frézka ME 250
Zdravím. Tak jsem si udělal radost a zakoupil frézku ME 250. Byla v hrozném stavu a měla vybrakovanou elektriku z ovládacího panelu. S tím souvisí můj dotaz. Nevíte někdo jak je u této frézky udělaný rychloposuv ? Všechny posuvy i rychloposuv jsem vyřešil frekvenčním měničem. Je to dost pohodlné. A dále by mě zajímalo na co je to zelené tlačítko (s kresbou nástroje) na skříni s elektrikou. Vše je na fotkách. Díky za radu.
Tak to zelené tlčítko je s největší pravděpodobností tzv. "tipovací" , které slouží k usnadnění řazení rychlostí když nejde rychlost zasunout. Krátkým stiskem a opětovném povolení tlačítka dojde k roztočení motoru a při doběhu se zasune požadovaná rychlost. To je veškerá jeho funkce.
díky. myslel jsem si to ale nefunguje. je pravda že občas tam ta rychlost nejde vrazit ale to řeším ručním otočením vřetena. Dodávala se k této frézce taky obrážecí hlava ? A protože jsem lenivý počítat otočky kliky tak jsem si objednal dig. odměřování na všechny osy. Příští týden by to mělo přijít tak to nafotím. Už se těším jak malý Jarda 

To odmerovani schvaluji a kdo nezkusil tak neuveri, jaka to je pohoda. Ja to poridil k soustruhu taky, protoze jsem mel porad problem si pamatovat kolikrat jsem otocil klickou sem a tam, takhle jen kouknu, uz jsem pridelal cidla i na frezku, ktera je vedle a planuju jen prohazovat cidla.
Kutil jd píše:díky. myslel jsem si to ale nefunguje. je pravda že občas tam ta rychlost nejde vrazit ale to řeším ručním otočením vřetena. Dodávala se k této frézce taky obrážecí hlava ? A protože jsem lenivý počítat otočky kliky tak jsem si objednal dig. odměřování na všechny osy. Příští týden by to mělo přijít tak to nafotím. Už se těším jak malý Jarda
Tak odměřování je už doma. Teď vymýšlím upevnění lišt a sond. Přitom jsem narazil na problém který možná ani problém není. Nevíte někdo jestli může být držák čidel ze železa? Všechno je z hliníku a tak se bojím že železo bude dělat problémy při odměřování. Postup instalace budu fotit. Snad to někomu v budoucnu pomůže.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Rychloposuv na frézce ME250 už jsem tady jednou někde popisoval, hledej. Je tam i elekto schéma.
Kdyby jsi chtěl doplnit to chybějící tlačítko, možná bych je někde na půdě našel. Mám totiž celý ovládací panel předělaný, pač mě vadilo ohýbání se k němu.
To tlačítko na které jsi se ptal, je skutečně "tipovací".
Kdyby jsi chtěl doplnit to chybějící tlačítko, možná bych je někde na půdě našel. Mám totiž celý ovládací panel předělaný, pač mě vadilo ohýbání se k němu.
To tlačítko na které jsi se ptal, je skutečně "tipovací".
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
děkuji za nabídku. To tlačítko tam nechybí. Je to ještě nedodělaný výstup potenciometru ovládání FM. Tak jsem nainstaloval to digi odměřování (fotky dodám až se mi je podaří vytáhnout z mobilu do PC). Jedná se o model SDS6-3V. Pročítal jsem manuál a narazil jsem na funkci obrábění rádiusů. To mi docela není jasné jak můžu jednou osou a frézou s rovným čelem udělat rádius. Jak to ti číňani mysleli ? Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Díky za radu
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kormidlo tam originál nepatří, je to už nějaká bastl. Originál tam patří bakelitová klička.Kutil jd píše:Jak to nafotím a přeměřím tak to sem šoupnu. Já osobně to nepoužívám. Je to hodně zpřevodované a to kormidlo tam vyloženě zavazí.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
stejně musíš otočit "20x o nějaký centimetr". je to velmi nepraktické. Těleso vřetena(alespoň u mě) je velmi přesně vedené v pouzdru a tak jakékoliv svislé posunování vřetena bylo dost namáhavé a pro dosažení určité hloubky se nebylo čeho držet. Žádný nonius. Tato frézka není určená na vrtání (pro svůj malý posuv Z) a tak při frézování používám zásadně svislý posuv celého stolu (v mém případě s digi odměřováním a to je bez debat naprosto ok)
Zdravím. Nechci zakládat nové téma a tak to šoupnu sem. Týká se to tété frézky. Začal mi "poskakovat" příčný posuv při strojním posuvu. Nevíte někdo čím to je? Ručně to jde celkem zlehka. Mám podezření na matku, ale taky na spojku. Nechce se mi zhazovat celý stůl.
Dík za každou myšlenku.
Dík za každou myšlenku.
zdravím kutile podle datumu je to už nějaky čas co jsi psal o tom že jsi si přivezl me 250 strigon . ja ji sehnal ted chybí mi převodove kolo na vertikálni hlavu i s trnem potřeboval bych alespon znát počet zubu abych ho nechal udělat když se neda sehnat celé, moc diky za odpověd ahoj lenin