Zdravím zkušené odborníky. Předem musím varovat tyto stroje nějakej pátek obdivuji a chtěl sem vyzkoušet funkčnost. Rad bych zkusil zkompletovat tento stroj(z toho co kde najdu) neplánuji investovat tisíce za pokus). Rád bych se naučil programování a problematiku s tím spojenou. Má záměr je pracovat z toho co se všude válí(tiskárny a scanery). Lineální vedení bych pouřil z pojezdovejch kulatin z tiskárny(ztikové hlavy). Mosazná pouzdr příjdou zalisovat do hranolu které budou mít z čela vosazení na zalisování pouzder. Závitovky budou trapézy s dvouma matkama (kvuli vymezení vule). Jako pohony na osy budou použity krokáče z tiskáren. A tedka nastal kámen urazu elektronika nebu dávat o kolo 3 tisíc za ovládací moduly. Jsem vyučen elektrikář takže kdyby mě někdo navedl nebo poskytnul schéma budu rád.
Všichni asi poznali že neci investovat do FREZY ale ci s tim zkusit gravírovat a udělat nějakej tištěnej spoj ale hlavně naučit se programování. Mnoho zvás asi napíše nepouštěj se do toho ale proč do toho nejít v práci mám pěkné zázemí laser,cnc soustruhy,cnc frezky a udělat něco přesného nejni problém. Proto se pouštim do tohoto abych se naučil programovat tyto stroje a pak v práci bych to využil

. Budu rád za vaše názory a rady i negativní.
Jinak se omlouvám že sem asi nezvolil zrovna správnou kategorii ale doufám že prominete nebo přemístíte do vhodnější kategorie.