Kreslím teď takový domeček v SolidWorks a narazil jsem na problém se zobrazováním. Vnější stěna je trubka o průměru 6000mm a síle stěny 10mm (opláštění OSB deskou). Nosná konstrukce je z trámků, které se hranou dotýkají vnitřní stěny stěny (té mega OSB trubky), jsou tedy ukryté uvnitř. Problém je v tom, že si to zobrazování SW zjednoduší a kružnici předělá na mnohoúhelník. To by mi ani tak nevadilo, ale při vykreslení mi trámek "proleze skrz stěnu" i když nakreslený je uvnitř. To zjednodušení prostě překročí oněch 10mm ........... na obrázku to pak dělá neplechu. Dá se v SW někde nastavit přesnější vykreslování, aby se mi to nedělo?
Ten SW sice na domečky není určený, ale snad by to měl zvládnout zobrazit korektně, ne?
Nastavení zobraování v SolidWorks
- Přílohy
-
- MraStaSW.JPG (26.33 KiB) Zobrazeno 4677 x
- Martinhora
Zkoušel si: Nástroje - možnosti - výkon - Přejít na kvalitu zobrazení ?
- Gulliver64
SW2010 :
Nástroje
Možnosti
Vlastnosti dokumentu
Kvalita zobrazení
Nástroje
Možnosti
Vlastnosti dokumentu
Kvalita zobrazení
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Nástroje - Možnosti ......... tam jsem to hledal, ale nemohl najít. Už jsem tu správnou záložku našel.
SW2010:
Nástroje
Možnosti
Výkon
Přejít na kvalitu zobrazení
Moje původní nastavená max odchylka byla 23mm (nechápu jak to počítá, protože u součástek normální velikosti to tenhle problém nedělalo). nastavil jsem 3,7mm (méně mi to nedovolí). Už mi neprolézá plocha sloupku, ale hrany mi prolézají stále. Je to podstatně lepší, ale úplně dobré to ještě není
SW2010:
Nástroje
Možnosti
Výkon
Přejít na kvalitu zobrazení
Moje původní nastavená max odchylka byla 23mm (nechápu jak to počítá, protože u součástek normální velikosti to tenhle problém nedělalo). nastavil jsem 3,7mm (méně mi to nedovolí). Už mi neprolézá plocha sloupku, ale hrany mi prolézají stále. Je to podstatně lepší, ale úplně dobré to ještě není

bobik: jojo. Když jsem to začal kreslit, tak jsem si říkal, že za tesařem s tím přijít nemůžu a proto jsem od začátku počítal s tím, že to budu muset dělat sám ........... ale nakonec se jeden odvážlivec našel. Prý když mu udělám výkresy na jednotlivé díly, tak do toho jde. V každém případě je to šílená konstrukce a čím déle to kreslím, tím šílenější mi to připadá 
Tesařina je jenom začátek ......... taková střešní krytina, to bude také lahůdková práce. Nojo, proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě

Tesařina je jenom začátek ......... taková střešní krytina, to bude také lahůdková práce. Nojo, proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě

niesom si isty ci je to problem vykreslovania
... podla mna to len blbo kreslis... kruh zjednodusuje pri malych priemeroch to ale ani zdaleka nieje skutocny n-Uholnik. proste je to vlasnost grafiky.
skoda ze som bol nuteny zabudnut vsetko zo SW a dotlacil ma zivot do Catie, ale vsak to sem hod a zistime pravu pricinu. SW mam stale v compe

skoda ze som bol nuteny zabudnut vsetko zo SW a dotlacil ma zivot do Catie, ale vsak to sem hod a zistime pravu pricinu. SW mam stale v compe
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
mareckze: SW zase tak dobře neovládám, tak to klidně můžu kreslit blbě ......... ale nevím co by na tom mohlo být blbě nakreslené, když mám okotovaný průměr pláště i roh trámku. Když jsem nastavil přesnější vykreslování, tak se to podstatně zlepšilo a už mi nevylézá celá plocha. Teď už to kreslí jenom hranu a dokonce i to přerušovaně........ ale pořád to tam ruší.
Teraz sa bavime o renderovanom obrazku alebo len o snimke z obrazovky? A co vykres? Predpokladam, ze to budes kotovat v roznych pohladoch a rezoch. Tam sa to ako sprava? Alebo ak to budes davat niekomu na CNC masinu tak bude pracovat len s partami...
Preto ak sa jedna len o pohlad na obrazovke a nie o renderovany obraz cez napr photoview tak za vsetko moze grafika ale to nieje problem co by sa podpisal na konstrukcii. Len to cloveka trosku zavadza
Preto ak sa jedna len o pohlad na obrazovke a nie o renderovany obraz cez napr photoview tak za vsetko moze grafika ale to nieje problem co by sa podpisal na konstrukcii. Len to cloveka trosku zavadza

Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Z pohledu konstrukce mi to nijak nevadí, je to jenom estetická záležitost. Výkresy budu dělat jenom na několik dílů a tam žádný problém není. Celek mi stačí jenom jako pár obrázků pro představu jak to složit a stejně se kolem té stavby budu motat tak si s tesařem podrobnosti vysvětlíme osobně.