SV 18 RA poškozená rozvodová deska
-
zdravim,
nevíte někdo kde se dá sehnat rozvodová deska na soustruh SV 18 RA, nedo kde ji nechat opravit? neptejte se mě co sní je. odpověděl jsem na inzerát s podezřele levným soustruhem a prodejce mi odpověděl, že je "úmyslně poškozená rozvodová deska". tak ted sháním informace, jestli má smysl te soustruh koupit.
nevíte někdo kde se dá sehnat rozvodová deska na soustruh SV 18 RA, nedo kde ji nechat opravit? neptejte se mě co sní je. odpověděl jsem na inzerát s podezřele levným soustruhem a prodejce mi odpověděl, že je "úmyslně poškozená rozvodová deska". tak ted sháním informace, jestli má smysl te soustruh koupit.
zdravim,jestli jsem dobre pochopil a jedna se o rozvodovou desku elektrinstalace nemel by to byt problem,schemata jsou k sehnani a zkuseny elektrikar si s tim poradi.pripadne lze dohledat i kontakt na servis techto stroju ale tam to bude drazsi ,v radu tisicu.toto plati pokud jde opravdu o sv18ra s prevodovou skrini u sv18rd by to bylo slozitejsi, drazsi, nicmene taky resitelne. j.
-
Jedná se o RA. Nějaký schémata jsem sehnal z tumlikových stránek. Schémata jsou pěkný a celkem srozumitelný, jen jsem tam nerozluštil kusovník. Snad seženu někde lepší. Zkušenýho a šikovnýho eletrikáře bych taky sehnal. ted jde jen o to jestli seženu ty správný komponenty. Můžu někoho z vás poprosit o fotku rozvodový desky? jak to asi vypadá, abych si udělal představu. Mám z toho celkem strach, abych nekoupil soustruh s kterým si na konec neporadim.
Napište mi svůj názor, jestli byste se do takový opravy pustili.
Napište mi svůj názor, jestli byste se do takový opravy pustili.
zdravim,jak vidis elektroinstalace neni slozita, a s kusovnikem na puvodni komponenty si netreba delat starosti stejne pouzijes veci ze soucasne nabidky elmaterialu...pokud je to jedina zavada tohoto stroje tak to je opravdu celkem lehce resitelne ,je to muj nazor podlozeny dlouhou cinnosti v oboru.jestli je stroj za dobrou cenu tak do toho jdi !! j
-
No jo. Ted, když to vidim, tak do toho asi pujdu. Kusovník jsem sháněl abych ty komponenty nahradil novějšími, ale zeptám se na to elektrikáře. No nic, ted se na to pojedu kouknout, jestli tam není ještě nějaký jiný problém jako třeba skřivený lože a podobně. Jen mě štve, že když nefaká eletrika, tak nevyzkouším motory, jestli valí mazání, posuvy atd. nemáte někdo nějaký jednoduchý fígl jak odzkoušet vlastnosti a funkčnost soustruhu, když nejde pustit ?
asi nemožný úkol

Tak připoj 4 dráty na svorkovnici motoru mazání a "natvrdo" to připoj na síť (pozor na směr otáčení motoru čerpadla), no a hned uvidíš, jestli to maže. Obdobně můžeš připojit i hlavní motor (ten můžeš roztočit jen je-li čerpadlo mazání v chodu).
Hlavní motor ale spouštěj přes dostatečně dimenzovaný 3-fázový vypínač - ne zastrčením vidlice do zásuvky! Hlavně pozor ať tě to nezabije!!! Jestliže ale nejsi dostatečně elektro - znalý, tak to raději nedělej.
Hlavní motor ale spouštěj přes dostatečně dimenzovaný 3-fázový vypínač - ne zastrčením vidlice do zásuvky! Hlavně pozor ať tě to nezabije!!! Jestliže ale nejsi dostatečně elektro - znalý, tak to raději nedělej.

-
elektro-znalý jsem jen trochu, ale vim, že 6kilowat spouštět přímo vidlicí do sítě nebudu, aby po nezbyly jen boty
ale asi si budu muset připravit nějakej bazmek s vypínačem abych to nějak testnul. No ještě popřemýšlím. třeba ukecám prodávajícího, že mu dám jen půlku peněz a druhou půlku až si to doma vyzkoušim.