vektorový obrázok
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám dotaz ak sa mi páči nejaký obrázok a stiahnem ho s netu, prekreslím ho napr. v corel Draw-e, aby som vytvoril vektor na vyrezávanie jedná sa o kopírovanie - je to nelegálne , alebo je to ,,akože,, vlastá tvorba a môžem ho používať vo výrobkoch ??
Máte niekto s týmto skúsenosť - nerád by som mal opletačky. Vopred ďakujem

-
- Kontaktovat uživatele:
išlo by o malé série dekorácii prípadne postavičiek , nie však nejak ,, mediálne známe ako napr. shrek a pod. ,, ale námetom by boli aj obrázky nájdené na nete. ide mi proste o to ulahciť si prácu pri kreslení ale zase by som nerád stále dával pozor kto zvoní pri bráne
fero

fero
-
- Kontaktovat uživatele:
Som prekvapený ze nikto o tejto problematike nič nehovorí. Buď na vašich mašinkách nerobíte alebo máte všetci všetko legálne a nestácate čas nad podobnou úvahou.
Nebo všichni na utorská práva kašlou a mají všechno ilegálně 

tato otazka by mala byt polozena skor na nejakom fore pre pravnikov 

-
- Kontaktovat uživatele:
Skor sa prikláňam k odpovedi ze všetci na to kašlú. No nič zajtra odpojím zvonček a nepustím nikoho dnu 

Ák nemas povolenie na dalsie sirenie od drzitela prav , teda tvorcu povodneho diela , a to dielo nebolo uvolnene za ucelom volneho pouzitia ,
v tvojom pripade kedze by si to chcel vyuzit za ucelom zisku tak by sa jednalo o nelegalne pouzitie to mas ako s cd a dvd a softwarom.
v tvojom pripade kedze by si to chcel vyuzit za ucelom zisku tak by sa jednalo o nelegalne pouzitie to mas ako s cd a dvd a softwarom.
Nedá mi na toto nereagovať.To že urobíš vektor z JPG Alebo TIF už predsa nie je originálny plnohodnotný obrázok pokiaľ však nedávaš do vektoru logo alebo názov firmy.To by museli pozatvárať všetkých karikaturistov. Takže keď použijem siluetu fľaše z coca coli ešte neznamená že sa jedná o coca colu. Dúfam že chápeš.Toto proste ani nerieš. 

Funny day!!!
Ono to je urcite slozitejsi. For je vtom ze kdyz neni zalobce neni ani soudce. To ze to prochazi neznamena ze to je to v poradku. Treba "cocacole" je to fuk ,tem delas akorat reklamu zadarmo. Ale vem si treba figurky Disneje. Staci ze kontura krera vypada jako "Micky Maus" a uz na to musi bejt koupeny autorsky prava nebo alespon souhlas autora. Ale tady to nikdo moc neresi.
Kdo nic nedela ,nic nesku...