Inspirace z internetu
A víte vůbec co to je? Jen, že to nevypadá na mechanické obrábění. To by pak to rameno zase tak nevadilo. Podle konstrukce se mi moc nezdá, že by autor nevěděl co dělá...
Tomáš
Tomáš
Ja přece nemám v úmyslu hanět, nebo znevažovat něčí práci. Smyslem tohoto příspěvku je jen upozornit na nevhodnost takové konstrukce na CNC frézku,protože tvar a provedení stojny je z hlediska tuhosti úplně nejhorší varianta.Začátečník,který hledá na netu inspiraci,obvykle není schopen spoustu věcí domyslet, a proto si často vybere něco, co dobře vypadá,ale z hlediska funkce je to nepoužitelné.Pochopitelně, ze na laserové řezání by to nevadilo,ale jelikož je produkt nazván jako CNC frézka, dá se mechanické obrábění předpokládat. Navíc to není poprvé, co někdo na stojnu osy Z použil do pravéhu úhlu kolínkem spojené vodovodní trubky.
Robokope podívej se na http://www.gravirovanie.sk/01UVOD.htm a uvidíš, že nemožné se stalo skutkem, je to opravdu frézka. Bob.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevyžaduje další komentář. Touto cestou opravdu není radno ubírati seBob píše:Robokope podívej se na http://www.cnc-hobby.eu a uvidíš, že nemožné se stalo skutkem, je to opravdu frézka. Bob.

Aleš Procháska
Síce som tú frézku v činnosti nevidel ale konštruktér má za sebou stavbu asi desiatky strojov. Je to strojár. Tak si myslím, že vie čo robí. Je možné že prípadní kritici majú zlé skúsenosti s takýmto niečím, ale to rozhodne neznamená, že sa to nedá.
Tady prece nejde o kritiku,nebo nedejboze zesmesnovani neci prace.Jako frezka to proste fungovat nemuze,protoze je to spatne konstrukcne vyreseny a muze to max. gravirovat nejakou jehlickou do plastu a pod.
Me proste prekvapilo,ze je to na strankach mezi CNC frezkami a tudis by si z toho nekdo mohl vzit spatny priklad.To byl jediny duvod,proc jsem tohle tema zacal.
Me proste prekvapilo,ze je to na strankach mezi CNC frezkami a tudis by si z toho nekdo mohl vzit spatny priklad.To byl jediny duvod,proc jsem tohle tema zacal.