CNC rébus
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro začátek něco jednoduššího. Jak byste vyrobili tohle? K dispozici je blok Delrinu a CNC frézka, je potřeba 1 kus.
Přihoďte nějaké návrhy a možnosti, já pak napíšu jak to bylo ve skutečnosti vyrobeno.
(Omlouvám se za divné kótování, kreslil jsem to ve free verzi Alibre a tam pár drobností úmyslně nejde.)
Přihoďte nějaké návrhy a možnosti, já pak napíšu jak to bylo ve skutečnosti vyrobeno.
(Omlouvám se za divné kótování, kreslil jsem to ve free verzi Alibre a tam pár drobností úmyslně nejde.)
Naposledy upravil(a) prochaska dne 4. 2. 2008, 11:48, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
JA BYCH TO NEVYRABEL,KOUPIL BYCH SI TO U VIETNAMCU.. 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Je to plast (běžný průmyslový, o trochu lepší než silon) a to je právě ten problémCZ_Pascal píše:??? Nejak nechapu smysl otazky. Proste bych udelal model v nejakem CAD a pak pomoci CAM programu vygeneroval drahy a pustil to na masinu.
(Akorat nevim co je to za material, leda by byl nejaky problem v tomhle?)

Aleš Procháska
Vše ostatní nahotovo a nechal bych vyšší základnu tak 20mm mezi oblouky mostky a ty bych odfrézoval postupně jako přeposlední operaci. A nakonec bych odfrézoval základnu na její rozměr a pokud jsou fí 15 průchozí tak bych vložil do těchto otvorů suvně plastové čepy.Bob.
Naposledy upravil(a) Bob dne 4. 2. 2008, 4:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Skutečný postup (čímž netvrdím že nejsprávnější) byl, že se to frézovalo po vrstvách, 5 mm zvenku, 5 mm zevnitř (fréza 8 mm - dlouhá, 8000 otáček, tříska 0.25 mm, 4000 mm/s). Udělat to celé zvenku a pak zevnitř nešlo, protože to i tak mělo malý průřez, plast byl málo tuhý, vibroval i při těch malých třískách a dělalo se na povrchu "moaré". Přídavek 10 mm z každé strany zajistil dostatečnou tuhost. Potom se to nasadilo na trn (negativní tvar té dutiny) a ojel se spodek a zadní frézou srazily hrany.
A ty Vietnamci to neměli, Farnell taky ne a pak už mě přestalo bavit hledat
A ty Vietnamci to neměli, Farnell taky ne a pak už mě přestalo bavit hledat

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
OopsMad_BOXs píše:To Procházka :
Vše beru jako OK až na tu pojezdovou rychlost![]()
4000mm/s !!!!!!
Takovou mašinu ci taky

4000 mm/min. Pro případ, že bych to zase napsal blbě to bylo asi takhle: Vžžžžžžž, Vžžžžžžž.
Aleš Procháska
jiz jednou jsem obrabel skorepinu z umeleho dreva o tloustce steny 2,5 mm, postupoval jsem tak ze jsem nejdrive vyfrezoval vnejsi tvar, potom do dreva dutinu ktera tento tvar kopirovala a do ni jsem obrobek vlozil zakryl deskou , pres kterou jsem pak vyfrezoval tvar vnitrni, prikladam obrazky
Ahojky ,dovolím si přehlédnout ,že je dispozici derlin a cncčko.....
asi bych souhlasila s výkresem v cadu ovšem generování dalšího nutného bych přenechala obsluze stroje pro rapidprototiping.....třeba u "hacker"a.....
tenkostěnné ale i jiné díly z nejrůznějšího materiálu .....

asi bych souhlasila s výkresem v cadu ovšem generování dalšího nutného bych přenechala obsluze stroje pro rapidprototiping.....třeba u "hacker"a.....
tenkostěnné ale i jiné díly z nejrůznějšího materiálu .....