Solidcam s novou technologií
přesně to jsem měl na mysli, funguje to jakž takž na 2.5 a pak už moc ne. zkoušel jsem to v práci, nakonec jsem to zrušil. truemill je dle mě furt stejnej. mě zajímá jak to funguje v solidcamu? je to lepší? je kolem toho poslední dobou velkej poprask.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
V jake verzi jste to zkouseli ? Ve velocity3 to stalo za pytel o predchozi ani nemluve, ale V4, V5 uz je to velmi funkcni a produktivni.
Ja spis nechapu jak si predstavujete pouziti teto funkce v 3D ???? Tak to mi teda nekdo popiste jak by to melo podle vas fungovat.
Mam z toho pocit ze spis nevite co chcete anebo to neumite pouzit. Pocita to konstatni zatizeni pro nastroj, ono to jinak moc dobre nejde.
Pokud chci nahrubovat 3d plochu , stejne hrubuju po vrstevnicich anebo nastrojum postupne zmensuju prumer a dofrezovavam zbytky a rohy.
Pokud se zapne HSM, tak drahy vypadnou velmi podobne jako z HSMWORKSU ale stim ze v surfcamu se tomu vsemu alespon daji nastavit parametry.
Surfcamu je skoda, usnuli na vavrinech tak 4-5 let z-5.
Solidcam zustane solidcamem to je nocoment....
RADEK
Ja spis nechapu jak si predstavujete pouziti teto funkce v 3D ???? Tak to mi teda nekdo popiste jak by to melo podle vas fungovat.
Mam z toho pocit ze spis nevite co chcete anebo to neumite pouzit. Pocita to konstatni zatizeni pro nastroj, ono to jinak moc dobre nejde.
Pokud chci nahrubovat 3d plochu , stejne hrubuju po vrstevnicich anebo nastrojum postupne zmensuju prumer a dofrezovavam zbytky a rohy.
Pokud se zapne HSM, tak drahy vypadnou velmi podobne jako z HSMWORKSU ale stim ze v surfcamu se tomu vsemu alespon daji nastavit parametry.
Surfcamu je skoda, usnuli na vavrinech tak 4-5 let z-5.
Solidcam zustane solidcamem to je nocoment....
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
...je fak, že jsem tuším zkoušel ve starší verzi, to není podstatné, co Surfcam a jiní. mě zajímá Solidcam. jak si mám vysvětlit tu větu: Solidcam zustane solidcamem to je nocoment.... ......myslím, že Solidcam je dobrý, jen mě zajímá iMACHINING, jestli to už někdo zkoušel v praxi, to je vše.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Konstantni zatizeni nastroje pri hrubovani pred 3D mi teda dost schazelo a to preci mozne je napr pro kazdou vrsyevnici vygenerovat vlastne tu 2D kapsu
To tam nebylo
To tam nebylo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
To co SolidCAM predstavil jako supr novinku uz jsem videl u FeatureCAM, kde to bylo na vyssi urovni. Pozdeji s touto technologii prisel SurfCAM - Truemil. A zase pozdeji HSMWorks.5axis píše:...je fak, že jsem tuším zkoušel ve starší verzi, to není podstatné, co Surfcam a jiní. mě zajímá Solidcam. jak si mám vysvětlit tu větu: Solidcam zustane solidcamem to je nocoment.... ......myslím, že Solidcam je dobrý, jen mě zajímá iMACHINING, jestli to už někdo zkoušel v praxi, to je vše.
Ted se podridil konkurenci i SolidCAM - iMACHINING. Trochu jim to trvalo , ale konecne je to tu.
Prvni muj dojem neni nic moc. Nevidim rozdil mezi HSMkem a SolidCAMem. Mozna jen, ze HSMko je mene slozite pro 2,5D a u 2D je to naopak.
iMACHINING mne neoslovil, je to jen dohaneni co uz ma konkurence.

Vic mne zajima automaticke sondovani, ale predvadecka na Haidu je o nicem. Haidos umi toho hodne sam o sobe. Radeji bych videl sondovani u Fagoru, Fanucu a Mefi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj setkali jste se s novým solidcamem ? 2012 co si o něm myslíte ? prý je potřeba postavit nový post. kvůli novému jádru. co je na tom pravdy ?
Je pravda že ho o něco vylepšili co mi tedy příjde. A jaký je váš celkový názor na tento soft Díky.
Je pravda že ho o něco vylepšili co mi tedy příjde. A jaký je váš celkový názor na tento soft Díky.
ze by tu nekdo byl na prezentaci iMachiningu a sond co delal Solidvision v Brne?
K sondam...jak uz tam padlo tak je to otazka postprocessoru.V Solidcamu to bude pro vsechny stroje stejny...Navic si myslim ze udelat post na sondu by nemusel byt moc velky problem...
A asi tezko jim vycitat kdyz maj Hermlovku s Heidenheinem ze to neprezentuji na fanucu
Jinak iMachining u Solidcamu neni novej ale je tam uz minimalne rok...ale to co ted s velkou slavou prezentuji je iMachining ve 3D.
Jinak my mame SC2012 a oproti starsim SC jsem si v postprocesingu zadnych velkych problemu nevsiml...
Ale je fakt ze s kazdou novou verzi je dobre na zacatku na posty trosku davat pozor.Vetsinou ale jen rozsiruji moznosti programovaciho jazyka postprocesoru.
Nicmene pokud mas zaplacenou podporu tak upravu postu ti Solid udela ,kdyz by bylo potreba

K sondam...jak uz tam padlo tak je to otazka postprocessoru.V Solidcamu to bude pro vsechny stroje stejny...Navic si myslim ze udelat post na sondu by nemusel byt moc velky problem...
A asi tezko jim vycitat kdyz maj Hermlovku s Heidenheinem ze to neprezentuji na fanucu

Jinak iMachining u Solidcamu neni novej ale je tam uz minimalne rok...ale to co ted s velkou slavou prezentuji je iMachining ve 3D.
Jinak my mame SC2012 a oproti starsim SC jsem si v postprocesingu zadnych velkych problemu nevsiml...
Ale je fakt ze s kazdou novou verzi je dobre na zacatku na posty trosku davat pozor.Vetsinou ale jen rozsiruji moznosti programovaciho jazyka postprocesoru.
Nicmene pokud mas zaplacenou podporu tak upravu postu ti Solid udela ,kdyz by bylo potreba