Mýt se to dá i hadrem v rezavém lavóru, ale takhle jsem zvlčil v bývalém zaměstnání, kde se mnou dělali jemní mechanici, kteří 90% mechanických psacích strojů spravili tím, že je vykoupali v benzínu

Miller píše:........ Nechci ani tu kulatou s magnetem na nástroje, ani tu pečící s nepřilnavým povrchem, ani smaltovanou, ani nerezovou, ba ani tu z hlubokotažného plechu, která se na stole kolébá a šplouchá - chci misku hranatou , zohýbanou z obyčejného černého nebo pozink plechu, s pevným rolovaným okrajem a drátěnými oušky, která se nepletou a z níž se přes roh pěkně slévá odstálý benzín či petrák do láhve, k dalšímu použití. K misce chci pár stětců různých velikostí se štětinami v plechové trubičce (násadce), kterými se dá krásně čistit, mazat i přimazávat.
Ty štětce, co já sháním, nemají štětiny v kousku plechové trubičky, nastrčené na dřevěné, nebo umělohmotné násadě, rukojetí je ta plechová trubička, ovšem dlouhá. Zatím jsem na ně nenarazil - jestli je u vás opravdu mají, tak bych ocenil, kdybys mi mohl nějaké koupitKilovolt píše:... A ty štětky si koupíš sám , ne?
Dík za nasměrování na Němce !vruboun píše:takové štětce nám přivezl šéf na mazání závitníků, myslím že je kupoval u Hoffmanna Gruppe, cena ovšem asi bude jako by trubička byla ze zlata![]()
![]()
Tyhle štětce se obvykle dají používat na leccos, třeba i na nanášení letovacích vodiček, což každý štěteček z Bauhausu (bez pečlivého výběru) asi ne. A zrovna od tebe, který si rád opatřuje různé speciální nástroje bych takové ofrňování nečekalprochaska píše:Takový ciráty se štětcemaŠtětce kupuju v oddělení barvy-laky v Bauhausu (nebo jakémkoliv jiném železářství) a ještě jsem nikdy neměl potíže s tím, že je násadka dřevěná a ne plechová
Tak, tak, já zase mám někde ještě starou lahvičku tzv. "umělé klovatiny", ta byla medově žlutá ale konzistenci měla jako pravý český med z vietnamské tržniceBen Ash píše:Takové štětečky bývaly v každé kanceláři jako součst jakéhosi bílého lepidla na papír. Sám používám nejraději malý kulatý štětec, který mám odborně podvázaný provázkem dle starých mistrů:-)