Polygonování

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
vitagsx

31. 1. 2012, 5:53

Zdravím, potřeboval bych něco víc podrobněji vědět o polygonování. Zpracovávám na toto téma diplomovou práci a jaksi se mi nedaří pořád najít nějaké informace které bych mohl použít. Nebo něco co by mi pomohlo, téma mé práce je Zvýšení produktivity výroby roviných ploch na rotačních dílech. Pokud by jste k tomu někdo něco měl sem s tím. Předem díky moc
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2012, 7:09

Jediné, kde jsem se s tímhle termínem setkal, je metoda měření v geodézii. Takže možná se to uplatní u tak velkých součástek, které se musí měřit na několikrát teodolitem...

Ale vážně, co to aspoň zhruba je?
Aleš Procháska
motorovy

31. 1. 2012, 7:45

podla mna je to tato problematika: http://www.youtube.com/watch?v=KMdBIBzGtKI" onclick="window.open(this.href);return false;
Miller
Sponzor fora

31. 1. 2012, 8:48

Mně to hlava nebere!
Každou chvíli čtu podobnou žádost - Právě dělám diplomku na téma "Jaderná fůze, asi studená", nic o tom nevím, nejsem si jistý tou teplotou, tak prosím nejlépe hotovou práci s textem v rozsahu vhodném pro diplomovou práci a s uvedením pramenů. Jo a potřeboval bych to co nejdřív, plz.

Doprčic, co takový mladý nadějný inženýr, v mladém nadějném kolektivu, složeném z podobně diplomovaných lidí může dělat? To se pak bude zas pár let učit něco "doopravdy"? Nebo fakt všechno zvládne Ctrl C, Ctrl V?
Naposledy upravil(a) Miller dne 1. 2. 2012, 7:55, celkem upraveno 1 x.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2012, 9:34

Dělají to prostě šikovněji :-) Za mých mladých let jsme ztráceli čas tím, že jsme se začali zabývat nějakým tématem a po roce -- dvou se z něj vylíhlo zadání diplomky. Teď jim asi zadání někdo přidělí, oni si to najdou na netu a ty dva roky ušetří :-) A čas jsou peníze :-)
Aleš Procháska
Josef
Sponzor fora

1. 2. 2012, 7:18

Povídají si dva mladí inženýři:
"Ty vole, když si uvědomím, jací my jsme inženýři, tak mám strach jít k doktorovi!"
gnat
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2012, 9:49

Miller píše:....Doprčic, co takový mladý nadějný inženýr, v mladém nadějném kolektivu, složeném z podobně diplomovaných lidí může dělat?...
Hledat, která obecně používaná triviální věc ještě není patentovaná. Říká se tomu duševní vlastnictví. Je to teď už pár desítek let IN v té technicky nejvyspělejší zemi. EU už tou hnilobnou nákazou začíná trpět taky.
SABLE-2015
pleximen
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2012, 12:53

polygon je výřez pilou do L jeden řez svisle, druhy vodorovně jsou na to i specialni dvoukotoucove pily mame jednu v praci zitra natocim video nebo nafotim....
ale cele to popisovat odmitam jen at se panacek snazi me pod nos hotovyho taky nikdo nic nedal
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
marekzcke

2. 2. 2012, 11:44

prochaska píše:Jediné, kde jsem se s tímhle termínem setkal, je metoda měření v geodézii. Takže možná se to uplatní u tak velkých součástek, které se musí měřit na několikrát teodolitem...

Ale vážně, co to aspoň zhruba je?
Je to aj pojem z geodezie. Ale Polygon alebo z grafiky polyline, je to lomena ciara. Moze byt aj uzavrety polygon, volny, jednostranne pripojeny,.... Nejakú dobu som sa venovaj aj geodézii a GPS :).

Ale kedze toto je na temu obrabanie. Tak ma napada jedine ten uzavrety mnohouholnik v jednej rovine, ako pozname napr zo starych 3D hier.
Ked som do google hodil vyraz "polygon surface" v preklade polygonovy povrch. Pretozte obrabanie je vlasne uprava povrchu.
Potom by to mohlo vyzerat takto:
Obrázek

Z laickeho pohladu na vec by takyto sposob obrabania mal vyrazne setrit naklady na vyrobu. Nizsie naroky na IT vybavenie, na stroje a hlavne to bude nenarocne na cas.

V kazom pripade treba hladat v anglickom jazyku. S kamosom ked sme davali do kopy bakalarku ohladne ropnych plosin na mori, tak mal 3% zhodu. Vsetko musel 3 mesiace, dennodenne prekladat z EN knih. A 3% iba preto, lebo neuviedol literaturu pre vlastnorucne pocitane priklady na vztlaky v morskom prostredi.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2012, 12:51

marekzcke píše:Z laickeho pohladu na vec by takyto sposob obrabania mal vyrazne setrit naklady na vyrobu. Nizsie naroky na IT vybavenie, na stroje a hlavne to bude nenarocne na cas.
To by asi mohlo být, když si to představím jako frézování ve 3 osách + 2 index čelem nástroje místo spojitých 5 os kulovou frézou.
marekzcke píše:mal 3% zhodu.
Co to znamená? Za nás to bývalo úplně jinak...
Aleš Procháska
marekzcke

3. 2. 2012, 9:55

http://www.sme.sk/c/5370453/antiplagiat ... bieha.html" onclick="window.open(this.href);return false; nasiel som pekny clanok co by ta mohol uviest do problemu.
3% znamenali, ze automaticky co nemas v praci podchytene zdrojom, tak je to oznacene za plagiatorstvo.
Niektore skoly dovoluju 15% niektore mozno aj viac %%. Inak system podla mna dost na prd. Pretoze niekedy potrebujes citovat a dalej rozvijat myslienku. Ale uz mas zhodu :).
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
vitagsx

14. 2. 2012, 1:48

Mě nešlo o to aby mi sem dával někdo vypracovanou práci nebo tak něco podobného. Potřeboval jsem jen jestli někde nezná nějakou literaturu, kde by byl ten princip stručně popsaný. Vím jak to funguje,ale potřebuju to mít nějak podložený literaturou a ne že to napíšu vlastními slovy. Jinak jedná se přesně o to jak tu dával video motorovy, stručně řečeno jedná se o vytváření rovinných ploch na rotačních dílech, kde se jakýmsi osekáváním dostává požadovaný tvar, ale jak řikám šlo mi jen o tu litaraturu. Jednou jsem tady na to téma narazil,ale bohužel se mi ho nepodařilo najít.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“