Vhodný DC konektor I≥6A / montážní otvor pro NLSG

Thomeeque

21. 5. 2012, 10:51

Ahoj,

rád bych do svého malého CNC přiváděl nízké DC napětí pro vřeténko Proxxon MICROMOT 12/E. Přiložený zdroj dává sice pouze 2A, jednou bych ale možná rád využil plnou kapacitu vřetena, tj. 100W, tj. při 18V zhruba 6A. Snažím se tedy vybrat vhodný konektor, další požadavky jsou:
  • panelový
  • izolovaný (ideálně, možná to ve finále nebude nutné, protože to možná stejně uzemním, ale to ještě nevím)
  • kompaktní rozměry (nemělo by mi to z plochy panelu ukousnout víc jak 15x15mm)
  • snadná dostupnost (na různý logistický příplatky už začínam bejt dost alergickej :))
  • ne DSUB, už tam nějaké mám, tak aby se to nepletlo, navíc bych rád..
  • ..snadný zásun-výsun bez nutnosti utahování šroubů atp.
Ideálně něco jako tato technologie, ale na větší proudy (toto je do 3A).

Protože nic takového nevidím, nabízí se jako alternativa technologie NLSG, imho je to spíš myšleno na volné kabely, ale nějaká podpora na přidělání do panelu tam podle mého názoru je (jsou tam takové zobáčky/záklapky, které nejsou využité na samotné spojení konektorů), montoval jste už toto někdo? Zkouším něco o montáži NLSG vygooglit, ale zatim neúspěšně..

Díky, T.

PS: To, proč to chci zrovna takto, prosím neřešte, díky..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
oscar

21. 5. 2012, 11:23

XLR-4 po dvou kontaktech paralelne by nestacilo?
Thomeeque

21. 5. 2012, 11:27

oscar píše:XLR-4 po dvou kontaktech paralelne by nestacilo?
Dík za tip, bohužel ten požadavek na kompaktnost je zrovna dost zásadní a panelová verze XLR je docela vobluda :(
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
oscar

21. 5. 2012, 11:31

tak mikrofonni
http://www.gme.cz/mikrofonni-xlr-konekt ... -p899-018/" onclick="window.open(this.href);return false;
+
http://www.gme.cz/mikrofonni-xlr-konekt ... -p899-017/" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

21. 5. 2012, 1:18

oscar píše:tak mikrofonni
http://www.gme.cz/mikrofonni-xlr-konekt ... -p899-018/" onclick="window.open(this.href);return false;
+
http://www.gme.cz/mikrofonni-xlr-konekt ... -p899-017/" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky, ale i todle bude bohužel moc velký, ten vnější prstenec má průměr 20mm, já bych potřeboval, aby se to vešlo do toho čtverce 15x15mm (resp. do pomyslného hranolu 15x15, taženého v ose konektoru), to jsem prvně možná trochu nepřesně formuloval. On by to vlastně mohlo být širší, ale jen v jednom směru, maximum je asi obdelník 15x28mm.

Já si pokusně ten NLSG koupím, ono to moc nestojí, třeba to vykoumám.

T.
oscar

21. 5. 2012, 1:48

v tom pripade si ustrihni 2x2 konektor s dratem ze zdroje pro P4 a vyfoukni protikus z MB.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 5. 2012, 2:24

Tomáši promiň, tohle se dá pořešit jakkoli :) . A teze, že jednou budeš potřebovat víc proudu, možná napětí, nikam nevedou..
Kdyby to, co jsi postavil, byl modul do kosmický lodi, hádal bych se do krve, čím to připojit :lol: . Toho Proxxona stejně jednou zahodíš :( .
Pokud chceš pořádnej kontak na proud, tak tenhle: http://www.ges.cz/cz/bcg-2-GES06601499.html" onclick="window.open(this.href);return false; , a maj i větší :D .
Počítačový konektory jsou po většinou AMP, a to je ten největší šunt, zvlášt, když ty kontakty zmáčknou a pokověj v číně..
Naposledy upravil(a) Mirek-Gravos dne 21. 5. 2012, 2:37, celkem upraveno 1 x.
Kvako1
Sponzor fora

21. 5. 2012, 2:37

Mirek-Gravos píše:Tomáši promiň, tohle se dá pořešit jakkoli :) . A teze, že jednou budeš potřebovat víc proudu, možná napětí, nikam nevedou..
Kdyby to, co jsi postavil, byl modul do kosmický lodi, hádal bych se do krve, čím to připojit :lol: . Toho Kresse stejně jednou zahodíš :( .
Pokud chceš pořádnej kontak na proud, tak tenhle: http://www.ges.cz/cz/bcg-2-GES06601499.html" onclick="window.open(this.href);return false; , a maj i větší :D .
Počítačový konektory jsou po většinou AMP, a to je ten největší šunt, zvlášt, když ty kontakty zmáčknou a pokověj v číně..

to je hezký, jak se to používa ? je na to nějaký držák nebo se to musí vyrobit ??
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 5. 2012, 2:46

