí. Myslím že i Microcom udává doporučenou délku silových kabelů.
siliconbrain
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2007, 2:33

Prostym dotazem na Google jsem nasel:

http://www.icenter.cz/sortiment_detail. ... =2&id=3306
a
http://www.emas.cz/ceniky/EMAS7.HTM

kde maji cenu za metr, takze predpokladam, ze vam metr prodaji.
Pred lety jsem takove kabely bral prave z Emasu pro jednoho zakaznika opakovane po 10 m a nikdy nebyl problem.
--
Rt
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“