koupil jsem tuhle desku se 16ti releovými výstupy
http://www.ebay.com/itm/16-Channel-12V- ... 3f1e159408" onclick="window.open(this.href);return false;
akorád její 24V sestru a řeším problémek, ty relata jsou 24V alespoň tak jsou označená, ale vstupní napětí je označeno 12V, takže pokud tam připojím 12V sepnu jednotlivé relé tak se rozsvítí LEDka ale relé logicky nesepne protože na něm je jen 12V, a teď otázka kde udělali číňani chybu? má tam bejt vstupní napětí 24V a mají jen špatnej potisk? a nebo je to 12V verze a dali tam špatný relata? nerad bych to 24V odpálil..
předpokládám, že když je na začátku DC/DC měnič LM2576 kterej má dle katalogu vstupní napětí 7-40V a konvertuje to na 5V tak tím se napájej všechny IO a plné napětí jde jen do cívek relé ,takže asi mají chybu v potisku a je jedno co tam připojím (resp můžu tam dát 24V) je moje dedukce správná?
oddělovací deska
Pokud to na obalu bylo skutečně označeno 24V tak bych se toho nebál = dát je tam.
Jinak, zapni to na zdroj s regulací napětí a nastavenou pojistkou o 25% víc než to bere na 12V,
pak pomalu přidávej napětí. Pokud nic nezačne blbnout (miliampermetr nebo dávat kouřové
signály) je to na 24 V. Ale jestli jsi koupil podle tohoto odkazu, máš smůlu, jsou tam špatná relé.
Jinak, zapni to na zdroj s regulací napětí a nastavenou pojistkou o 25% víc než to bere na 12V,
pak pomalu přidávej napětí. Pokud nic nezačne blbnout (miliampermetr nebo dávat kouřové
signály) je to na 24 V. Ale jestli jsi koupil podle tohoto odkazu, máš smůlu, jsou tam špatná relé.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
no já koupil 24V verzi, co se týká obalu tak to žádnej nemělo, návod schema nic..
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... OU:US:1123" onclick="window.open(this.href);return false;
akorád ten odkaz už jsem nemohl najít a našel pouze 12V..tak jsem ho dal sem..
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... OU:US:1123" onclick="window.open(this.href);return false;
akorád ten odkaz už jsem nemohl najít a našel pouze 12V..tak jsem ho dal sem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Kilovolt
- Sponzor fora
Na těch fotkách je prd vidět, to by chtělo zjistit typ a zapojení optočlenů, budičů a těch relátek
. Prostě reverzní inženýring- u číňanů to někdy jinak nejde.
Zkus sehnat v okolí nějakýho elektromaniaka a ten ti určo pomůže, tohle není nic složitýho.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
těch 16 optronů jeB1219 817C a pak tam jsou ještě dvě osmice nějakejch darlinghtonu ULN2803APG od toshiba .. ta taky snese 24V .. přikláním se ke špatnýmu popisku..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
jo snese 50V a ten DCDCkonvertor snese 40V asi prostě číňani udělali chybu.. zítra připojím 24V a uvidíme..
- Kilovolt
- Sponzor fora
Taky si myslím-no a kdyby se začly dělat takový ty kouřový efekty a elektrotechnickej smrad, tak už budeš vědět
.Todle spravit není problém. 

tak to funguje i na 24V, otázkou je jak dlouho 

- Kilovolt
- Sponzor fora
A hřeje se to? Jestli na tom uržíš prst, tak je to dobrý
-nejvíc se bude hřát asi ten stabík.

já to měl puštěný tak 5 minut a nic, teplý to není..