Dotaz na výrobu na CNC za peníze

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

24. 7. 2012, 11:00

Hojda kluci. Jsem tu naprostej nováček. Po pravdě ani jsem se sem nepřihlašoval kvůli stavbě CNC mašiny nebo info o ní. Dílnu sice mám a frézka by se mi doma šikla ale není čas a ani moc peněz momentálně na takový projekty. Chtěl jsem se ale zeptat zda by si někdo nechtěl přivydělat nějaký love. Oč jde? Sháním někoho kdo má doma ať už vyrobenou nebo koupenou a upravenou 3D frézu pro gravírování.
Neb profi firmy mi na moje dotazy ani neodpovídají. Potřebuju udělat (postupně během třeba roku) cca 71kusů matric pro odlitky. Jedná se o něco podobného jako medaile. Velikost cca od 13/13mm po 60/60mm tloušťka cca 5mm. Je to oboustranně plastické. Typ materiálu je mi defakto jedno. Ideální by byl asi dural ( hliník) či něco podobné struktury. Bude to sloužit jako matrice pro výrobu forem. Jde ale o relativně jemné detaily. Pokud by jste někdo měli zájem se na takový taškařici podílet budu rád. Co se týče platby. Pokud budete levnější než nabízené ofiko firmy tak jsem ochoten akceptovat jakoukoliv cenu :) D9ky za jakýkoliv návrhy nápady.
mmj vzal bych to i jako oficiální zakázku pokud se někdo z Vás pohybuje u 3Dgravírovacích fréz.
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

24. 7. 2012, 11:17

Neb profi firmy mi na moje dotazy ani neodpovídají.
Pokud budete levnější než nabízené ofiko firmy...

Jsi kreativní obchodník. :D
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

24. 7. 2012, 11:21

No tak počítám že na domluvu tu to vyjde levněji než u profi firmy... A jak jsem psal jde mi o to že to nemusí být z Oceli ale třeba dural plast.. mosaz nevím co by bylo na tohle kvůli obrobitelnosti nejlepší :) Materiál jsem schopný dodat.
add to na co jsi odpovídal. Mám tu nacenění jedné kanadské firmy která tohle dělá ofiko. Navrhne model a výrobu zadá v číně. ale ten návrh je dost drahej.. reps to vyrobení jednoho kusu. O nějaký slevě při výrobě 71 ks nechtěli slyšet.
V ČR jsem narazil jen na malé 2,5D frézy nebo plnohodnotné CNC kde zase nehodlají ale obrábět tak drobný věci.
add jiná věc posílal jsem na nacenění výrobu meče na CNC. jedna firma mi za to řekla 20 000 kč pak sjem se dozvědlě že skutečná cena by byla 1/4 ale že prostě nemají zájem... Jinde mi cenu neřekli jen prostě bylo by to víc než by jste byl ochoten dát.. sakra jak můžou vědět kolik bych byl ochoten dát?...
Naposledy upravil(a) Pátrač dne 24. 7. 2012, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Thomeeque

24. 7. 2012, 11:25

Myslim, že PAKO.II zaujal ten "protimluv" (řikáš, že ti neodpovídaj, ale jak bys pak věděl jejich cenu..), nicméně je jasný, že to asi nebylo míněno úplně doslovně (taky tu cenu můžeš vědět jinak, atd.)..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

24. 7. 2012, 11:31

Thomeeque píše:Myslim, že PAKO.II zaujal ten "protimluv" (řikáš, že ti neodpovídaj, ale jak bys pak věděl jejich cenu..), nicméně je jasný, že to asi nebylo míněno úplně doslovně (taky tu cenu můžeš vědět jinak, atd.)..
Jo je to tak jak píšeš. Mám orientační cenu kanadské firmy. ve smyslu za výrobu podobných věci ( uvedeno na jejich webu) účtujem "X" dolarů. Já bych raději kdyby to někdo udělal v ČR za "x" dolarů - "y" korun :) jako zajímavou práci s možností si přilepšit na výrobu nového CNC :)
Ještě jedna drobnost Kontaktoval jsem Gravos a čekám na odpověď. Buď mi doporučí nějkoho kdo by v okolí mohl mít frézu od nich s 3D programem popřípadě prý by se dalo domluvit i u nich :) Byli celkem vstřícní.
lamoz
Sponzor fora

24. 7. 2012, 2:41

Kdybys tady ukazal azpon pribliznej vzorek toho, o co jde...
Thomeeque

24. 7. 2012, 3:07

Pátrač píše:Kontaktoval jsem Gravos a čekám na odpověď. Buď mi doporučí nějkoho kdo by v okolí mohl mít frézu od nich s 3D programem popřípadě prý by se dalo domluvit i u nich :) Byli celkem vstřícní.
Hmm mn mhmhhm hm mmh m m hm mm, mmh hmhmmmm!! (mám zakázáno je veřejně chválit, tak jenom takhle :)) T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Selic

