řidici system
Mám dotaz je na trhu jednoduchej a levnej řidici system na dvě osy . Nechci tam mit PC něco jednoducheho maleho jedna se mě poslat data pro krokače a sepnout signal a pokračovat dal . Je to pro takovej připravek kde budou jezdit dva krokače a bodovat bodovka . Už mam navrh jak si to postavim na atmelu , ale přeci jenom jestli je to hotové tak se stim nemusim stavět 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nas v gravosu jsme se moc snazili nase systemy co nejvice zjednodusit a prizpusobit. Nejlevnejsi HW interpolar je gve84/25.
Skoncila doba zavadeci ceny, kdy nase naklady byly bohate vyssi, nez prodejni cena za 1000. Ale za 1500 nabizime vykon 25 kpps
(misto 15kpps) ve trech osach.
A pokud jde o vastni aplikaci, instrukcni soubor karty je otevreny a lze si ve vyssim softu napsat libovolnou aplikaci. Pokud te bavi psat (prgat),
tak na tom atmelu to jiste taky pujde, jen budes muset trosku zabojovat
.
Jen trochu varauju, ze Pavel-Gravos je fakt dobrej a ze na tom skoro 20 let intenzivne makame, tak nove tvare uvitame, mlady schopny prgatory
.
A zprava od Pavla dnes, ze GVE94 slape 500kpps v peti osach, je pro mne krasny darek k jezisku. Pavle Dik!
Ale jinak pres EMC nebo Macha by jsi ty pohyby taky urcite vymyslel
.
Skoncila doba zavadeci ceny, kdy nase naklady byly bohate vyssi, nez prodejni cena za 1000. Ale za 1500 nabizime vykon 25 kpps
(misto 15kpps) ve trech osach.
A pokud jde o vastni aplikaci, instrukcni soubor karty je otevreny a lze si ve vyssim softu napsat libovolnou aplikaci. Pokud te bavi psat (prgat),
tak na tom atmelu to jiste taky pujde, jen budes muset trosku zabojovat

Jen trochu varauju, ze Pavel-Gravos je fakt dobrej a ze na tom skoro 20 let intenzivne makame, tak nove tvare uvitame, mlady schopny prgatory

A zprava od Pavla dnes, ze GVE94 slape 500kpps v peti osach, je pro mne krasny darek k jezisku. Pavle Dik!
Ale jinak pres EMC nebo Macha by jsi ty pohyby taky urcite vymyslel

Naposledy upravil(a) Mirek-Gravos dne 18. 12. 2011, 1:41, celkem upraveno 1 x.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo jeste jsem zapomnel, ze mi tu kluci (pavel a honza) vyvinuli tzv. IQ SEND, bez PC, ulozeny sekvence muze "babka" rano spustit, bez potreby PC.
Akorat toho tolik porad vyvijime, ze to nestihame prezentovat
. Tak se pripadne ozvi na helpdesk@gravos.cz
Akorat toho tolik porad vyvijime, ze to nestihame prezentovat

To je skoda, ze nestihate prezentovat - alespon strucne by neslo neco zverejnit? Neco jako "prelease info"?Mirek-Gravos píše:Jo jeste jsem zapomnel, ze mi tu kluci (pavel a honza) vyvinuli tzv. IQ SEND, bez PC, ulozeny sekvence muze "babka" rano spustit, bez potreby PC.
Akorat toho tolik porad vyvijime, ze to nestihame prezentovat. Tak se pripadne ozvi na helpdesk@gravos.cz
A ten IQ SEND mne zajima. Puvodne jsem uvazoval ridit vas GVE84 (tedy jeste ho nemam, ale uvazuji o nem jiz dlouho) bud ze "zbyleho" PSIONa 3a nebo packardiho HPOmniGo (ma jak seriovy port, tak MSDOS rezim nebo graficke rozhrani GeOS), ale pokud mate nejake udelatko, sem s infem

A jeste: jak lze u vas kupovat pred Vanoci a pripadne po nich? Nerikam, ze to jeste stihnu, ale abych se nerozhodl a pak narazil na "zavreny kram".
A znas to - kdyz musis, tak musis

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
U nas neni nikdy zavreno, jen to obcas nestihame. K IQ SENDu urcite nejaky info dame, poprosim klucika, v ty prezentaci mame velky rest.
Jenze doba je zla a delame vlastne ty nejnutnejsi veci, aby nebyl hlad
. Ale ten vyvoj mame strasne radi, nejspis je to vec, co nas moralne drzi nad vodou.
Jenze doba je zla a delame vlastne ty nejnutnejsi veci, aby nebyl hlad

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
tak jsi Lapo z prahy, tak nekdy cinkni a stav se...
HW interpolar gve84/25 je horky favorit a asi ho vezmu i kdybych ho nakonec nepoužil tak za ty penize to neni tragedie . Mužeš ho dodat ještě letos ? Problem je že stejně musim k němu udělat system co ho bude po seriovce krmit tak mě zajimalo zda někdo nema komplet malej system pro pravouhle ježdění pár kroku. Nechci tam mit kompl je to zbytečne a zdlouhave
Jo jo, to mam v planu uz dlouho, jde jenom o to se konecne rozhodnoutMirek-Gravos píše:tak jsi Lapo z prahy, tak nekdy cinkni a stav se...

