Ahoj rozjižďim plasmu a rád bych si kreslil sve vlastni výkresy.A projel jsem to tady a je tu neskutečne množství programů a nejsem z toho moc chytrý.
Jaky program by jste mi poradily pro vytváření vykresů a jaky program pro řízeni CNC (mach3,emc jiny) nějak na ceně mi nezáleží spíš mě jde oto aby to fungovalo jak má.
A nechci zkoušet 20 programu ktery mi sedne.Jen radu ktery je nato nejvhodnější.
Děkuju moc
Který program pro plasmu
Na plasmu by možná stačilo použít free programy. LibreCAD nebo solidedge drafting pro 2D. HeeksCNC pro generování g-kodu. G kod budeš muset upravit v textovém editoru, nahradit pohyb osy Z spuštením nebo vypnutím hořáku + dodat nějakou prodlevu na propal u můstků. Tedy předpokládám, že vypnout plamen půjde bleskově, ale zapnout plamen a propálit plech chvilku potrvá, což musíš odladit.
když se mi nechce jít do windows a pro jednoduché věci , výkresy používám qcad pod ubuntu, je i verze pro windows
http://www.qcad.org/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sice 1,5 roku slibujou verzi 3,ale měl by tam být i cam,a za 32e v češtině stačí,
jen neumí přizpůsobit velikost usečky dle kóty.
http://www.qcad.org/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sice 1,5 roku slibujou verzi 3,ale měl by tam být i cam,a za 32e v češtině stačí,
jen neumí přizpůsobit velikost usečky dle kóty.
Koukal jsem se na proramy a potřeboval bych napovědu jakou koncovku souboru musim nacpat třeba do Mach 3 ? Zda se mi ten program tak v pohodě oproti ostatnim EMC sem zatim nezkoušel, protože Linux jsem viděl max na 10 metru odemě
Jinak skoušim teď ten QCAD Demo a ulozi me to v souboru dxf nebo to exportuju v SVG.
A Mach 3 skousne jake připony souboru ? v popřipadě bych potřeboval nějaky testovaci soubor (třeba texták a vysvetlit trochu jak to je se zapisem kodu popřipadě nějaky manual ), kterym bych si otestoval driver s motorem mam zatim jen jeden napojeny na ose X kupovano v CNC shopu.
Jinak skoušim teď ten QCAD Demo a ulozi me to v souboru dxf nebo to exportuju v SVG.
A Mach 3 skousne jake připony souboru ? v popřipadě bych potřeboval nějaky testovaci soubor (třeba texták a vysvetlit trochu jak to je se zapisem kodu popřipadě nějaky manual ), kterym bych si otestoval driver s motorem mam zatim jen jeden napojeny na ose X kupovano v CNC shopu.