16. 7. 2012, 10:41
V práci máme arg 130 (pilous) A musim říct, je to šílenej nezmar, je tam asi 3 nebo 4 roky a nařezala strašnejch tun materiálu a řezal s ní snad každej a stále běhá jak vzteklá. Sice už si říká o výměnu ložisek na kladkách, ale to je spotřební mat... Defacto když jsem viděl kolik toho snese, tak jsem si jí na dom pořídil taktéž... Pár much by se našlo, nicméně nic, co by se nedalo dodělat... Př. připadá v úvahu Bomar, taktéž záruka kvality. Pár známích je má a taktéž pějí samou chválu. Promu ppk115 Jsme kdysi měli v práci na dělení mat. pro soustruh a nedá se říct, že by neuřízla, to ne, ale je řez, kdy musíte zarovnat několik mm na čele a pak je řez pilous, kde jste na pár desetinách... Výhoda u tědlech dražších pil je, že když je seženeš bazarové (lidi se jich moc nezbavují) tak vyměníš pár ojetých ptákovin a jedeš jako na nové... Na ppk115 neustále padal pás, dotahování bylo strašně nepřesné, vaklavé. Nedej bože, když se mat. pokapal emulzí, pás začal prokluzovat, dokud nespadl El. ovládání odešlo hned, jak se s ní začalo více dělat... Strašná práce s tím byla. Takže když pásovku, tak kvalitní! I když vím, že se mi ten můj pilousek nezaplatí finančně, nikdy se s ním nebudu trápit. Nějak jsem poslední dobou alergickej na tyhle přelevněný šmejdy. Do kotoučové pily bych nešel z důvodu velikosti kotouče, vůči průměru materiálu a prořezu. S pásovkou prořez tušim 0.6 nebo tak nějak na 130mm kotouč musí bejt o hodně tlustší, aby se nevlnil. Mimo to všechno pás stojí pár stokorun, praskne-li, dá se svařit a jde s ním stále řezat...