Tupý obchodníci.
Moderátor: sysel
Nerad bych se zde někoho dotknul, ale dneska mi na 2 adresách zvedli hladinu adrenalinu takovým způsobem, jakým se to ještě nikomu nepovedlo. Obyčejná vrtací pouzdra - dopátrati se nějaké cennové relace je v našich podmínkách zhola nemožné. Ceníky takových titěrností se prostě nezveřejňují( ale proč), už z toho dostávám záchvaty zuřivosti a agrese vůči kšeftmanům. To chtějí znát jméno, potom adresu, potom telefon, potom ičo, potom obor, potom email a je 15 hodin a ještě nemám vůbec ani tušení, koliktakové pouzdro může stát. Být ceník normálně dostupný na netu, za 10 minut nemám co dělat a vím jestli je pro mě použití těchto pouzder výhodné a nebo ne. Pokud by bylo, byla by už objednávka odeslaná a já mohl ve středu pokračovat. Takhle mám o 10 šedivejch vlasů víc a čím dál více začínám považovat český obchod za zcela neschopný a nepřátelský vůči jakému koliv podnikání. Montují do toho slevy a bůh ví so ještě. Stačí ukázat základní ceník a jaké koliv slevy se zobrazí až přihlášenému zákazníkovi.( Jedna perlička - nebyli mi schopni ani ochotni říci cenu ani po telefonu - to jsem zkoušel ve 13 hodin, když už jsem se domníval že to nemůže být horší - mýlil jsem se). Bůh nás ochraňuj. 

MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je aspoň dobrý, že vůbec odpověděli. Já už asi měsíc sháním někoho, kdo nám milostivě prodá pohon k posuvným vratům. Mám 10% úspěšnost odpovědí na mail a to jsem to ještě musel urgovat
Ovšem stále ještě nevím, jestli požadovanou věc vůbec mají, natož abych tušil, kolik to stojí 
Když tak jestli je to k něčemu, tak já před několika lety kupoval pouzdra u http://www.haberkorn.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a nebyl problém.

Když tak jestli je to k něčemu, tak já před několika lety kupoval pouzdra u http://www.haberkorn.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a nebyl problém.
Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
to Prochaska
Aky to ma byt pohon? Myslim, ze viem prezradit cenu, ak taky vieme dodat.
Aky to ma byt pohon? Myslim, ze viem prezradit cenu, ak taky vieme dodat.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
-
- Kontaktovat uživatele:
to prochaska
zistil som, ze kvoli dlhodobej necinnosti bol moj mail zruseny, poprosim mail na cincibruch@gmail.com
zistil som, ze kvoli dlhodobej necinnosti bol moj mail zruseny, poprosim mail na cincibruch@gmail.com
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Můžu nabídnot pohony posuvných i křídlových vrat od firem Somfy a Tousek
PETR
- Kilovolt
- Sponzor fora
To se mi "líbí" takovýhle obchodnící (už jsem měl taky jednou tu "čest"), furt maj plnou hubu řečí jaká je krize, že kšefty nejdou a pak takle na zákazníka pečou a pak ještě spamujou email "výhodnými nabídkami a akcemi",samozřejmě bez cen. Mě to připadne,že dávaj ceny podle velikosti bot nebo barvy očí, popřípadě místa bydliště. Prostě je to k nas...ní. V tom s Trnkavem souhlasím.lamoz píše:ja jsem se vzdicky nadavl ze asi nejak spatne pisu maily ze mi neodpovidaji, ale vidim ze jeto takova moderni obchodni strategie... nikomu nic neprodameprochaska píše: Mám 10% úspěšnost odpovědí na mail)

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
toto ma vzdy hnevalo u Walthera ked som objednaval nastroje, ked som chcel cenu napr platkoveho vrtaku tak mi povedali ze to zalezi na hodnote za aku objednam, tak som im vysvetlil ze mi ide len o ten jeden vrtak a nic viac, zacala mi tam hovorit o tom ze aj platky sa rataju do ceny objednavky a to tu cenu tiez upravi atd tak som jej znova vysvetlil ze nechcem ziadne platky ani nič ze tie mam a potrebujem len vrtak. na to my odpovedala ze cenu mi nevie povedat kym si to neobjednam lebo jej to nazaklade objednavky vyhodi počitač ( lenze ja som sa rozhodovam medzy dvoma vrtakmy tym novsim ktory ma skrutkovicovu dražku a klasickym a chcel som vediet cenovy rozdiel ak by bol velmi velky tak by som kupil klasicky ) nakonic som sa na nich vykašlal a presiel som na nastroje WNT, cennik maju aj s cenamy dodaju veci do 24h, su ochotny a uslužny, ak potrebujem poradit priamo v prevadzke bez najmensich problemov pride ich predajca osobne poradi rezne parametre pripadne pomoze vytypovat nastroje, a netlaci to zbytocne do najdrahsich rieseni.
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
5oska DMU eVo 40
Napsal jsem jim, že takto si obchodování nepředstavuji a že zvolím variantu zakázkové výroby. V 7.30 ráno jsem měl cennovou nabídku. Samozřejmě s patřičným dovětkem že, ale, kdyby a tak dále.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
-
- Kontaktovat uživatele:
daleko lepsi je poslat stejnou poptavku vice prodejcum pokud je jich vice a to vse v jednom emailu
to pak reaguji temer ihned
to pak reaguji temer ihned

dost podobne sa kupoval stroj do firmy kde som pracoval, ten ktory mal nastarost nakup stroja si pozval na ten isty den a hodinu predajcu od Hermle, DMU a AgieCharmilles, povedal aku mame predstavu o stroji a co musi dokazat nech nam ponuknu najlepsiu variantu a potom ich nechal medzi sebou sa hadat o cene a on sa na nich len usmieval, nakoniec ked kazdy znich dal najnizsiu cenu aku vedel si skazdim pohovoril este osobytne ake k tomu stroju daju doplnky a tak a potom im oznamil od koho sa stroj kupil. KUPILI SME HERMLE C20 za 1/3 pôvodnej ponukanej ceny 

SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
5oska DMU eVo 40
-
5oska DMU eVo 40