Lin. odměřování s AS5311

Odpovědět
Michaell0071
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2012, 10:19

Zdravím vás lidi.
Chtěl bych se informovat v jednom tématu se zde dříve řěšilo lineární odměřování polohy s pomocí magnetického kodéru AS5311 viz zde: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=48&t=2521&start=15, pár lidí psalo, že se do toho pustí. Proto bych se chtěl zeptat, jestli to někdo dotáhnul do zdárného konce a šťastně to používá :) ? Já bych o tom měl taky velký zájem, jen bohužel neumím psát programy pro uP. Na druhou stranu proč to taky vymýšlet celé znovu, když už by to tu někdo mohl mít realizované. Klidně bych bych ochoten poskytnout nějakou tu částku pro autora programu.
Díval jsem se na stránky pandatronu zde: http://pandatron.cz/?781&elektronicka_posuvka ono by mi tohle docela stačilo, jen je tam nevýhoda toho, že je v zapojení použit jen 4 místná LED 7-mi segmentovka. Z čehož plyne, že při měření vzdálenosti např.: 540mm zbývá už jen místo pro zobrazení desetiny milimetru, aspoň kdyby se tam zobrazily setiny tak už by to šlo, ale desetina je žalostně málo. Kdyby jsem uměl programovat tak by jsem ten program upravil a použil jiný uP tak aby dokázal obsloužit aspoň ten šestimístný LED displej, taky bych jej už upravil pro novější AS5311 místo AS5304.
Děkuji za vaše info.
Josef
Sponzor fora

27. 5. 2012, 12:20

Tak já mám něco rozpracovaného na stole. Komunikuji Atmegou s ASkou sériově a dosahuji rychlosti cca 5 - 6m/min. Pro moji potřebu indikace na konvenční frézce by to stačilo, ale chtěl bych, aby to zvládalo vyšší rychlost. Nejvíce času mi zabere zobrazení na lcd. Mám nějakou vizi, jak to urychlit, ale teď na to není čas. Musím poskládat nový HW a zkoušet ideální řešení. Ale vypadá to že co jedna AS5311, to jedna Atmega a ještě jedna další, která to zastřeší výpočtama a indikací. Zobrazit by mělo stačit tak 5x do sekundy, takže času bude mít dost i na ostatní agendu kolem zpracování dat z jednotlivých snímačů. Zpracovávat signály A, B a index jsem zatím nezkoušel. Spíše ověřuji tu variantu přesnosti na půl mikronu. Ve stolním provedení mi to problikává jeden až dva mikrony, což může být zaviněno i vnějšími vlivy, tak to zatím neřeším, čím to ve skutečnosti je. Zda konstrukcí pravítka a jezdce, nebo je to dáno čipem nebo páskou.
Michaell0071
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2012, 3:28

Jesefe díky, já bych však potřeboval, jestli to už někdo nemá kompletně hotové, jelikož bych to do měsíce potřeboval. :)
Josef
Sponzor fora

27. 5. 2012, 5:21

K čemu to potřebuješ, kolikaosé to má být, jaká přesnost (setiny, mikrony) , typ zobrazovací jednotky, max. rychlost posuvu atd.
Michaell0071
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2012, 6:43

Tak bude to na kovoobráběcí vertikální frézku z toho plyne že budou třeba 3 osy, ale klidně bych bral i kdyby měl někdo jedno-osé dal bych to tam 3x a bylo by. S přesností bych byl spokojen, kdyby to bylo na tisíciny, ale spokojil bych se i se setinami. Na zobrazovači vůbec nějak nelpím to je mi celkem jedno, ale když bych si měl vybrat bral bych spíše LED segmentovky, jelikož jsou velké a hlavně dobře čitelné ze všech úhlů. A rychlost posuvu: no je tam nejdelší posuv 600mm, frézka má téměř metr dlouhý stůl. Rychlost no nevím tak minimálně metr za 10 sekund.
Michaell0071
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2012, 8:01

Nikdo tu teda není, kdo by to měl již hotové??
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“