Obnova strojních parametrů u Heidenhain 415

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2012, 11:56

Bohužel mrazy minulých týdnů vykonaly svoje a baterka v systému mého Fehlmanna to nějak neustála.... :(
TNC mi hlásí smazané strojní parametry. Tabulku strojních parametrů mám sice vyzálohovanou (u mašiny byla disketa, kterou jsem naštěstí uložil a data po těžkém hledání našel), ale absolutně se mi nedaří přijít na to jak to dostat zpátky do pamětí v systému.
Má s tímhle problémem někdo zkušenost????
testone
Sponzor fora

25. 2. 2012, 4:36

kontaktuj Kopretina s.r.o., ti to umí.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 2. 2012, 8:42

Pres systemove kody viz tvuj manual ke stroji zkontroluj parametry pro pripojeni. Pak se k tomu pripoj pomoci TNCremo a parametry tam nahraj.
Myslim vsak ze to sam nedas.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 2. 2012, 12:38

Radek-B píše:Pres systemove kody viz tvuj manual ke stroji zkontroluj parametry pro pripojeni. Pak se k tomu pripoj pomoci TNCremo a parametry tam nahraj.

RADEK
Bohužel máš asi pravdu že to nedám... :(
Po spuštění mi to hlásí kontrolu pamětí a pak to nahlásí smazané strojní parametry. Následně se dostanu do editace jakéhosi souboru který je evidentně "přednastaveným souborem strojních parametrů" V textovým editoru jsem tam ručně dopsal data ze zálohy. Ale pak končím .... :? Data jsou evidentně uložená (po vypnutí a zapnutí mašiny se obsah tohohle souboru nezměnil), ale nevím jak je dostat do tý paměti. Při vypnutí a zapnutí to opět hlásí kontrolu paměti a následně smazaný strojní parametry. V manuálech k mašině jsem nikde nenašel jak to do těch pamětí přesypat. Jsou tam popsaný změny uživatelských parametrů, ale tohle je popsany asi pěti řádkama jako že se to dělá.... ale ne jak to udělat. Chápu že asi není žádoucí aby se kdokoliv hrabal do instalace strojních parametrů a že to určitě bude dost chráněný proti přepisům a přístupu zvenku aby "iniciativní" obsluha něco nenabořila.... :!:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 2. 2012, 12:39

testone píše:kontaktuj Kopretina s.r.o., ti to umí.
Dík za info asi je budu muset kontaktovat ....
Engineer
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2012, 8:53

Radek-B píše:Pres systemove kody viz tvuj manual ke stroji zkontroluj parametry pro pripojeni. Pak se k tomu pripoj pomoci TNCremo a parametry tam nahraj.

RADEK
No takže nakonec jsem komunikaci po sériové lince rozchodil a soubory nainstaloval. Bohužel v záložním souboru chybí pět řádků, resp. pět parametrů, které to při natahování do paměti vyžaduje. Když je dopíšu ručně podle "bianco" souboru z mašiny tak se mi sice strojní parametry do paměti natáhnou a pustí mně to ke startovací procedůře mašiny. Ovšem následně to při zapnutí spadne a hlásí to chybu odměřování 3A.
Chybí mi parametry MP951.0 až MP951.4 a pak parametr MP7450.
Neví někdo co ty parametry obsahují? Chyba může být ve špatné hodnotě parametrů, ale nevylučuju ji i jinde. Taky nevím jestli ta záložní data byla shodná s tím co bylo v mašině skutečně nahraný před vymazáním i když disketa byla uložená v rozvaděči u stroje. :?:
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“