Nigérijský dopis ????

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
ivčo
Sponzor fora

15. 8. 2012, 7:31

Zdar chlapci,
dostal jsem takový nějaký divný mail, potom mi borec i telefonoval, nějak se mi to moc nepozdává, nebo mám paranoiu v počátečním stadiu ??? Nepotkalo vás někoho něco podobného ??
Mail:

Dobry den pan Durcak,
Ako som slubil pri nasom vcerajsom telefonickom rozhovore, v prilohe mate prelozenu Dohodu o uchovani dovernych informacii. Verim, ze je to viac zrozumitelne nez prva, “Nigerijska verzia” J
Chapem Vasu opatrnost, v dnesnej dobe si skutocne treba davat pozor nakolko sa ludia snazia okradnut jeden druheho na kazdom kroku. Sam mam na Slovensku kamarata podnikatela, takze z jeho rozpravania velmi dobre viem co mate na mysli. Mozem Vas ubezpecit, ze toto rozhodne nie je pripad spolocnosti pre ktoru pracujem.
Uz len zopakujem co som poslal v prvom e-maily, ze v sucasnej dobe hladame novych, talentovanych a flexibilnych dodavatelov, ktory nam pomozu uspokojit zvyseny dopyt po nasich sluzbach.
V prvej faze Vam posielam najprv Dolozku o uchovani dovernych informaciach. Tu len v podstate potvrdite, ze vsetky materialy ktore Vam posleme nebudete sirit tretim stranam. Po podpise (obidvomi stranami) by sme Vam poslali vzorovy, technicky vykres k otestovaniu Vasich produkcnych schopnosti, naceneniu a vyroby vzorky.
Aj ked hlavna produkcia spociva v kychinskych doskach, podnosoch atd., tymto prvym produktom / vzorkou testujeme novych potencionalnych dodavatelov ci su schopny splnit nase poziadavky ohladom kvality prevedenia.
Prezrite si prosim Vas pozorne tento technicky vykres a posudte ci by ste boli schopny toto vyhotovit. Kedze nase vyrobky dodavame do hotelovych sieti ako napr. Hilton alebo Crown Plaza, velmi nam zalezi na kvalite prevedenia prvych 2 vzoriek po, ktorych, v pripade nasej spokojnosti, by sme Vas poziadali o vyhotovenie 200 kusov rovnakeho vyrobku. V pripade, ze by sme boli spokojny aj s tymto (a cenou), dalsie objednavky (inych, jednoduchsich produktov na vyrobu – dosky, podnosy atd.) by boli v rozshahoch cca 10 000ks a viacej. Prosim skuste prehodnotit ci by ste boli schopny dodat napriklad 10 000ks podnosov alebo taciek do 6-8 tyzdnov. Pribliznu predstavu o akych doskach hovorim najdete tu: http://www.craster.com./products/oak-paddle-boards" onclick="window.open(this.href);return false; Pre rozmery kliknite na pravej strane na: Dimensions

Len pre kratsie info, Craster dodava dizajnove vyrobky pre luxusne hotely a restauracie po celom svete. Medzi hlavne katalogove vyrobky patria napriklad kychynske a servirovacie dosky, podnosy a tacky, dalej tiez prezentacne podstavce, stojany a rozne stolne doplnky. Hlavnym materialom je tvrde drevo (dub, buk, orech, javor a dalsie) predovsetkym pre ich vysoku kvalitu a zivotnost. Katalog nasich produktov mozete najst na nasich strankach http://www.craster.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

Velmi pekne Vam dakujem za Vas cas a tesim sa na buducu spolupracu.

So srdecnym pozdravom a prianim pekneho dna,

Boris Terem

PRODUCT DEVELOPMENT

CRASTER LTD SUITE 218, GREAT WESTERN STUDIOS, 65 ALFRED ROAD, LONDON, W2 5EU

M: + 44 (0) 7780 676204 | T: + 44 (0) 845 467 0051 | F: + 44 (0) 845 467 0052
Přílohy
Dohoda o uchovani duvernych informaci.doc
(84.5 KiB) Staženo 551 x
profor

16. 8. 2012, 7:52

Na tom emailu je divna (alespon pro mne) jedina vec, ze jsi na ten prvni vubec reagoval... :)
ivčo
Sponzor fora

16. 8. 2012, 8:16

no jo reagoval, ale on mi ten borec nejdříve volal a vysvětloval co mi vlastně posílá, bez toho telefonátu by to bylo v koši,
BTW zase tu mám nepřijatý hovor od toho borca, jede po mě jako blázen....
Asi to dělají tak, že pošlou 200 firmám zkušební poptávku a mají od Hiltonu vyděláno....
mito

17. 8. 2012, 8:12

Tak mu vystav predfaktúru na 100% sumu tých dvoch vzoriek :) a počkaj kým zaplatí.
NextClick

19. 2. 2015, 8:52

Jak to nakonec dopadlo? Udelal jsi jim vzorky zadarmicko? :)
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“