Mám taky modrého číňana , a mám problém v machu3 nastavit input signals (koncové spínače - měli by spínat proti nule). viz obrázek.
Podle návodu to je dobře, ale jakmile dám reset vyběhne Limit Switch triggered. Musí se ještě v machu něco nastavit? V záložce Diagnostika svítí ledky M1++ limit...
A i když odpojím 9 pin kabel tak to dělá to samé.
Děkuji za každý nápad.
Mach3 Limit Switch triggered
Na koncové spínače je konoktor přímo na desce.
zatím díky
pro potraviny:-)
Máš koncáky zapojené do série a na rozpínání? Když to zkusím tak jak to máš ty a koncáky mám spojené stejně to hlásí ten error.
V záložce Diagnostika by se měla ukazovat na lpt signal na pinu 10,11,12, 15, ne?
Když změřím na 9 din konektoru napětí tak jsou tam 4V. Ale jako by to neprocházelo na lpt. Asi ta deska nejde tak jak má. Dá se to nějak změřit na LPT?
Omlouvám se za moje hloupé dotazy, ale elektrika není moc moje hobby.
pro potraviny:-)
Máš koncáky zapojené do série a na rozpínání? Když to zkusím tak jak to máš ty a koncáky mám spojené stejně to hlásí ten error.
V záložce Diagnostika by se měla ukazovat na lpt signal na pinu 10,11,12, 15, ne?
Když změřím na 9 din konektoru napětí tak jsou tam 4V. Ale jako by to neprocházelo na lpt. Asi ta deska nejde tak jak má. Dá se to nějak změřit na LPT?
Omlouvám se za moje hloupé dotazy, ale elektrika není moc moje hobby.
KOncáky jsou na spínání, proto jsem použil magnetické spínače. Propojeno to mám takhle viz vlákno http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=106&t=7940" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak to vy padá na problém s LPT v PC. Na kabelu vše funguje jak má po zmáčkutí koncáku se mění prout na pinech 10,11,12,13 ale v machu to nic nedělá.
Zkusím koupit řadič a uvidím.
Zkusím koupit řadič a uvidím.
Tak je to tak, problém s LPT v PC. Na řadiči PCI kouwell vše jede v pořádku. Tolik hodin bádání