TS 201

obrabeni na klasice
Odpovědět
gqa

31. 1. 2012, 10:57

Dobry den zajimají me Vaše nazory na tento soustruh http://www.novotny.vyrobce.cz/machines/ts_201.htm" onclick="window.open(this.href);return false;.
jednoduché na domaci vyrobu a pro me na par cepu a der dostačujici. Nemate s tim nekdo zkusenost ?
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 2. 2012, 7:56

Co ti na to mám říct, před asi osumnácti lety, když ještě nebyly na trhu mašiny z číny s použitelnými vlastnostmi a cenou pro amatéra a stroje z továren se v aukcích přeplácely, to bylo zajímavé. Z dnešního pohledu je to jeden velkej naleštěnej bastl.
Mluvím z pozice uživatele takového oného (vlastní ho tata) máme asi nejdelší verzi. Už jsem tu na fóru o něm někde psal. Vedení je nepřesné, suport se pohybuje po kruhové (nebo eliptické?) dráze takže se s průměrem mění výška nože, vydírá se pouzro koníka (v originále je to vylité z epoxidu), ktere je navíc hrozně úzké, nastavování výšky nože otáčením kroužku, tě začne brzo štvát, nelze dosáhnout opakované přesnosti pozice. V základu to neumí závity, nemá to žáden posuv, nemůžeš na to vyfrézovat ani blbou drážku a tak dále. Viz moje (nouzová) stránka http://benash.wz.cz/dilna.html" onclick="window.open(this.href);return false; Ale konstruktér Lubomír Valouch v době kdy to vymyslel (asi třicet let zpět) s tím slavil v amatérské praxi úspěchy, ale byl na všechno čas, nikam se nespěchalo, šlo o to vyrobit něco pro sebe co se nedá nikde sehnat. Dnes je to jinak čas jsou peníze a za stejné peníze je třeba proma SPA500 na které se i v základu bez úprav dá pracovat.
chemic

9. 2. 2012, 5:48

asi vroce 1986 jsem si ho postavil byl takrka za darmo a byl jsem s nim velice spokojeny ted si ho syn prodlouzil na drevo myslim si ze pro modelare jako delany jednou jsem na nem vyrobyl i remenici prumer 110 na tri trinastky remeny z 11600 ale to bylo dilo
Jojanisberg

9. 2. 2012, 6:40

Takovou potvoru jsem stavěl na učňáku podle Udělej... cca rok78-79, ale už tehdy jsem tam musel dát tři tyče a koně dělat delšího - to mně mistr řádně vysvětlil, dělal jsem na tom jen malinký věci na modelařinu a pop pár letech jsem to nechal klukovi kterej s modýlky kouzlil - při smůle co měl a byl na vozíku - kam se na něj kdo hrabal, kde ale pozdějc skončil nevím :(

TS201- jinak ten pán co to vyrábí sídlí tak 300 metrů od tohodle počítače, byl jsem se tam jednou podívat a nijak mne neohromil, měl i Nc ale základní výroba jekly a držáky pro truhláře :D :D
Johanisberg
Odpovědět

Zpět na „konvencni obrabeni“