Referencování os

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
PetrKem

6. 1. 2012, 8:50

Dobrý den, potřebuji poradit jak v machu nastavit, aby na začátku každého cyklu osy najely na referenční snímače a zreferovaly se(jako tlačítkem ref all home) a normálně se spustil program.
Stroj se bude používat na sériovou výrobu (lepení tavným lepidlem) a mám strach aby se nenačítaly chyby a po několika desítkách cyklů mně nejezdil úplně jinde.
Díky
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2012, 9:00

kdyz pouzijes emc nebo gravos tak se bat nemusis
u machu to neni uplne jiste ani po referenci pri opakovani stale stejneho programu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
popopepe

6. 1. 2012, 10:52

Robokope, ale otázka zněla úplně jinak. Nikoliv jaký systém, ale jak to v daném sytému udělat :-)
Ty jsi opravdu zarytým odpůrcem Machu :-)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2012, 11:14

mach me malem prizabil tak bodejt ne

rikas ze to mas na seriovku
ja jsem delal par masin na kseft a proste nemuzu na neco na co davam fakturu dat mach
stejne jako automechanik nemuze predat auto ktere ma kolo chycene dvema srouby

zamysli se
jestli potrebujes mezi obrobky referovat asi je to kvuli necemu, nejake spatne zkusenosti predpokladam

snazil jsem se poradit spolehlive reseni ne rovnak na ohejbak tak se na me nezlob ze jsem preskocil nekolik kapitol kdyz ty se jeste potrebujes spalit s machem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
popopepe

6. 1. 2012, 11:27

Já nejsem autorem otázky, ale to nevadí. Snad nám ten OT odpustí.
Sám MACH používám u jedné mašiny k plné spokojenosti cca rok. Samo jako hobby. A nemám s ním tak špatné zkušenosti jako ty. Dělá co má, zatím žádný problém.
Ale jinak jsem si pořídil s novou frézkou i GRAVOS, a po chvíli práce s ním bych si ho asi vybral znovu. Má trošku jinou filozofii, není tak barevný, ale taky dělá co má. Takže taky plná spokojenost.
PS ale Mach taky není špatný :-)
pájač

6. 1. 2012, 12:07

Ja tiež požívam Mach a zatiaľ naň nemôžem povedať krivého slova. Frézoval som Poslednú večeru cca 10 hodín v kuse a nestratil som ani krok. :)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
PetrKem

6. 1. 2012, 12:26

Za OT se nezlobím.Každá rada od zkušenějších je pro mě užitečná.S Machem jsem doteď neměl žádný větší problém, tak bych to s ním chtěl zkusit.Ale EMC už mám připraveno na CD.Teď zkouším jezdit jen tak tužkou a vypadá, že jezdí dost přesně, zatím žádný problém.Pokud mně někdo dokáže poradit s tím referencováním budu rád.Díky všem
Gulliver64

6. 1. 2012, 3:11

já používám macha cca 5 let a mohu s naprosto čistým svědomím prohlásit, že mach chyby nedělá. běžne frézuji i více jako 10hodin nonstop. stejně tak někdy frézuji více kusů bez sebemenší odchylky. maximum bylo, pokud se dobře pamatuji, cca 600 kusů, samozřejmě bez přenastavování. takže pokud ti běží mach na "vlastním" komplu s ořezanýma XPčkama, tak bych se nějakým automat. referováním v průběhu práce nezatěžoval.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2012, 3:29

robokop píše:mach me malem prizabil tak bodejt ne
rikas ze to mas na seriovku
ja jsem delal par masin na kseft a proste nemuzu na neco na co davam fakturu dat mach
stejne jako automechanik nemuze predat auto ktere ma kolo chycene dvema srouby
Velmi dobre napsano.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“