Tak jsem konečně měl možnost na vlastní oči ověřit ono úsloví.
Namontoval jsem na F6 kvalitni vřeteno 1KW a vyzkoušel frézování do duralu 10mm jednobřitou frézou. Špona 1mm na celý poloměr frézy a při 7500ot/min to jelo 15mm/s jak po másle.Povrch jak zrcadlo.Vřeteno je sice pomalu větší než celá frézka,ale to nic na kráse neubírá.
Je vidět, že pořádné vřeteno je základ dobrého stroje.
Vřeteno půl frézky...
Naposledy upravil(a) Pupak dne 3. 1. 2010, 7:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kde rastú také vretená. Ako reguluješ otáčky ? - frekvenčný menič?? Už si ho viem predstaviť ako ho doma montujem 

Tohle byla nahodna koupe na Ebay,ale daji se koupit Elte a podobna kvalitni vretena kolem 700-1000 Euro. Ridi se to frekvencnim menicem 3x220V/3x380V,nebo jednof. 220V.Vyhoda je skoro konstatni moment a tichy chod.Chodi to od 1000 - 15000 ot/min.
Hmotnost je cca 8 kg.U tehle vreten je jedna zvlastnost.Vyrobce udava vyhon pri max. otackach.Takze pokud si koupite vreteno 1KW pro otacky 18000,znamena to,ze ma 1kW pri 18000 otackach.Pri 3000 je uz vykon nekde kolem 200W.S tim je treba pri nakupu pocitat.Tohle vreteno ma vykon 370W pri 3000 ot,takze pri 15000 ma cca 2kW.
Nicmene skutecnost, ze kdyz upnete do vretene 250mm dlouhou brousenou kulatinu a ona ma na konci hazivost .03 mm stoji za vsechny prachy.
Nicmene skutecnost, ze kdyz upnete do vretene 250mm dlouhou brousenou kulatinu a ona ma na konci hazivost .03 mm stoji za vsechny prachy.
-
Gratuluju ke koupi.
Má to oboustranně vyvedenou hřídel.
Podobná vřetena používáme v práci na frézách.
Vždy je na jednom konci pravý a na druhém levý nástroj.
Nemusí se měnit směr otáček a přitom jsou k dispozici dva nástroje bez výměny.
Nepletu se? Vypadá to tak z obrázků.
Má to oboustranně vyvedenou hřídel.
Podobná vřetena používáme v práci na frézách.
Vždy je na jednom konci pravý a na druhém levý nástroj.
Nemusí se měnit směr otáček a přitom jsou k dispozici dva nástroje bez výměny.
Nepletu se? Vypadá to tak z obrázků.
Oboustrannou hridel to ma,ale klestinovy upinac je jen na jednom konci.
Nevim,proc je na druhem konci hridel tak dlouha.Pokud se povoli ta predni priruba,da se hridel vysunout o 120mm a zvysit tak vylozeni vretene,ale jinak me zadny jiny rozumny duvod nenapada. Hridel rotoru je duta a v ni je vlastni vretenik s klestinou resen posuvne a s vlastnim loziskem.Je to takove dost atipicke reseni vretene,ale funguje hezky.
Nevim,proc je na druhem konci hridel tak dlouha.Pokud se povoli ta predni priruba,da se hridel vysunout o 120mm a zvysit tak vylozeni vretene,ale jinak me zadny jiny rozumny duvod nenapada. Hridel rotoru je duta a v ni je vlastni vretenik s klestinou resen posuvne a s vlastnim loziskem.Je to takove dost atipicke reseni vretene,ale funguje hezky.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
konecne jedno hodne slusne vreteno
vubec se nedivim ze ti takhle vyrazne zlepsilo parametry tveho stroje
mam neco podobneho vyhlidnute akorat mensi lehci vodou chlazene a s vetsimi otackami a aut. vymenou
zatim je to v jednani
az to domluvim bylo by mozne vzit par kousku i pro hobisty
vubec se nedivim ze ti takhle vyrazne zlepsilo parametry tveho stroje
mam neco podobneho vyhlidnute akorat mensi lehci vodou chlazene a s vetsimi otackami a aut. vymenou
zatim je to v jednani
az to domluvim bylo by mozne vzit par kousku i pro hobisty
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ted jsme s nim frezovali bocnice s kapsou na loziska.Freza 4 brita 6mm, otacky 5000 a posun 20mm/s. Krome zapichu,kde bylo citelne zachveni,protoze freza neni zapichovaci nebylo znat,ze se frezuje dural.
Frezka jen sumi a letaji trisky.Bral jsem sponu 0.5mm na polomer.
Me nadseni nezna mezi. Uz jsem zkousel i 1kW Elte,ale tomuhle se to naprosto nevyrovna.
Frezka jen sumi a letaji trisky.Bral jsem sponu 0.5mm na polomer.
Me nadseni nezna mezi. Uz jsem zkousel i 1kW Elte,ale tomuhle se to naprosto nevyrovna.