24. 7. 2012, 3:35

V ČR jsem narazil jen na malé 2,5D frézy nebo plnohodnotné CNC kde zase nehodlají ale obrábět tak drobný věci.
add jiná věc posílal jsem na nacenění výrobu meče na CNC. jedna firma mi za to řekla 20 000 kč pak sjem se dozvědlě že skutečná cena by byla 1/4 ale že prostě nemají zájem... Jinde mi cenu neřekli jen prostě bylo by to víc než by jste byl ochoten dát.. sakra jak můžou vědět kolik bych byl ochoten dát?...
Ono jde take o to, v jake forme prinesete zadani. Pokud je to primo v nejakem rozumnem vystupu z autocadu nebo podobneho systemu, tak se da vsechno pomerne rychle a jednoznacne nacenit a zpracovat.
Pokud je zadani ne uplne jednoznacne nebo v nejakem obskurnim obrazku, tak se do toho nikdo nezene, kvuli naslednym sporum o tom, ze si to zakaznik takhle nepredstavoval.
S mecem je problem, ze na obrobeni, aby vzhled stal vizualne za to, je potreba min. 4ose frezovaci centrum s pomerne velkym pracovnim prostorem. A takovych stroju v CR moc neni.
Pokud by stacila cepel dlouha max. 80cm, tak to spis zbrousi sikula s magnetkou nekde v garazi.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

24. 7. 2012, 7:15

Takže pánové díky tomu že se mi vás pár ozvalo soukromou zprávu tak tady dopíšu teda nějaké další info.
1) Omluva Gravosu spletl jsem jméno volal jsem do několika firem co se zabývají problematikou 3D frézování tužím v Jablonci? je jedna s podobným jménem.. Zítra dopíšu jakým mám to v práci na stole.
2) Jde o výrobu atypických mincí. Čili plasticita tam sice je ale výška plasticity je tak max 1mm. Bohužel 2,5D fréza na to nestačí
3) Jde o výrobu předloh.
4) Zatím jsem ve fázi rozkreslování. Mám zatím rozkreslené ve 2D (asi mne za to zabijete :D ) obrysy a lemy těch jednotlivých mincí.
5) Proč jen to? Protože se nebudu keslit s něčím co bude k nepotřebě. Začal jsem s tím před nedávnem a protože jsem se nechtěl pouštět do něčeho co by pak k ničemu nebylo.
Tady je https://dl.dropbox.com/u/9960180/IMAG1090.jpg foto o co jde. Tohle je rozměr 60/30mm to obdélníku

na popis číslo 5 navazuje toto. Jde mi o to co je pro 3D frézování ideál potřeba. Pro mne dostupné je to vykreslit dejme tomu do 2D křivek nebo prostě nějaké plochy se stupněm šedi. Vím že na to existují prográmky které z 2D umí udělat 3D Ve studentské verzi CADu jsem schopen udělat i nějaký hrubý modýlek ale bez těch plastických přechodů u objektů.. to prostě nezvládám a cad asi taky ne :D . Pokud existuje něco v čem by to šlo udělat, budu vděčen za každé info.

ad druhý dotaz Meč. je tady http://www.patrac.cz/mec/mec.htm na něj mám i 3D model udělaný od kamaráda v Invertoru inventoru? sakrta nevím jak se to jmenuje :D:D
to je tady STP soubor: https://dl.dropbox.com/u/9960180/Mec_2.stp
SAT soubor : https://dl.dropbox.com/u/9960180/Mec_2.sat

Pro zatím by mi stačilo krajových asi 30 cm +- abych mohl dodělat voskovou záštitu a nalícovat ji na to a odlít to z Bronzu. na materiálu nsejde cokoliv co snese teplotu tekoucího vosku :)
defakto toto ale bez nápisů http://www.patrac.cz/mec/fotov/CNC72.jpg
uff tak to asi pro zatím stačí :)
lubos
Sponzor fora

24. 7. 2012, 8:42

Ten jihočeskej coin je pěkný ( bod 5. taky ho mám), zapomen na to že by jsi byl schopný konkurovat čínanům jak s cenou tak kvalitou, tohle jsou skoro všechno ražené věci. Lidí kteří ti to vyfrézují je řekl bych hodně, ale udělat kvalitní data je druhá věc, některé detaily stejně pak musíš udělat sám nebo nějaký rytec. Někdy se taky pro jednodušší věci použivá guma ( pokud třeba budeš chtít dělat formy ze lukoprnénu a výrobky mít ze zinku) ta guma má výhodu že pokud je to 2d stačí na to obyč laser a je originál hotový skoro hned.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

25. 7. 2012, 7:15

Takže podoba jmen firem je velká proto jsem se felil Gravos / Gravotech :)
Pátrač
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2012, 8:10

takže testovací lití dopadlo na výbornou. cena je celkem příznivá.. Tož se pustím do výroby jednoho kousku a uvidíme co a jak. Hlavně jak nějak dát do kupy ten 3D model.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“