Sintrovaná mosaz
Marně hledám, kde by se dala sehnat sintrovaná mosaz v podobě polotovarů. Něco takového jako je třeba na tlumičích hluku, filtrech a podobně. Prostě porezní spečené kuličky ........ nemusí to být nutně mosaz, ale vyžaduju tepelnou odolnost a snadnou obrobitelnost. Dá se to někde sehnat jako desky, nebo kulatina? Potřeboval bych kotoučky o průměru cca 40mm a tloušťce cca 5-10mm
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Není to mosaz, ale bronz. Dá se sehnat na netu ve spoustě tvarů a velikostí pórů (klíčové slovo sintered bronze), ale pozor, nedá se rozumně obrábět. Maximálně třeba stočit průměr destičky, ale na obrobené ploše už to nefiltruje ("zamatlají" se póry).
Aleš Procháska
prochaska: to co popisuješ je asi něco jiného než hledám. Potřebuju tohle:

ale jako destičku. Obrábět se to docela dá a pory to má tak velké, že se to nezapatlá.
Řekl bych, že to mosaz je, ale složení nznám.

ale jako destičku. Obrábět se to docela dá a pory to má tak velké, že se to nezapatlá.
Řekl bych, že to mosaz je, ale složení nznám.
Stopro je to mosaz, máme to v práci na mašinách, na elektromagnetických pístech pro přehazování tlaku vzduchu z jedné hadice do druhé.
Přece to někdo musí vyrábět a prodávat i jako destičky na různé filtry ne? Zatím jsem to teda potkával jenom v podobě těch špuntů a trubiček, ale dnes už se snad dělá a prodává všechno, tak snad i tohle. Já bych si to třeba i nějak upekl sám, ale potřebuju to příští týden a tak na nějaké laborování není dost času.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
já to mám doma i jako destičky, ve vysokotlakém filtru, ale ten jsem koupil hotový, takže nevím, odkud to pochází. Vypadá jako ten uprostřed http://image.made-in-china.com/4f0j00he ... Filter.jpg
Aleš Procháska
prochaska: jo, to potřebuju, ale jako polotovar. Už jsem našel nějakého výrobce v číně, ale to mi moc nepomůže. Příští týden to už musím obrábět, tak to hledám někde v ČR, ale neúspěšně.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Třeba by pomohl některý z českých výrobců vysokotlakých vzduchových filtrů, tam se tohle používá: http://www.benda-kompresory.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.aqcentrum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;. Zkus to, třeba by mohli mít něco skladem.
Aleš Procháska
Mosaz jsem nesehnal, nebyl na to čas. Tak jsem vzal vrtáček 1mm a vyvrtal asi 950 direk
Tentokrát to tak bude stačit, ale ten materiál stále hledám. Bude rychlejší tam vlepit destičku než vrtat stovky direk. Ještě že CNC stroje pracují za nás. Pokud na to někde narazíte, tak mi dejte vědět. Možná by mi stačil i zdroj mosazných kuliček (snad se používají na tryskání), já bych si to už zesintroval do vhodného polotovaru sám.