To ti poradí modeláři, co drandí elektro. Já už modelář nejsem :( . Podle mně na to tělíska budou, asi dost podobný těm AMP.
Ale tohle opravdu nevím. Zas mi rozum říká, že neizolované se to dá těžko použít. Já kdysi takhle použil dutinky z ruských ŠRů a dal je do smrštovačky.
Některá z těch tělísek možná mají klapačku(západky) na panel, tak to by pak šlo asi použít.
Thomeeque

21. 5. 2012, 3:02

oscar píše:v tom pripade si ustrihni 2x2 konektor s dratem ze zdroje pro P4 a vyfoukni protikus z MB.
To já bych si je třeba i koupil nový, ale vyloženě panelový to neni (ale dalo by se řešit třeba připájením na kousek obdelníkového tišťáku s otvory na šroubky).. taky je otázka, jak by se to chovalo při častějším roz/za-pojování..
Mirek-Gravos píše:Tomáši promiň, tohle se dá pořešit jakkoli :) . A teze, že jednou budeš potřebovat víc proudu, možná napětí, nikam nevedou..
Když nic jinýho, tak si aspoň rozšířim obzory :) O nějakých možnostech vím, ale proč se nepoptat po dalších, nemusím to mít vyřešený teď, k drátování se stejně hned tak nedostanu.. Ale rozumim, jak to myslíš, takový to bobtnání, člověk furt vymejšlí, coby kdyby, je dobrý se občas vrátit na zem :)
Mirek-Gravos píše:Toho Proxxona stejně jednou zahodíš :( .
Možná chvíli po tom, co mu dopřeju těch šest ampér, hned jak vyvětrám :mrgreen:
Mirek-Gravos píše:Pokud chceš pořádnej kontak na proud, tak tenhle: http://www.ges.cz/cz/bcg-2-GES06601499.html" onclick="window.open(this.href);return false; , a maj i větší :D .
No vida, to vypadá solidně, počítám, že se to strká do těch pouzdýrek, co jsou v té kateogirii kolem.. Na to se poptám, až budu v GESu
Mirek-Gravos píše:Počítačový konektory jsou po většinou AMP, a to je ten největší šunt, zvlášt, když ty kontakty zmáčknou a pokověj v číně..
Ty NLSG asi vyloženě počítačový nejsou ("Konektory průmyslové > Zástrčky NLSG"), ale stočený plech z číny to je taky, hmm.

T.
oscar

22. 5. 2012, 8:49

Mirek-Gravos píše:Počítačový konektory jsou po většinou AMP, a to je ten největší šunt, zvlášt, když ty kontakty zmáčknou a pokověj v číně..
co treba tento co mam ja? neni na 2x6A a nevejde se na 15x15mm :-D :-D
Obraz0058.jpg
?
co na to reditel zemekoule?
Thomeeque

22. 5. 2012, 10:57

oscar píše:..nevejde se na 15x15mm :-D :-D
Ten je nádhernej, u toho bych udělal vyjímku ;)
gnat
Kontaktovat uživatele:

22. 5. 2012, 1:18

Mirek-Gravos píše:Počítačový konektory jsou po většinou AMP, a to je ten největší šunt...
Tohle je dost odvážné tvrzení. Dovolil bych si o tom vážně pochybovat a myslím, že AMP konektory používalo možná tak kdysi IBM v době, kdy PC stálo 10.000 USD. Osobně používám skládačky AMP Superseal v dílně, na autě i na moto a jsou to zatím nejlepší univerzální nízkonapěťové výkonové konektory, co mi prošly rukama, přičemž jejich cena je, vzhledem k možnosti poskládat je až na IP 67, víc než přijatelná.
SABLE-2015
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 5. 2012, 2:35

Já nic netvrdím, jen jsem chtěl z vlastní zkušenosti říct svůj názor. Kvalitní Amphenoly jsou bez diskuze... Mě šlo o ten stočený plíšek, co se tak tváří.
Foto "ztavenejch" plastovejch tělísek můžu dodat, párkrát jsem to měnil a bohužel "zahořenej" kontakt "odpálil" celý koncový stupeň KM.
Tak se omlouvám Oscare a Gnate, nechal jsem se "unést"...ředitel zeměkoule rozhodně nejsem. S Tomášem (Thomeeque) se znám osobně, příště mu
napíšu na SZ a nebudu tu bludit :) .
Kvako1
Sponzor fora

22. 5. 2012, 5:57

včera jsem kecal z bráchou kde bere ty různe konektory co používa na výrobky co dělá, (ruzna elektronika) a řekl mi že na vrakači :shock: :shock: vypulil jsem na něj oči, to by mne opravdu nenapadlo . prý to jsou různe konektory do aut.. staré kablovačky. je to na vysoký proud a ty konektory jsou dost kvalitní. skus někde pohledat, jestli maš možnost kouknout někde v okolí na vrakoviště.
třeba na autoradia jsou dost bytelne,pak do palubních jednotek jsou taky supr. pohledej
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“