Zdravim Vas
Pridavam par mojich postrehov ohladom free softveru, ktory nejaky cas pouzivam. I de o Google Scatchup, ktory pouzivam na kreslenie jednoduchych projektov v stavebnictve. Je velmi intuitivny, posobi jednoducho, ale ma v sebe vela silnych funkcii, ktore niekedy predcia jednoduchostou aj silne graficke programy.
Zakladna verzia je zadarmo , limitovana import/export suborovymi moznostami, ktore sa vsak daju preklenut vhodnymi pluginmi.
par pluginov stoji za zmienku:
- import .dxf
- import .stl suborov
- export .stl suborov
- plugin na kreslenie drah nastrojov s roznym nastavenim parametrov, generovanie G-kodu http://sketchuppluginreviews.com/2010/0 ... in-review/" onclick="window.open(this.href);return false;
pluginy su zdarma,
Snad to pomoze niekomu hlavne zaciatocnikom a domacim majstrom, kedze do tejto kategorie patrim aj ja.
Marcel
CAD zadarmo s modelovanim drah a generovanim G-codu
Ono to dokáže načíst STL a pak to z něj generovat dráhy?
No exportovat to vie urcite, ten import som neskusal, ani nemam ten plugin, ale pozriem sa na to a dam vediet .... ale urcite to nacitava a exportuje dxf
kazdopadne je to na hobby urovni, takze od toho netreba ocakavat vela- rozlisenie kreslenia je tak 0.1mm. pouzivaju to modelari na vyrezavanie dielov z balzy
kazdopadne je to na hobby urovni, takze od toho netreba ocakavat vela- rozlisenie kreslenia je tak 0.1mm. pouzivaju to modelari na vyrezavanie dielov z balzy
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

0,1mm na výrobu modelů je naprosto v pohodě ...........pokud by to dokázalo generovat dráhy z STL, tak na digitalizovené modely by to bylo zajímavé řešení. Export do STL zvládám bez problému, ale dráhy z STL nemám v čem udělat.
Jednou jsem na to cosi stáhnul, ale s velkým modelem si to poradit nedokázalo a tak jsem to vzdal a nechal jsem si to udělat jinde.
Jednou jsem na to cosi stáhnul, ale s velkým modelem si to poradit nedokázalo a tak jsem to vzdal a nechal jsem si to udělat jinde.
Tak som nasiel aj plugin na import stl , takze by to malo zvladat. Neskusal som to. Tiez je k tomu zaujimavy plugin ,,slicer,, kde z 3D obrazku urobi podla parametrov kostru objektu a diely rozlozi do roviny xy - napriklad rebra na kridla lietadiel.
ak ma niekto zaujem si to vyskusat tak to tu mozem hodit.
M
ak ma niekto zaujem si to vyskusat tak to tu mozem hodit.
M

Proč píšeš, že jenom 0,1 mm? Máš to něčím podložené?shaolin píše:.... kazdopadne je to na hobby urovni, takze od toho netreba ocakavat vela- rozlisenie kreslenia je tak 0.1mm. pouzivaju to modelari na vyrezavanie dielov z balzy
V menu "Okno/Informace o modelu/Jednotky" se dá nastavit až miliontiny mm, já používám pro "kovové výkresy" 0,01, pro "dřevěné" (skřínky, poličky) 1 mm a nikdy jsem nepozoroval nějaký problém.
"Kovové" jsem exportoval do DXF a posílal do "komerční" firmy pro výrobu nějakých dílů, nic mi nereportovali zpět, že je něco blbě.
Víš o té přesnosti tedy něco víc?
pre peza
co si pametam tak ten slicer som nasiel na jednom super modelarkom efore phlatboys . maju tam vwla zaujimavych informacii. k svojmu pc sa doatanem az na velku noc, tak ak to nenajdes, mozem ti to potom upresnit.
co si pametam tak ten slicer som nasiel na jednom super modelarkom efore phlatboys . maju tam vwla zaujimavych informacii. k svojmu pc sa doatanem az na velku noc, tak ak to nenajdes, mozem ti to potom upresnit.