Stavebnice
Hledám název stavebnice se kterou jsem si hrál jako kluk, hodně podobná legu, červené kostky, k tomu byly podložky cca 100x100mm které se daly k sobě spojit. Mělo to plastové díly rámů dveří, oken, příčky na střechu na které bylo možno upevnit tuším modré tašky. Rád bych si takovou stavebnici pořídil pro synátora.
Dík za rady.
Dík za rady.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím se podívat, jestli ji mladej ještě nevyhodil, na kostkách nápisy nebyly, ale někde je od toho prospekt, každopádně to byl výrobek VEB Plasticart made in DDR To už koupitelný nebude, i dost pochybuji že se to ještě dělá.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám že jsem se spletl jen trochu 
googl a vikipedie nezklamali
http://www.shop.ddrtete.de/product_info ... 2323-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

googl a vikipedie nezklamali
http://www.shop.ddrtete.de/product_info ... 2323-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jojo to je ono už vím co hledat, nedávno jsem takhle koupil el. stavebnici elektronik co se dělala tuším na slovensku . byla na aukru asi za 150Kč, dostal jsem jí v první třídě a bylo to super. Tak třeba najdu i tohle 

IQ156
IQ156
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Můžu ti říct, že přesto že se cítím být stále klukem, tak při tvém dotazu a zjištění, že si s tím hrál i někdo jinej než já, jsem docela zaslzel. Jako kluk si nepamatuju nikoho z mého okolí, kdo by ji taky měl a vůbec netuším jak se ke mně dostala. Je možné, že ji přivezli rodiče když mi bylo tak 4 z cesty po NDR, ale taky se to tu možná dalo někde koupit. 

to jsme na tom uplne stejne, taky slza ukapla. Jsi prvni o kom vim ze ji mel ,taky nevim kde se u nas vzala a kam se podela, to ze tam jsou i zlute dily jsem zjistil az v odkazu ja mel jen cervene cihly, tramky na tasky, tasky , bile dvere , par oken a podlozky. Spoluzakum co meli lego jsem jen zavidel co z toho postavi.
IQ156
IQ156
něco podobného je dnešní cheva.. třeba tady
http://www.estavebnice.cz/produkt/chemo ... omecek-325" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo jiné kombinace..
http://www.estavebnice.cz/produkt/chemo ... omecek-325" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo jiné kombinace..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
ja to chci z nostalgie, ta cheva se tomu neblizi . To z DDR nelo krasne dosky a ne strechu z kosticek.
IQ156
IQ156
na tom obrázku co jsem dal Ben Ash to vypadá hodně podobně, tam došky nejsou poznat.. mě tam trkly ty dveře ty tady jsou uplně stejné.. jinak tu německou neznám.. ono ale asi budeš mít problém sehnat něco co se dělalo před čtvrt stoletím.. ono už ani třeba dnešní merkur není to co bejval..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Kilovolt
- Sponzor fora
Kurňa jste mi připoměli mládí-tahle stavebnice v kombinaci s merkurem-co sem se s tím vyblbnul, no prostě ideální

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Lubosi, vem kluka k tve praci, at Ti neco podrzi nebo najde ty spravny sroubky v krabici. Je dulezite mu rict, ze ma strasne dulezity ukol a ze by ti ti moc
pomohlo, kdyby to zvladnul. Protoze ja v rozpuku mladeho kapitalismu to nedelal, aby mě to dite "nezdrzovalo" a dneska je mi to fakt lito, ze jsem klukovi
ten cas nedal. Kdyz s nim nebudes spolecne na necem makat, je to stejny, jako kdyz ho posadis k televizi/videu/pocitaci nebo ke stavebnici.
Ta velka sila je v komunikaci, vymene nazoru a spolecne praci. Ten zaklad remesla mi dal tata ne tim, ze mi koupil stavebnici, ale ze kdykoli neco delal,
musel me mit za zadkem a desne prudil
. Teda Merkura (4patra) mi koupil a nechytlo me to, ja radsi vsechny hracky rozebral, abych zjistil jak fungujou!!
Tata je 17 let v panu a ja si na nej skoro kazdy den vzpomenu, kdyz delam remeslo. Protoze vsechno to pruzeni byla pravda... Tatinku DIK!
Tolik moje "starecka" zkusenost. Klukovi tata/deda koupil par setů Lega a bylo to super, uzasne to rozviji tvorivost. Za myho mlada takovy veci nebyly.
Tak ty stavebnice jsou taky prima, ja mel jen dreveny kostky s 6ti obrazkama a jak jsem se s tim vyblbnul
.
A vzkaz mymu klucikovi Honzovi: Chlape ses dobrej a ja Ti dekuju
(ja jinak taky dost prudim, ale myslim to dobře
).
pomohlo, kdyby to zvladnul. Protoze ja v rozpuku mladeho kapitalismu to nedelal, aby mě to dite "nezdrzovalo" a dneska je mi to fakt lito, ze jsem klukovi
ten cas nedal. Kdyz s nim nebudes spolecne na necem makat, je to stejny, jako kdyz ho posadis k televizi/videu/pocitaci nebo ke stavebnici.
Ta velka sila je v komunikaci, vymene nazoru a spolecne praci. Ten zaklad remesla mi dal tata ne tim, ze mi koupil stavebnici, ale ze kdykoli neco delal,
musel me mit za zadkem a desne prudil

Tata je 17 let v panu a ja si na nej skoro kazdy den vzpomenu, kdyz delam remeslo. Protoze vsechno to pruzeni byla pravda... Tatinku DIK!
Tolik moje "starecka" zkusenost. Klukovi tata/deda koupil par setů Lega a bylo to super, uzasne to rozviji tvorivost. Za myho mlada takovy veci nebyly.
Tak ty stavebnice jsou taky prima, ja mel jen dreveny kostky s 6ti obrazkama a jak jsem se s tim vyblbnul

A vzkaz mymu klucikovi Honzovi: Chlape ses dobrej a ja Ti dekuju

- Jojanisberg
Tak to já měl dvě - první v 1968 bílá a zelená a druhou cca1974 bílá, modrá, oranžová a větší krabice
na té první bylo Plastic building set
kde to skončilo nevím - ještě v roce 2008 to leželo u našich, ale při likvidaci bytu nejspíš skončilo u švagrový

na té první bylo Plastic building set

Johanisberg
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ted mi to docvaklo
!! Ja ji nejspis taky mel, byly to jen dvourady kostky ruznejch delek, cerveny a bily, nic vic. Asi nejakej prvotni nebo zakladni set.
Dost blbe to drzelo, to si pamatuju (soudruzi z NDR se to pozdejc asi naucili delat lip). Genialita Lega je pravě v kvalitni hmotě a jak to bezvadne "drží".

Dost blbe to drzelo, to si pamatuju (soudruzi z NDR se to pozdejc asi naucili delat lip). Genialita Lega je pravě v kvalitni hmotě a jak to bezvadne "drží".

- Gulliver64
i já ji měl
. byla to verze co popisuje Mirek-Gravos. bylo to někdy koncem šedesátých let a v podstatě jsem ji obrousil rukama, po několika letech už nechtěli dílky spolu držet. byla to moje nejoblíbenější stavebnice. zamačkávám slzu v oku a jdu do práce
!

Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .