otazka laika ohladom EMC
Ahojte,
oblasti linuxu som totalny magor, ale velmi ma zaujala koncepcia emc-cka. Trochu som cital manualy, a vazne rozmyslam,ze to vyskusam. Niekde tam spominali, ze emc je rozdelene do viacerych vrstiev, kde samotny interpreter g-kodu a riadenie stroja musi bezat pod linuxom (co je samozrejme), ale graficky interface (nieco ako mach3 napriklad) moze bezat pod windowsom a s linuxovskou castou vie komunikovat po sieti. Je toto schodne riesenie, keby som mal pri masine nejake PC s emc a interface by bol dajmte tomu na notebooku?? Tym padom to linuxacke PC by nepotrebovalo monitor, ano klavesnicu, stacila by maticna, disk a ramka.
diki
oblasti linuxu som totalny magor, ale velmi ma zaujala koncepcia emc-cka. Trochu som cital manualy, a vazne rozmyslam,ze to vyskusam. Niekde tam spominali, ze emc je rozdelene do viacerych vrstiev, kde samotny interpreter g-kodu a riadenie stroja musi bezat pod linuxom (co je samozrejme), ale graficky interface (nieco ako mach3 napriklad) moze bezat pod windowsom a s linuxovskou castou vie komunikovat po sieti. Je toto schodne riesenie, keby som mal pri masine nejake PC s emc a interface by bol dajmte tomu na notebooku?? Tym padom to linuxacke PC by nepotrebovalo monitor, ano klavesnicu, stacila by maticna, disk a ramka.
diki
xwin aplikacia co bezi pod MS win? aka? kde take stiahnem? tento tyzden skusim zohnat nejake pc, kde by som skusil nahodit ten linux s emc...staci tam nejaka 500 celeron?
Ja myslim ze staci aj 486tka, program zatial nepoznam, fakt je, ze odlahceny linux neni windows a nepotrebuje moc vykonu a pameti pre svoje sra*ky. Testnem to, btw su distribucie linuxu ktore vyzeraju ako windows, len su ine pripony suborov ale naucis sa s tym za hodinku robit zakladne veci.PBr píše:staci tam nejaka 500 celeron?
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
- modemo
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim.
Koncepcia linuxovej masiny bez monitora a ovladanie znie zaujimavo. Mohol by to byt vsetko v jednej skrini aj s riadenim masinky.
A po sieti by si to clovek ovladal. Chcelo by to vyskusat, ja vsak s linuxom nemam vobec skusenosti.
Viete niekto ako moc je to narocne na kvalitu a rychlost spojenia? Myslim, ci to musi byt priamo len UTP kabel medzi 2 PC, alebo to moze ist cez switch, pripadne wifi.
Nemate niekto k tejto koncepcii nejaky popis? Kludne aj v AJ.
Koncepcia linuxovej masiny bez monitora a ovladanie znie zaujimavo. Mohol by to byt vsetko v jednej skrini aj s riadenim masinky.
A po sieti by si to clovek ovladal. Chcelo by to vyskusat, ja vsak s linuxom nemam vobec skusenosti.
Viete niekto ako moc je to narocne na kvalitu a rychlost spojenia? Myslim, ci to musi byt priamo len UTP kabel medzi 2 PC, alebo to moze ist cez switch, pripadne wifi.
Nemate niekto k tejto koncepcii nejaky popis? Kludne aj v AJ.
Predpokladam ze to fakci na TCPIP protokole, verim ze pojde akokolvek. Ja som uvazoval s wifickom a vsetkym onboard, odlahceny windows a ovladat to programom winVNC alebo inym ovladacom plochy na dialku. Mam aj IP2-333MHz v ITX formate, rpiemyselna krabicka vo velkosti zdroja ATX, bohuzial je to pre mach3 malo vykonne, s tym EMC to skusim, aspon sa toho pocitacika zbavime.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neni to v dokumentaci od emc ale obecne vlastnost linuxu
hledej kolem x windows
jakmile si prectes neco o filozofii zobrazovani pod xwindows jiste ti to dojde jak to funguje
hledej kolem x windows
jakmile si prectes neco o filozofii zobrazovani pod xwindows jiste ti to dojde jak to funguje
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- modemo
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takze som to nepochopil spravne.
Ja som si to predstavoval tak, ze zoberem nejaku 200Mhz masinku, narvem tam nejaku cast EMC a na notebooku pripojenom na siet pustim druhu cast EMC.
EMC z notebooku bude robit grafiku (a vsetko co nemusi byt realtime) a EMC na masinke sa postara o spracovanie daneho riadku gkodu a krasne generovanie impulzov na LPT
Ja som si to predstavoval tak, ze zoberem nejaku 200Mhz masinku, narvem tam nejaku cast EMC a na notebooku pripojenom na siet pustim druhu cast EMC.
EMC z notebooku bude robit grafiku (a vsetko co nemusi byt realtime) a EMC na masinke sa postara o spracovanie daneho riadku gkodu a krasne generovanie impulzov na LPT

Ahoj chlapi, taky jsem s Linuxem začátečník, zkouším to na svém novém stroji. Drivery H1, motory Microcon 2740. Zatím se všechno jevilo OK, ještě to pořád ladím. Najednou se běh programu zastaví a napíše mi to join following error 1. Potom totéž s dvojkou. Co to může být ???
- Zdenek Valter
Nevěděl by někdo jaké jsou tedy minimální požadavky na HW pro instalaci EMC ?
1. Vše na jednom PC
2. minimum pro řídící jednotku a minimum pro klienta PC s Xwin.
Věděl by někdo ?
1. Vše na jednom PC
2. minimum pro řídící jednotku a minimum pro klienta PC s Xwin.
Věděl by někdo ?