Zdravím,
nezkoušel někdo, pokud to jde, učit pohyby? Mach ma nějaky režim teaching, což je zadavaní gcodu v příkazovém MDI řádku, ale jde učit mach i z pohybu? Dejme tomu, že bych přejel na jednu pozici, uložil, na jinou pozici uložil a to až pro max počet os. Pak bych to pustil a Mach by proces opakoval? Využití, robotické ruky na maloseriovou výrobu, případně i SMD osazovací automat, který bych ale prvně chtěl naučit. Vím, že jde exportovat přímo, ale domnívám se, že je lepší, možná i rychlejší si pohyby naučit.
Šlo by to i jinak, nastavit mach na home polohu a pak začit najiždět na polohy a zapisovat si souřadnice, pak napsat vlastni gcode, kde bych tyto souradnice vložil, ale už by to byla ruční práce, která není až tak zajímavá.
Pokud to není možné, budu muset napsat vlastní SW. Děkuji za informaci
Uceni souradnic v MACHu?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ja to moc nechtel komentovat , ale je to docela smutne. Mas pomerne hezky design na svych vyrobcich a zabijis to Machem...
Clovece prosimte co te k tomu vede ???
Neni lepsi mit ty veci opravdu pod kontrolou.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Kontaktovat uživatele:
Radek-B píše:Ja to moc nechtel komentovat , ale je to docela smutne. Mas pomerne hezky design na svych vyrobcich a zabijis to Machem...
RADEK
Tak já s Machem nemám žádný problém, mám své vlastní drivery, nemám žádné rušení, nemám problém s chybama, proto jej používám.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám rozpracovaný i svůj SW, ale momentálně to prá tolik času, že jej bohužel nemám. Používám to co je dostupné, to co již nějak znám a nemám s tím problém ani na řezačce polystyrénu, ani na frézce. Určitě jsou lepší SW, ale nenutí mě to použít něco jiného, když to není vyloženě nutné.