Zatim si sroubkuju masinku (verze 2

Uz jsem i mel s vami (Gravos) par mejliku s dotazy.
Ovsem kdy definitivne uderi, to jeste nevim :-.). Co vim, ze urcite jo.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobra zparava. Dik. Ale nicemu se nabranim a treba EMC je super, stejne jako 3F. krokace od jinych dodavatelu.
Patent na rozum rozhodne nemam, jen ty veci mam proste rad, moc mi pomaha pavel a honzik, mam pocit, ze to mame delat a muze to byt k uzitku.
Protoze tahle zemicka potrebuje sikovny lidi, programatory, obrabece, technology, vyzkumniky...Preci se tomu svetu nedame! Byli jsme nejlepsi, drive
.
Patent na rozum rozhodne nemam, jen ty veci mam proste rad, moc mi pomaha pavel a honzik, mam pocit, ze to mame delat a muze to byt k uzitku.
Protoze tahle zemicka potrebuje sikovny lidi, programatory, obrabece, technology, vyzkumniky...Preci se tomu svetu nedame! Byli jsme nejlepsi, drive

Jestli tam nechceš mít komp, tak to ti interpolátor nestačí. Zkus se podívat na elektroniku z RepRapu. Je to postavený v podstatě na Arduinu, jsou k tomu zdrojáky, má to USB a umí to pouštět program bez PC z SDčka. Levnější autonomní systém asi nepořídíš.
SABLE-2015
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
akorat ze ten interpolator neumi poradne rampygnat píše:Jestli tam nechceš mít komp, tak to ti interpolátor nestačí. Zkus se podívat na elektroniku z RepRapu. Je to postavený v podstatě na Arduinu, jsou k tomu zdrojáky, má to USB a umí to pouštět program bez PC z SDčka. Levnější autonomní systém asi nepořídíš.

tam je akcelerace spis na skodu
btw lubos to myslim pouzival na nejakou jednoduchou vec
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Panove, nebudte lini a citujte, na co odpovidate - to plati obecne a pro vsechny (svetlym vyjimkam se omlouvam).robokop píše:akorat ze ten interpolator neumi poradne rampyalespon jak jsem se posledne dival tj. je to dobry tak na vozeni extruderu
Mate tam krasny ovladac "Citovat", pak tu citovanou odpoved pripadne zredukujte dle libosti.
Resp. muzete ji i doplnit/opravit uvnitr, ale pak bych doporucoval pouzivat nejake editacni moznosti (tucnost, barva atd.), aby se citovany diskutujici opravnene nerozciloval, ze to nenapsal. A vase upravy rozlisit - ja pisu neco jako "... ztucnil/obarvil ...LaPa..."
Jinak je to pekny svincik ... , zvlast kdys se nekdo podiva/odpovida az po nekolika hodinach ci nedejboze dnech. A snad si chceme rozumet alespon v tom, co delame dobrovolne a radi ....
Zrovna ted to vypada, ze Robokop odpovida na puvodni prispevek (protoze si myslim, ze porad drzim v hlave ten celkovy kontext vlakna), kde se rozebiral interpolator z gravosu, ale myslim si, ze ve skutecnosti odpovida na zminku o interpolatoru z RepRapu (diky zmince o extruderu; ovsem ne kazdeho nejaky RepRap zajima a vi, "vo co go"). Takze blbe by vypadal ten Gravos a ne RepRap.
Pozor - netvrdim, ze RepRap je blby, at neni z toho flamewar.... jenom priklad.
Tedy didakticky

Aby to nevypadalo, ze jsem nevdecny - doplnuji Robokopovi podekovani za forum - jako hobikovi mi dava hodne, asi jako si cist v Cernochovi

Mozna hloupe receno

Naposledy upravil(a) lapa dne 19. 12. 2011, 9:49, celkem upraveno 4 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Bude to vozit jen bodovací elektrodu a budou to pohánět 2fázové krokáče. Zase tak dramaticky bych ty rampy neviděl. Vzhledem k zadání očekávám poměrně jednoduchej pohyb na souřadnice, které se nemění. Akcelerace/decelerace by se dala ošulit postupným snižováním rychlostí v G-kódurobokop píše:akorat ze ten interpolator neumi poradne rampyalespon jak jsem se posledne dival tj. je to dobry tak na vozeni extruderu
tam je akcelerace spis na skodu
btw lubos to myslim pouzival na nejakou jednoduchou vec
SABLE-2015
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
skokovy zmeny jsou nic moc pro 2f krokace
osobne se domnivam ze pouziti 2f krokacu atd.. atd...je uz natolik zjednodusena verze spravneho reseni (o kterem se tu nebavime)
ze uz to nejde prilis zjednodusovat tj rampy urcite ponechat
tj. zjednodusovat auto tak ze tam nedame okna protoze bude pekne pocasi OK
nedame tam sedacky protoze staci sedet na krabicich od bananu OK
ale motor, brzdy, rizeni a kola bych tam radsi nechal
osobne se domnivam ze pouziti 2f krokacu atd.. atd...je uz natolik zjednodusena verze spravneho reseni (o kterem se tu nebavime)
ze uz to nejde prilis zjednodusovat tj rampy urcite ponechat
tj. zjednodusovat auto tak ze tam nedame okna protoze bude pekne pocasi OK
nedame tam sedacky protoze staci sedet na krabicich od bananu OK
ale motor, brzdy, rizeni a kola bych tam radsi nechal

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)