Frézování sklolaminátu
Jak moc tupí SK frézy sklolaminát? Mám možnost sehnat kšeft na frézování 1000 okének do sklolaminátové skořepiny silné 2mm a nejsem si jist, zda na to nakonec nespotřebuju hafo fréz. Máte s frézováním sklolaminátu někdo zkušenost?
-
Frezovani sklolaminatu neni tak velky problem , rezna rychlost asi 70-80 metru. Neprijemny je stipani - odlupovani vrstev materialu, proto jen posuv na zub 0,03mm. To si musis oprubovat.
Spotreba nastroju je az 3nasobna jak do 19 ocele.
Vetsi problem vidim v sile skorepiny 2mm - bude se stipat pri pruchodu nastroje materialem.
Spotreba nastroju je az 3nasobna jak do 19 ocele.
Vetsi problem vidim v sile skorepiny 2mm - bude se stipat pri pruchodu nastroje materialem.
jen podotknu že není sklolaminát jako sklolaminát , záleží na pojivu jestly je to tvářený pod tlakem nebo vrstvený "na volno"
dobré zkušenosti mám s těmi vroubkovanými frézami z cnc shopu ale je dobré ofukovat a zároven odsávat , ten jemnej prach je docela svintvo a drží se ve fréze
dobré zkušenosti mám s těmi vroubkovanými frézami z cnc shopu ale je dobré ofukovat a zároven odsávat , ten jemnej prach je docela svintvo a drží se ve fréze
-
Neofukovat!!! Nikdy to neodsajes a oci mas jenom jedny. Ja na to poustim emulsi a neni problem.packa píše:jen podotknu že není sklolaminát jako sklolaminát , záleží na pojivu jestly je to tvářený pod tlakem nebo vrstvený "na volno"
Vroubkovane frezy nejsou spatne pokud maji vroubky po 0,2mm kdyz jdes obrabet 2mm skorepinu.

Ale ted vazne 2mm bych dal na rezani vodnim paprskem. Rezeme bezne 16mm kusy, ktere dofrezujeme pod vodou - nepruchozi osazeni a pod.
Běžným CO2 spíč ne, zkoušel jsem běžnou desku ISA 0.5 a 1mm, a mým 60W laserem proříznu tak tu 0.5 a to tak na 6x , k tomu je to hnusné černé opálené. Myslím že to frézování nebude tak hrozné, já když jsem frézoval nějakou 2mm Isa desku tak 1.6 nástrojem, točky okolo 30tis tak trvanlivost nástroje cca 1metr čtvereční.dílama cca 10x20mm
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
jedna firma ktorej dodavame nastroje frezuje sklolaminat a nieco ako lisovany piesok ( protipožiarna volovina neaka to je ) a frezuju to diamantovymi nastrojmi ale to by sa tebe asi neoplatilo ked je cena nastroja D8 - 680€ bez DPH, ale mohlo by to ist odbre a nastroj by vydrzal urcite dlhsie keby sa to frezovalo nastrojom s negatyvnum uhlom cela a negativnou skrutkovicou s co največsim stupanim, ta freza by sa tak netupila a koli negativnej skrutkovyci by to neahalo hore ale tlacilo dolu takze aj mensi prach v dielni by z toho bol lebo by ostaval na stole
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
Občas frézuju DPS a není problém s odštipováním ani u tloušťky desky 0,8 mm. Vroubkovaná fréza, 28.000 ot. (víc vřeteno neumí, ale chtělo by to).
SABLE-2015