Edgecam

CAM software
Odpovědět
EDASAN

17. 12. 2011, 10:03

Dobrý den ,mám malý programovací problém v edgecamu(jsem začátečník).
Mám obrábět necelý radius r200 řádkováním (myšleno přibližně 15% jeho radiusu,ne celý radius) a obrobek mám nakreslený v solidworksu a otevřený edgecamu a podařilo se mi nastavit řádkování které mi jede ,ale mám nastaveno sousledné frézování- což mi dělá jednu stranu od spodu nahoru a po přejetí vrcholu radiusu mi to jede nesousledně zase dolu na druhou stranu(čímž sice radius vznikne,ale obrábění je špatné).Můžete mi poradit jak nastavit aby mi to jelo jednu stranu sousledně od shora dolu a tu druhou taky sousledně od shora dolu.
A ještě mi nějak blbnou přejezdy a přitom mám nastaveno přejezd 20mm. Prosím kdo budete mít čas tak mi poradte děkuji.
vozbrouk

5. 7. 2012, 8:12

Ahoj, jaké máte zkušenosti v edgecamu???? Já v něm zkouším dělat a zatím z něj nejsem vůbec nadšený. Vše je pomalé, neintuivní a takové divné. Pokud bych to srovnal s nějakým novějším programem, tak endecam se mi zdá vývojově zastaralý. Neřikám, že ve frézování není asi dobrý, ale ovládání programu je děs běs. Takhle se ovládal program před 10 lety. :-( Napište mi svůj názor. Dík.
Odpovědět

Zpět na „CAM“